Onze camping pannenset was aan vervanging toe. We kochten ze bij de Perrysport toen we voor de eerste keer gingen kamperen, inmiddels twaalf jaar geleden. Nu twaalf jaar later zijn we met zijn vieren en daar was onze camping pannenset niet meer op berekend. Een maaltijd voor vier personen paste gewoon niet meer in onze kampeerpannen. We hadden grotere kampeerpannen nodig maar ze moesten nog wel klein op te bergen zijn.  We kwamen uit op de camping pannenset Outwell Feast L en wat is het fijn koken met een grotere pan.

Onze camping pannenset was te klein geworden

We hadden onze oude camping pannenset al uitgebreid met een grote koekenpan en een Paella Braai. De koekenpan werd op ons campinggasstel echter maar langzaam warm en de Paella Braai beviel goed maar die moet je wel telkens opbouwen. We zochten dus naar een camping pannenset die ingepakt weinig ruimte inneemt in de vouwwagen. Wel groot genoeg is om voor een gezin mee te koken en dun genoeg zodat het koken geen uren duurt. De Outwell Feast L leek aan al die eisen te voldoen.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Waaruit bestaat de Outwell Feast L camping pannenset?

De set bestaat uit een kookpan van 5 liter, een stoofpan met afneembaar handvat van 2 liter en een koekenpan met afneembaar handvat van 24 cm met een deksel welke ook op de kookpan past. Als je de boel inpakt kun je de handvatten van de stoofpan en de koekenpan er makkelijk afdraaien. Daarna is het goed op te bergen in de bijgeleverde draagzak.

Mie voor negen personen is geen probleem

Inmiddels hebben we de kampeerpannen een maand en hebben we er twee keer een weekend op gekookt. De grootte van de pannen is echt een verademing. We kunnen met deze camping pannenset makkelijk een maaltijd voor ons hele gezin koken. In de grote kookpan hebben we zelfs voor negen personen mie kunnen koken. De handvatten worden niet warm als je aan het koken bent en bieden veel grip door het harde schuim waar ze van gemaakt zijn. Ik weet niet hoe duurzaam die zijn maar ze doen hun werk wel goed.

Alle kampeerpannen hebben een antiaanbaklaag. Dat is fijn als je aan het koken bent maar misschien nog wel fijner als je de hele camping pannenset moet afwassen na een kookfestijn.  De etensresten spoel je er zo vanaf. Wel zo praktisch op de camping. Mooie bijkomstigheid is dat de prijs van €64,25  mij eigenlijk wel meeviel.

De Outwell Tea Break Black fluitketel

Omdat ook ons fluitketeltje net groot genoeg was voor twee kopjes thee hadden we daar ook een grotere versie van nodig. Dat werd de Outwell Tea Break Black omdat die qua vormgeving mooi bij de kampeerpannen paste. We hadden eerst het formaat L  van 2,2 liter op het oog maar die leek ons wat groot waardoor we voor de M van 1,8 liter zijn gegaan.  Over de fluitketel ben ik iets minder enthousiast dan over de camping pannenset. Hij ziet er mooi uit maar de fluit klinkt niet heel hard. Het belangrijkste wat hij moet doen, water koken, duurt naar mijn mening best lang ook al heb ik het niet getimed. Dat zal ik volgende keer wel doen en dan voeg ik die info hier nog toe. Misschien ben ik wel wat te ongeduldig.

De ideale camping pannenset voor een gezin

Wat mij betreft is de Outwell Feast L dus een ideale camping pannenset voor een gezin door zijn grootte ( in- én uitgepakt), handige handvatten en een goede antiaanbaklaag. De pannen zijn echt een stap vooruit ten opzichte van onze oude kampeerpannen. De Tea Break Black ziet er wat mij betreft mooi uit en heeft hetzelfde fijne handvat maar vraagt wat te veel van mijn geduld.

Andere camping pannensets getest: 
Decathlons Review: Decathlon pannenset MH500. Is het wat?

€69,00
79,95
in stock
Bol.com

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter