De campingaz Party Grill 600, is dat een handige gasbarbecue? Koken tijdens een de vakantie betekent of uitgebreid de tijd nemen, of snel wat in elkaar zetten, zodat je er weer gauw op uit kunt. Voor mij geldt dat ik gemak belangrijk vind wanneer ik op een camping kook. Gelukkig zijn er talloze opties om lekker en niet te moeilijk eten op tafel te zetten. Een goed kookstel is dan alleen wel een voorwaarde. De campingaz Party Grill 600 belooft dat te zijn. In deze review zoek ik het uit. 

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Grill, pizzaplaat, bbq rooster en gastpit in één

In eerste instantie valt op dat er veel opties zijn bij deze Campingaz Party Grill. Er zit onder andere een grillplaat, een pizzaplaat en een barbecuerooster bij, maar je kunt ook gewoon op de pandrager koken.

Wat kun je allemaal met de Party Grill 600?

Je kunt er dus nogal veel kanten mee op. Door de grillplaat, kun je een heerlijk stukje vlees bakken. Wanneer je in de ‘kuip’ water doet, wordt het vlees lekker mals. Daarnaast kun je ook ‘gewoon’ barbecueën op het meegeleverde rooster. Ik heb deze lekkere skottelbraai recepten er op gemaakt en we hebben gesmuld. 

Naast het klaarmaken van vleesgerechten, kun je ook gewoon water of pasta koken op de pit. Er zit een vlamverdeler bij, dus je zou er zelfs een tajineschotel op kunnen maken.

Zelfs makkelijk pizza op de Party Grill 600

Wat ik heel leuk vind aan deze Campingaz Party Grill is dat je er ook heel goed pizza’s op kan bakken. Er zit namelijk ook een gladde kant aan de grillplaat, die je prima kun gebruiken om op te bakken. Door de antiaanbaklaag heb je geen olie nodig en met de deksel op de grill fungeert dit kooktoestel als een prima oven. Normaal gesproken, heb ik niet zo’n luxe kooktoestel bij me, dus pizza eten was wel echt een feestje!

Deze plaat kun je ook gebruiken voor het bakken van pannenkoeken of een eitje in de ochtend. Zonder deksel gebruik ik de plaat in plaats van een koekenpan.

Genoeg ruimte voor een groot gezin

Omdat de Party Grill 600 best groot  is, kun je makkelijk voor een heel gezin in een keer vlees klaarmaken. Je hoeft niet twee of drie stukjes per keer te grillen of te barbecueën. Wij barbecueden er met z’n vijven op.

Ook bij pannenkoeken is de grootte van de grill een groot voordeel, want je kunt er meer dan één pannenkoek tegelijk op bakken.

Zet je de party grill makkelijk in elkaar?

In het pakket van de party grill zitten drie poten, die bestaan uit twee delen. Hierdoor kun je prima staand koken. De poten schroef je makkelijk onder de schotel. Er komt nog een plastic plankje tussen. Deze kun je gebruiken om je spatel op te leggen, tijdens het koken.

Daarna kies je welke plaat je wilt gebruiken en sluit je het gas aan. De juiste gasaansluiting moet je wel apart kopen, want deze wordt niet meegeleverd. Hoewel er hele instructiefilmpjes zijn over het opzetten heb je die eigenlijk niet nodig. De Party Grill 600 zet je zo in elkaar. 

Is de party grill makkelijk mee te nemen?

Er wordt een tas bij de gasbarbecue geleverd, waar je makkelijk alles in doet. In de schaal van de grill passen alle verschillende onderdelen. Je houdt dus een bijna rond pakketje over. Alleen de gasfles neem je nog los mee. Dit pakket is relatief klein voor zo’n grote party grill.

Deze grill is niet geschikt voor kampeerders die zo klein mogelijk pakken, maar wanneer je een alles-in-één kooktoestel zoekt voor een gezin, dan is dit een prima optie.

Kun je de Party Grill makkelijk schoonmaken?

De grillplaat en de gladde kant van deze plaat zijn heel makkelijk schoon te maken. De antiaanbaklaag doet goed zijn werk. Daarnaast kun je vooraf water in de schaal van de grill doen tijdens het barbecueën. Hierdoor kookt niets vast aan de bodem en is hij nog makkelijker schoon te maken. 

Wanneer je barbecuet op het rooster en er valt iets tussen, valt het in het water en plakt dus niet vast. Dit vind ik wel een groot voordeel. Je moet er alleen met het verzetten van de grill wel rekening mee houden dat je er water in hebt gedaan, anders krijg je natte voeten weet ik inmiddels uit ervaring!

campingaz party grill 400 of 600

Party Grill 400 of 600?

De Party Grill 600 heeft ook nog een kleiner broertje, de Party Grill 400. De twee grootste verschillen zijn de grootte. De Party Grill 600 heeft een doorsnee van 52 cm en de Party Grill 400 een doorsnee van 36 cm. 

Daarnaast heeft de 400 korte poten waardoor je hem op tafel moet zetten om staand te kunnen koken. De 600 staat zelfstandig hoog genoeg om staand te koken. De deksel van de 400 kun je als wok gebruiken die van de 600 niet maar daar zit wel een thermometer in.

Voor een gezin met 4 personen is de Party Grill 400 aan de kleine kant, vooral als je tijdens een BBQ veel tegelijk op de grill wilt leggen. De Party Crill 600 is juist voor bakken, braden en bbq voor een grotere groep tegelijk erg fijn en is door de thermometer beter als oven te gebruiken. De Party Grill 400 is daarentegen iets veelzijdiger en vooral voor kampeerders die enkel met de auto reizen handigerr omdat ook de pakmaat een behoorlijk stuk kleiner is. Van de Party Grill 400 zijn trouwens twee versies. De standaard  400 versie die met een gasslang aan de gasfles wordt aangesloten en de 400 CV Versie warbij je de gasfles direct op de Party Grill draait. 

Review Campingaz Party Grill 600, is het een aanrader?

Ik vind de Campingaz Party Grill 600 een heel fijne gasbarbecue en heel geschikt voor meer dan twee personen. Wanneer we met meerdere mensen een weekendje, of langer, weggaan, neem ik hem mee. Voor twee personen vind ik het wat te veel van het goede. Misschien dat het kleinere broertje, de Party Grill 400, dan een betere optie is.  

Het fijne aan de skottelbraai is dat er zo ontzettend veel opties zijn en dat het toch een compact geheel blijft. De combinatie tussen bbq en grill, maar ook de ‘gewone’ kookmogelijkheden, maakt dit een ideaal kooktoestel en wat mij betreft dus ook zeker een aanrader.

Actuele prijsvergelijking Party Grill 600

Hieronder vind je de actuele aanbiedingen van de Campingaz Party Grill 600. Deze worden wekelijks bijgewerkt. 

Actuele prijsvergelijking Party Grill 400

Hieronder vind je de actuele aanbiedingen van de Campingaz Party Grill 600. Deze worden wekelijks bijgewerkt. 

 

Over de schrijver

Akke

Akke

Akke kampeert al haar hele leven. Tot voor kort in haar zelfgebouwde kampeerauto maar nu weer in haar De Waard of lichtgewicht tent. Samen met haar man Hans en hond kampeert ze veel in Nederland maar ook in Scandinavië, Oeganda en binnenkort op IJsland. Leer Akke kennen...

Laat jouw reactie achter

7 reacties

 • Beste , ik heb ook de campingaz partygrill 600 maar weet niet wanneer ik de vlam verdeler er moet opleggen ? Bij het barbequen of niet ? Pizza – grillplaat of niet ? Graag antwoord aub ! Vindt nergens duidelijke beschrijving , handleiding , filmpjes , nergens geen duidelijkheid .

  Met vriendelijke groeten

  Jan

   • Ik denk dat meneer de warmteplaat bedoelt. Ik heb vanavond ook voor het eerst getest met de warmteplaat en grill de plaat is nu zwart en moeilijk schoon te krijgen veelal ingebrand.

  • Beste Jan, wij zijn ons aan het oriënteren op deze grill. Hierbij ook de nodige sites en video’s bekeken. Op 1 site zagen we dat de vlamverdeler onder alle platen en rooster gebruikt werd. Bij gebruik van de vlamverdeler icm het rooster blijft de pit ook schoner.

 • Werkt de 600 net zo goed op Propaan als butaan? Ik zie dat er op de foto’s op propaan wordt gestookt? ( en niet de originele campinggaz flessen)

  • Dag Geoffrey,

   Bij ons was het geen enkel probleem om een andere gasfles te gebruiken. De juiste aansluiting is wel belangrijk.
   Groet,
   Akke