Een camping matras dat slaapt als thuis. Review Human Comfort Talmont boxmatras - Kampeermeneer.nl

Review Human Comfort Talmont slaapmat, slaapt hij echt als thuis?

Review Human Comfort Talmont slaapmat, slaapt hij echt als thuis?
Review Human Comfort Talmont slaapmat, slaapt hij echt als thuis?
4.1 (82.5%) 8 votes

Een camping matras dat slaapt als thuis? Lekker slapen op de camping en vooral in een tent is soms best lastig. Je voelt de grond door het camping matras heen, rolt constant van het smalle luchtbed af of wordt wakker van het gekraak van het veldbed van je buurvrouw. De laatste jaren komen er steeds betere slaapmatjes voor op de camping op de markt. Ik heb er eentje voor je getest de Human Comfort Talmont. Zij beloven dat je met deze nieuwe camping boxmatras net zo lekker slaapt als thuis. Ik heb de Human Comfort Talmont geprobeerd en dit is hoe ik geslapen heb.

KAMPEERTIPS UITRUSTING Review Human Comfort Talmont slaapmat, slaapt hij echt als thuis?

Zo uitgerust zie ik er uit na een nacht op het Human Comfort Talmont camping matras;)

UPDATE: De Human Comfort Talmont heeft een luxe opvolger de Gentilly 10 EW

Het Human Comfort Talmont matras is een fijn matras maar de producent zag nog mogelijkheden voor verbetering. Daarom is er nu een opvolger. Dit is het Gentilly 10 EW matras. Dit matras in een lucere versie van het Talmont matras. De Gentilly 10 EW heeft onder andere een tijk, de bovenkant van het matras, van zachte stretch stof mgemaakt wat extra comfortabel ligt. Daarnaast is ook de vulling aangepast waardoor de mat makkelijker en snelle rop te rollen zou moeten zijn.  De Gentilly 10 0EW is te koop bij  Kampeerwinkels of online.

Het Human Comfort Talmont slaapt dus echt als mijn matras thuis

First Things First. Hoe slaapt dat, zo’n boxmatras? Nou zo zie ik er dus uit na een nacht op het Human Comfort Talmont camping matras.

Voor mij doet het bomatras echt wat het belooft. Het voelt als slapen in je eigen bed. Het camping matras is 10 centimeter dik en heeft naast luchtkamers ook een schuimvulling.

Door deze vulling is het matras goed in balans en lig je niet zoals bij sommige lucht- of veldbedden in een kuil. Alleen als je je heel hard omdraait voel je dat er lucht in dit camping matras zit.

KAMPEERTIPS UITRUSTING Review Human Comfort Talmont slaapmat, slaapt hij echt als thuis?

Het Talmont boxmatras is met 10 centimeter aanzienlijk dikker dan het gemiddelde zelfopblaasbare matje

Wat verder echt bijdraagt aan het slaapcomfort zijn de vorm en de breedte van het camping matras. Door de hoekige vorm en rechte wanden heb je meer een matrasgevoel en rol je er minder snel vanaf. Het boxmatras is met 76 centimeter, toch minimaal 15 tot 30 cm breder dan de meeste luchtbedden en matjes. Dat merk je echt. Je wordt niet wakker als je je omdraait in je slaap en dat geeft een ontspannen gevoel.

Lees ook:  Buitenkunst: creatief bezig zijn én kamperen!

De vlakke bovenkant van het matras heeft geen ribbels of naden waardoor je meteen goed ligt. Omdat het matras 198 centimeter lang is (erg fijn als je mijn lengte hebt) kun je er perfect een éénpersoonshoeslaken omheen doen. Dan ruikt je bed ook nog zoals thuis.

Vaak hoor ik mensen met rugpijn die met pijn in het hart het kamperen in een tent hebben opgegeven. Ik ben zelf geen rugpatiënt, dus ik heb geen idee met welke pijn mensen moeten kampen, maar ik kan me wel voorstellen dat een boxmatras als de Human Comfort ervoor kan zorgen dat je het kamperen langer volhoudt. In de meeste kampeerwinkels kun je een camping matras uitproberen door even te ‘proef-liggen’. Zeker de moeite van het proberen waard.

In dik vijf minuten kun je gaan slapen op je camping matras

Het boxmatras is self-inflatable, ookwel zelfopblaasbaar. Je legt het op de grond, draait het ventiel open en het begint zichzelf op te blazen en uit te rollen. Binnen vijf minuten was het matras grotendeels opgeblazen.

Het laatste beetje heb ik er met de mond bij geblazen. Ik ben gewoon niet geduldig genoeg en zo kun je makkelijk de gewenste hardheid van je camping matras bepalen.

KAMPEERTIPS UITRUSTING Review Human Comfort Talmont slaapmat, slaapt hij echt als thuis?

Je camping matras in de tas wurmen hoeft niet

Het opruimen van slaapmatjes is vaak een crime, omdat ze alleen met veel gewurm in de zak passen. Bij het Human Comfort matras is dat niet het geval. Door het extra grote snelleegloopventiel kun je gewoon achteraan beginnen met rollen en had ik in één keer rollen het matras leeg.

De twee spanbanden, die overigens niet van elastiek maar van klittenband zijn waardoor ze niet uitlubberen, zijn makkelijk om het matje te passen . Daarna paste het geheel in één keer in de draagtas. Wel jammer dat de draagtas geen schouderband heeft zodat je je handen vrij hebt voor andere zaken terwijl je over de camping loopt.
 

Prijs:
Slaapcomfort:
Uitrollen/opblazen:
Inpakken:
Gemiddelde
 

Eindoordeel: Het Human Comfort Talmont boxmatras doet wat het belooft

Eerlijk gezegd was ik niet meteen enthousiast toen ik het camping matras voor het eerst zag. Het opgerolde pakketje is met 76 bij 22 cm best groot. Dus voor een backpackingtrip zou ik voor een ander matje kiezen. Het Talmont boxmatras behoort zowel qua comfort als qua prijs tot het topsegment van de camping slaapmatten en kampeermatrassen.

Het comfort dat je voor dat formaat en die prijs terug krijgt maakt dat dus echt meer dan goed. Het Human Comfort Talmont boxmatras doet gewoon wat het belooft. Slapen zoals je thuis gewend bent, maar dan op een camping matras. Of gewoon thuis want dit boxmatras is zo comfortabel dat ik mijn logees er gerust op zou laten slapen. De opvolger van de Talmont, Gentilly 10 0EW is te koop bij  Kampeerwinkels of online.

Lees ook:  Campingstoelen Test: Welke kampeerstoel zit nou het beste?

Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn:
Nomad Dreamzon XW 10
Exped Megamat 10
Bardani Summat 3D 10
Obelink Sleepwell 10
Redwood Stretch Limousine 10 (Best getest)
Human Comfort Talmont
De Waard Linde 10

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en reviews.

 

Het Human Comfort Talmont  camping matras is beschikbaar gesteld door Kampeerwereld Hendriks

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Comments

 1. Henriette Leeuwis Says: juni 20, 2016 at 3:02 pm

  Dit zelf opblaasbare matras is echt ideaal voor op de camping.
  Ik vind het altijd zo irritant als je eerst nog een luchtbed moet oppompen.
  Maar bij deze hoeft dat niet.
  Ik zou er graag op willen slapen.

 2. Danielle Noord Says: juni 20, 2016 at 9:34 pm

  Geweldig!! Ik ga het gelijk delen!! #duimen

 3. Sinds 1998 slaap ik op een thermarest matras. 190 * 60 * 6 cm self inflating. perfect spul. Je kan hem nog kleiner maken na het strak oprollen. Mijn versie (uit 1998 dus) kan je als je hem opgerold hebt en ventiel dicht gedaan weer openrollen en dan in de lengte dubbelvouwen. Daarna nog een keer strak oprollen en als hij helemaal opgerold is de lucht er nog een keer uit persen en dan ventiel dicht. Band erom en je houdt een klein pakje over. kan zo in de fietstas.Thuis moet je hem natuurlijk wel open bewaren. Maar dat spreekt vanzelf lijkt me zo.

  Ik voel mijn heupen en dergelijke niet als ik lekker lig.

 4. […] dik genoeg blijkt of er veel kou doortrekt. Inmiddels heeft mijn halve familie het Exped Megamat 10 camping matras geprobeerd en allemaal en allemaal waren ze unaniem in hun […]

 5. […] Het Human Comfort Talmont boxmatras  is samen met de Obelink Sleepwell en de Redwood Stretch Limousine één van de weinig boxmatrassen die echt vlak zijn en dat slaapt erg fijn. Qua opblaas tijd en gemak doet hij mee aan de voorhoede  maar het oprollen gaat net wat minder makkelijk dat bij de meeste andere slaapmatten. Alles bij elkaar een goede slaapmat. Lees de volledige review… […]

 6. […] Bekijk de volledige slaapmatten test. Andere slaapmatten die zijn beoordeeld in de slaapmatten test zijn: – Nomad Dreamzon XW 10 – Exped Megamat 10 – Bardani Summat 3D 10 – Obelink Sleepwell 10 – Redwood Stretch Limousine 10 (Best getest) – Human Comfort Talmont […]

 7. […] Megamat 10 – Bardani Summat 3D 10 – Redwood Stretch Limousine 10 (Best getest) – Human Comfort Talmont – De Waard Linde […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *