Kamperen bij Legoland Denemarken? Het kan in Billund! Wij stonden op camping Legoland Holiday Village op loopafstand van het Legoland pretpark. De hele camping is in legosfeer, van de keuken en toiletten tot de beelden in de perkjes. Het is een belevenis waarbij we van de ene in de andere verbazing vallen. 

In Legoland Holiday Village kan vanalles

Legoland Holiday Village is een enorm groot park waar je kunt verblijven in appartementen, in verschillende blokhutten en in tipi’s. Maar je kunt er ook gewoon kamperen! Met camper, caravan of met de tent.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Bij onze aankomst op deze camping bij Legoland worden we efficiënt, maar vriendelijk geholpen. Onze plek wordt op de kaart aangewezen en we krijgen een pasje om met de auto door de slagboom te rijden. Ook wordt ons gevraagd hoe laat we willen ontbijten. Ontbijten? Ja. Blijkbaar is dat voor ons bijgeboekt.

We vallen van de ene in de andere verbazing

Op weg naar onze tentplaats vallen we van de ene verbazing in de andere. Overal op de camping staan beelden van lego, en ook de keuken en de wc’s zijn in lego-stijl. Zelfs de muziek die je op de wc hoort is aan Lego gerelateerd. De wc- en douchegebouwen zijn trouwens groot, je kunt er met flink wat mensen tegelijk terecht. En douchen, dat is gratis.

De ruimste plekken liggen achterop de camping van Legoland Holiday Village

De tentplekken variëren een beetje in grootte. Onze tent is bedacht op een vrij centraal veld, rondom een schuilhutje. De plekken daar zijn niet al te ruim, en omdat veel mensen maar een nacht op de camping blijven en de auto naast de tent mag, is er vrij veel laad- en losverkeer. Iets verder naar achteren op de camping, meer in de richting van het tipi-veld, zijn de plekken ruimer. Daar sta je dan weer wel verder van de sanitairgebouwen af.

Overdag heerst er rust op de Legoland camping

Overdag is de Legoland camping een oase van rust. Logisch: want bijna iedereen is dan naar het 400 meter verderop gelegen Legoland toe. Of naar het Lego-house, dat op ongeveer anderhalve kilometer afstand in het centrum van Billund ligt. Je kunt erheen lopen, of je neemt vanaf de camping de gratis shuttlebus. ’s Avonds is het een stuk drukker op de camping. Uiteraard zijn er veel kinderen, die zich nog even uit willen leven in de speeltuin.

Ontbijten in Legostijl….

Zoals gezegd kun je op de camping ontbijten. Dit gebeurt in twee shifts in de “pirate-inn”, het restaurant. Hoewel het een echt jaren 70 gebouw is, en je dat aan de binnenkant ook wel ziet,  is ook hier de lego-stijl weer doorgetrokken. Aan de wand hangen lampen van Lego, en ook bij het buffet zie je allerlei lego-modellen staan. Zelfs de zout- en pepervaatjes zijn legblokjes. Het ontbijt zelf is in orde: broodjes, scrambled eggs, bacon, yoghurt en fruit. De kinderen kunnen zelfs zelf pannenkoekjes bakken op een plaat. Wat een feest!

Bij het Legoland park mogen kampeerders zondags een uur eerder naar binnen

Daarna is het tijd om te vertrekken naar hetgeen waarvoor we kwamen: Legoland! Het park opent om 10 uur, maar op zondag mogen bezoekers van Legoland Holiday Village al om 9 uur naar binnen. Een aantal attracties is dan speciaal voor hen geopend.

Het is goed om hiervan te profiteren, want het park stroomt snel vol en daarmee nemen de wachttijden toe. Wij zijn blij dat we twee dagen hebben, want anders kunnen we ons voorstellen dat dit frustrerend wordt.

Legoland is een echt kinderpretpark

Het leuke aan legoland is dat het een echt kinder-pretpark is: onze dochter van 7 mag overal in. Voor pubers is het park misschien wat minder geschikt: geen enkele attractie gaat over de kop. Het park is inmiddels ruim 50 jaar oud. Hier en daar heeft het wat onderhoud nodig, en sommige delen zijn toch wel een beetje ouderwets. Niet dat het daardoor minder leuk is trouwens. 

Te veel attracties om op te noemen

Het feit dat alles, maar dan ook alles in lego thema is, is echt leuk. En dat er wel vier achtbanen en twee wildwaterbanen zijn, is natuurlijk helemaal super. En dat je kunt lasergamen, en in safari-autootje kunt rijden, en in een spookhuis en……… Teveel om op te noemen, en genoeg reden voor veel enthousiasme. Ook het aloude miniland, soort Madurodam gebouwd van legosteentjes,  scoorde bij onze kinderen: “Kijk, daar hebben ze de eiffeltoren nagebouwd!”

“The battle of the brick”: Een geweldige show met echte paarden

Net zoals in veel pretparken, zijn er ook in Legoland shows. Er is een stuntshow met duikers die een kasteel bestormen om de gouden lego-steen te veroveren, en een heel gave show met paarden en ridders, “the battle of the brick”. Hoewel deze show best lang duurt, is het echt de moeite waard om hem te bekijken.

De laatste stop in de Lego shop mag niet ontbreken

Het park verlaten kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan ’s werelds grootste lego winkel. En daar kom je dan weer haast niet uit zonder op zijn minst een sleutelhanger gekocht te hebben. Of toch iets meer, in ons geval. Gelukkig hebben we nog ruimte in de kofferbak.

Billund heeft meer dan alleen Legoland

Natuurlijk kom je op deze camping om naar Legoland te gaan. Ben je wel van Lego, maar minder van pretpark, kies dan voor het net nieuwe Lego-house. Dit ligt midden in het centrum van Billund en is meer een soort van doe-museum, helemaal gericht op de speelgoedblokjes. En geen zorgen: ook daar zit een shop.

Hoewel Legoland het plaatsje Billund wereldberoemd heeft gemaakt, is er in de buurt veel meer te doen. Zwemmen, een dierentuin: meer dan genoeg vermaak. Mocht je even geen zin hebben in Lego, dan ligt waterparadijs Lalandia letterlijk naast de deur van Legoland Holiday Village. En er gaan geruchten dat Wow park plannen heeft om een vestiging bij Billund te gaan openen.  Bovendien ligt  op een kwartiertje rijden Givskud Zoo.

Met de auto of lopend door Givskud Zoo

Givskud Zoo is een safaripark. Je kunt er dus met de auto naar binnen rijden. Erg leuk is dat je bij de ingang een CD kun kopen waarop van alles over de dieren wordt verteld. Zo gaat het toch wat meer leven. Langs de route in het park staan bordjes welke track je moet hebben.  Geen CD-speler meer in de auto? Er is ook een USB-stick!

De zoo heeft grote leefgebieden voor de dieren, onderverdeeld naar de werelddelen. Je ziet er onder meer nijlpaarden, giraffen, olifanten, leeuwen en wolven. En daar rij je dan midden tussendoor: raampjes dichthouden dus!

Het is allemaal net wat meer geordend dan bij Knuthenborg Zoo, waar we eerder deze vakantie waren. Er zijn hier ook meer mogelijkheden om buiten de auto een stukje te wandelen. Wij vinden dat wel echt een voordeel. De parkgids is in het Nederlands, dus je vindt ook nog eens eenvoudig je weg.

Ook voor mammoeten en dino’s is plek

Ook deze dierentuin heeft een dino-gedeelte. Vandaag slaan we dat over. Wel bekijken we het ijstijd-gedeelte, een hal waarin het ook echt koud is, en waarin je allerlei interactieve spelletjes kunt doen. Een stukje verderop bakken we op het “tipiplein” broodjes boven het kampvuur en zoeken we goudklompjes in een waterbak. Daarna als afsluiter spelen in de speeltuin, die super coole glijbanen heeft!

Legoland Holliday Village voor de echte Lego beleving

Legoland Holliday Village is een groot park waar je zowel in verschillende glampings kunt verblijven maar ook gewoon zoals wij met de tent.  Lego straalt echt van alles af, een bijzondere beleving.  Net als Legoland zelf trouwens en het extra uurtje eerder dat je als gast van Legoland Holliday Village naar binnen mag, daar moet je zeker gebruik van maken. 

Deze reis maakte Erik op uitnodiging van VisitDenmark. Zoals je van ons gewend bent, delen we onze eigen en eerlijke ervaring. 

Over de schrijver

Erik

Erik

Erik, 44 jaar. Houdt van basic kamperen met de tent. Zijn passie voor kamperen is aangewakkerd bij de Scouting. Samen met zijn vrouw Loes en twee meiden zoekt hij, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie, graag simpelere campings op waar nog veel dingen kunnen en mogen. Leer Erik kennen...

Laat jouw reactie achter