Campingtip: Camping Oosterberg was genieten van Limburg

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Camping Oosterberg ligt In het zuidelijkste puntje van Zuid Limburg, letterlijk 400 meter van de Belgische grens boven op een berg. Vanaf camping Oosterberg heb je een mooi uitzicht over het dal en overal kom je vakwerkhuizen tegen. Het voelt gewoon buitenlands in Epen. Het lijkt wel of de kleuren groen hier een wedstrijd doen wie het mooiste is. Dat was voor ons fijn maar ook voor de kinderen was camping Oosterberg een fijne plek. Ik vertel je waarom.

kamperen bij boer limburg

Camping Oosterberg is eigenlijk een boerencamping

Midden op Camping Oosterberg ligt de boerderij. Voor de benaming kamperen bij de boer vind ik camping Oosterberg echter een beetje te groot. Bij de schuur van de boerderij kun je de hele dag gewoon naar binnen lopen. Er staan koeien, pony’s en een ezel. De kinderen kunnen ze aaien, verzorgen en af en toe een rondje met de pony over het kampeerterrein lopen. In de schuur is ook de hooiberg waar de kids naar hartenlust in kunnen klimmen en met de glijbaan weer naar beneden glijden.

Buiten de schuur is nog een kleine dierenweide waar je tussen de norse varkens, nieuwsgierige geitjes en zachtste konijntjes door kunt lopen. Onze kinderen zijn over het algemeen niet zulke helden als het op dieren aankomt. Dat is denk ik meer nurture dan nature want zelf zoek ik ook geen dieren op. Het leuke was wel dat je zag, dat ze gedurende de week die op Camping Oosterberg stonden steeds vertrouwder raakten met de dieren.

zuid limburg camping

Mooiste plekjes van camping Oosterberg

Camping Oosterberg ligt in een boomgaard. Dat is fijn want zo is er altijd een boom in de buurt voor schaduw. Met 200 plekken is de camping voor ons aan de grote kant. Dat vonden we vooraf een beetje spannend. Door de afgebakende weides op camping Oosterberg voelt het minder groot aan dan het is. Er zijn geen afgebakende plekken en je mag zelf een eigen plaats uitzoeken.

Camping Oosterberg heet de mooiste plekjes voor tenten bewaard

De ligging van camping Oosterberg is echt schitterend. Vooral langs de rand van het kampeerterrein aan de kant van Epen kijk je uit over het Geuldal waar wij schitterende zonsondergangen hebben gezien. Voor tenten is er een speciale tentenweide die ook dat mooie uitzicht heeft. Omdat wij op de bonnefooi kwamen waren deze plaatsen al bezet dus kozen we voor een plek in de grote campingweide. Dichtbij het toiletgebouw, de dierenweide en de speeltuin en iets ruimtelijker dan de rest van de camping. 

Lees ook:  Campingtip: It Dreamlân - Kamperen in Friesland met weids uitzicht

camping zuid limburg

Zuid Limburg blijft zóóóó mooi!

Als je door dit stuk van Zuid Limburg rijdt of langs de mooie wandelroutes rondom Epen wandelt dan is dat puur genieten. Het is voor ons vanuit Nijmegen nog geen anderhalf uur rijden naar Epen maar je waant je echt in het buitenland. Glooiende heuvels, kleine beekjes, en alles was hier begin augustus groen, groener, groenst. Genoeg om van de te genieten al wandelend of op de fiets. Hoewel je op de fiets wel echt uitgedaagd wordt. Ik ben vanaf camping Oosterberrg op een zware mamafiets naar Gulpen gereden en weer terug. Een rondje van 15 kilometer maar ik kwam 4 kilo lichter en met kuiten van beton weer terug want die heuvels rond camping Oosterberg zijn killing op een fiets van 25 kilo.

camping epen

Helaas hadden we ook drie dagen regen op camping Oosterberg. In een kleine tunneltent met twee kleine kinderen, dan vind ik kamperen na een paar uur toch wat minder leuk. Daarom zijn we eropuit getrokken. Een dagje shoppen in Maastricht en een spannende tocht door de grotten aldaar. De kinderrondleiding is echt een aanrader. Ook hebben we ons in de regen naar het drielandenpunt in Vaals gezeuld. Waar we een wedstrijdje drie landen in drie seconden gedaan hebben en de grote uitkijktoren daar beklommen. Teun vond het wel stoer om zo snel de grens over te rennen maar wat mij betreft hadden we het ook over kunnen slaan.

Lekker Zuid Limburg

Limburgers houden natuurlijk van lekker eten. Op Camping Oosterberg kun je daarom iedere dag verse broodjes ophalen, welke je de dag daarvoor bestelt. Erg lekker met de zelfgemaakte appel- en perenstroop die ze bij de receptie van camping Oosterberg verkopen. ’s Avonds is er een kar met schepijs op de camping, maar je kunt ook de berg af lopen naar het dorp waar op het pleintje voor het dorpshuis nog lekkerder schepijs wordt verkocht.

Restauranttips in de omgeving van Epen

De pizzeria ‘Bij Guiseppe’ in Epen zelf heeft erg lekkere pizza’s hoewel je dat gezien het interieur misschien niet meteen zou verwachten. Verder hebben we lekker geluncht bij ‘Auberge de Smockelaer’ gevestigd in een oude Limburgse boerderij. Je ziet wij hadden niet zoveel zin om te koken deze vakantie.

Praktische info camping Oosterberg

De receptie van camping Oosterberg is alleen op gezette tijden open. Wij kwamen later aan dan gepland waardoor de receptie al dicht was. We hebben gebeld. Het was geen probleem, we konden gewoon de tent opzetten en ons de volgende dag melden. Ook bij het vertrekken stonden we voor een dichte deur waardoor we moesten wachten. Dus betalen kun je op camping Oosterberg beter de dag van tevoren doen.

Lees ook:  10 voordelen van kamperen in Nederland!

Er zijn twee toiletgebouwen op camping Oosterrberrg.  “Beiden zijn ruim. Het toiletgebouw zag er altijd erg netjes uit (zelfs op de regenachtige dagen), voldoende ruimte en een ruime familiedouche en babyruimte. Knap dat ze dat zo bij kunnen houden

Wat mij betreft is Camping Oosterberg echt een fijne camping in het mooie Zuid-Limburgse land rond Epen. Vooral kinderen tot 12 jaar kunnen zich op camping Oosterberg echt heerlijk vermaken terwijl de ouders genieten van de mooie omgeving en het uitzicht vanaf de Oosterberg!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

5 reacties

 • Hoi Tjerk, de website lijkt niet meer te bestaan. Tenminste ik zie melding dat het domein gereserveerd is voor een klant van easyhosting.nl, groet, Judith

 • Mooie plek, maar onprettig grote camping. Als je graag naar natuurcampings gaat, zou ik deze mijden. Te groot, te massaal en teveel auto’s dus onhandig met kleine kinderen. Ook veel gezinnen die samen op vakantie zijn met dito samen eten en samen lawaai maken gedrag.

  • Het klopt dat de camping wat groter is dan menig natuurkampeerterreing. Maar zeker het tentenveld en de boomgaard wijn mooie ruime plekken met veel ruimte voor kinderen om veilig te spelen. De laantjes zijn inderdaad met kinderen minder geschikt. De grote groepen met lawaai dat was tijdens ons bezoek echt niet zo. Wellicht dat er door de Corona een wat ander publiek was. Ik hoor dat van meer campings. Jammer dat het jullie is tegengevallen.

 • Auto's op de camping
  Hoi Tjerk,
  Ik zie en hoor heel veel lovende reviews over deze camping. Maar ik lees en zie op de foto’s dat er wel auto’s bij de plaatsen staan. Ik vind dat zelf altijd zo’n afknapper. Het oogt veel minder groen en gezellig en er wordt daardoor meestal ook veel heen en weer gereden op de camping wat ik heel storend vind, vooral ook met spelende kinderen.
  Hoe hebben jullie dat ervaren? Of is dat voor jullie sowieso niet zo’n probleem?

Laat jouw reactie achter