Camping Lolotte, kinderblubber ontdekplek in de achterhoek

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Camping Lolotte in Neede. Ik had al van verschillende mensen gehoord dat ik op deze kindercamping  een keer een kijkje moest komen nemen. Want Lolotte in het kort is fikkie stoken, ontdekken in de natuur, spelen in de blubber, heel veel vriendjes en vriendinnetjes én zwemmen in het zwembad of de ven. In deze review lees je hoe we dit ervaren hebben.

Spelen, ontdekken en verder spelen

Lolotte is echt een kindercamping, ieder kampeerveld heeft een eigen natuurlijk speeltoestel of zandbak. De meeste toestellen vind je niet in een standaard speeltuin maar dagen uit om de eigen grenzen te verleggen of tot fantasie spel. Boomstammen waar je niet één, twee drie overheen komt. Een modderkeuken met echte potten en pannen en de modderpoel voor lekkere heksen en blubbersoepjes.

camping lolotte review

lolotte

In de modder met je moeder op Lolotte

Op de camping wordt in het hoogseizoen bijna dagelijks een activiteit georganiseerd.  Op de aanschuiftafel met heerlijke maaltijd na lijkt modder in bijna alle activiteiten het terugkerende thema.  Wij gingen met Leo, een natuurliefhebber, op vuurtje fikles, beestjes zoeken in het bos en onze kinderen vonden de Lolotte survival echt het toppunt van de vakantie.  Vooral de zeepbaan én het tijgeren door, wederom, de modder waren een hit.

De activiteiten: ‘Met je moeder in de modder” en “Met je pap in de drab” hebben we jammer genoeg gemist omdat we op pad waren. Alles wordt door een paar enthousiaste jonge dames en heren georganiseerd met geduld, oog voor veiligheid én vooral voor de kinderen.

camping lolotte

Welke kampeerplek?

Lolotte heeft haar kampeervelden ingericht naar leeftijd en de samenstelling van het gezin. Er zijn veldjes voor gezinnen met kinderen tussen de 0 en 5 jaar en voor gezinnen met kinderen tussen de 5 en 10 jaar. Daarnaast zijn speciale velden voor éénoudergezinnen die ook weer op leeftijd zijn gesplitst.

Het idee is natuurlijk dat het daardoor makkelijker samen spelen is omdat er meer vriendjes en vriendinnetjes van dezelfde leeftijd op het veld staan. Daarnaast liggen de velden voor de kleine kinderen niet in de buurt van het water.

Wij stonden met onze 4 en 9 jarige op een 5 tot 10 jaar veld in het hoogseizoen. De gemiddelde leeftijd lag denk ik rond de 6. Ook op de rest van de camping waren het vooral jongere kinderen. Jammer want ook voor kinderen tot een jaar of 11 is er genoeg te beleven qua activiteiten naast de tafeltennistafel en zwemmen in het zwembad of bootje varen in de ven.   

Lees ook:  Kindercampings in Brabant, 12x de leukste!

2019 07 15 17.31

Natuurlijk aangelegde kampeervelden

Op de camping staan relatief veel tenten en vouwwagens, ze zijn in de meerderheid ten op zichte van de caravans en campers. Dat komt ook door een behoorlijk aantal ingerichte De Waard en Bell tenten en andere gave creatieve verhuur accommodaties.

Het heeft de sfeer van een van natuurcamping. Hoog gras rond je kampeerplek, veel groen met in het midden de ven. De bewegwijzering geeft het geheel nog een beetje een festival gevoel. Ieder kampeerveld heeft een eigen kampvuurplek waar op ons veld ze bijna dagelijks een vuurtje stookten en de marshmallows gretig aftrek vonden.

Lolotte was 2 jaar geleden nog ’t Klumpke

Twee jaar geleden heette camping Lolotte nog camping ’t Klumpke. Zelf ben ik daar een jaar of 10 geleden geweest en je merkt nu duidelijk dat er een nieuwe wind waait. Meer natuur, meer ontdekkend spelen, minder strak en meer glamping. Wat mij betreft een goede keuze. Klaar zijn ze nog niet maar je merkt aan alles dat hier wordt gewerkt aan een nieuw paradijsje.  

lolotte neede

Wat is er te doen in en rondom de achterhoek

Eerder was ik ook al in deze omgeving en heb ik me erover verwonderd hoe mooi dit deel van Nederland is.  Het leent zich perfect om te fietsen want vooral iets ten noorden van Neede heb je een schitterende glooiende omgeving.

Daarnaast is een bezoek aan de Zandsculpturen in Diepenheim, het blotevoeten pad van Erve Brooks of iets verder een dagje Hellendoorn of Zutphen echt een aanrader. Check ook mijn 9 tips voor Hof van Twente met kinderen.

Toch is Lolotte is niet voor iedereen

We hebben een heerlijke week gehad op Lolotte maar deze kindercamping is echt niet voor iedereen. Juist omdat dit een kindercamping is. Met zoveel kinderen bij elkaar is er een hoop lawaai. Overdag én ’s nachts. 6 dagen was voor ons precies genoeg om ons er niet aan te ergeren. Zoek je rust dan is Lolotte niet de juiste plek. Wellicht dat het in het voor- en naseizoen rustiger is.

lolotte review

ervaring camping lolotte

Praktische zaken

Op de camping is een centrale kantine waar je een lekkere koffie en ijsjes kunt halen terwijl je kinderen de klimmuur uitproberen. Ook wordt hier één keer per week in het hoogseizoen de heerlijke aanschuiftafel georganiseerd op het terras. In de ochtend kun je hier warme broodjes halen en hier is gratis wifi.

Er zijn twee toiletgebouwen, één bij de kantine en één wat verder op de camping. Beiden zijn niet meer de nieuwste en hoewel ze echt hun best doen om de boel schoon te houden lukt dat niet altijd met zoveel kleine kinderen en zoveel blubber. Als je ziet hoeveel plezier die kinderen daarvoor terugkrijgen dan neem je dat op de koop toe. Met kleine kinderen is het misschien wel zinvol om even te kijken of je plek dichtbij een toiletgebouw is want dat geldt niet voor alle 0-5 jaar plekken. 

Lees ook:  Campingtip: Het Bos Roept: winterglamping in een De Waard tent

Eindconclusie review: Lekkere blubber kindercamping

Camping Lolotte is een heerlijke plek voor kinderen om te spelen, vriendjes te ontmoeten, te ontdekken, vies te worden en hun eigen grenzen te verleggen. De sfeer die er hangt is een mix van een natuurcamping, kindercamping, festival  en scoutingkamp. Niet voor rustzoekers en smetvrezers wel voor ouders die hun kinderen gunnen om te genieten. Oh en neem óf heeeel veeel schone kleren mee naar camping Lolotte óf doe je kinderen weinig aan anders was je je rot. 😉

Andere sfeervolle kindercampings:

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending