7.7
gemiddeld

ANWB Kampeerkaart CKE is de korting het waard?

ANWB Kampeerkaart CKE
Beoordeling
 • Voordeel:
  8.0
 • Gebruiksgemak:
  8.0
 • Campingaanbod:
  7.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kamperen met korting het hele jaar door. Dat is wat de ANWB Kampeerkaart CKE belooft. Is de korting die je krijgt met de kaart de moeite waard? Is de bijbehorende WA-verzekering en het gebruik als identiteitskaart handig? In een uitgebreide vergelijking van camping kortingskaarten hebben we in deze review de voordelen en nadelen van de kaart onder de loep genomen.

Zijn camping kortingskaarten überhaupt de moeite waard?

Met camping kortingskaarten zoals de Kampeerkaart CKE krijg je korting op de overnachtingsprijs op een camping. De kortingen, voorwaarden en manieren waarop je de verschillende kaarten kunt gebruiken verschillen nogal van elkaar. De meeste kaarten geven de grootste kortingen in het laagseizoen.

Hoewel de meeste campings sowieso lagere tarieven hebben in het laagseizoen is een kortingskaart zoals de ANWB Kampeerkaart CKE nog steeds handig. Vaak, maar niet altijd,  zijn de kortingen die je met de kaart ontvangt nog net wat meer dan het gewone laagseizoentarief. Daarnaast kun je een dergelijke kaart vaak ook als identiteitskaart gebruiken.

En de ANWB Kampeerkaart CKE?

De camping kortingskaart van de ANWB heet tegenwoordig officieel ANWB Kampeerkaart CKE. Tot een aantal jaar geleden heette deze campingkaart nog ‘Camping Key Europe’ waar CKE nog naar verwijst. Dat bekte toch lekkerder. Deze kaart van de ANWB is momenteel op ruim 2000 campings in Europa geldig en wordt uitgegeven in 16 landen en is ook bij pechhulpverleners zoals het Duitse ADAC verkrijgbaar.

Wat is de Kampeerkaart CKE?

De Kampeerkaart CKE  geeft je tot 25% korting op een campingovernachting op één van de ruim 2000 campings verspreid over 25 landen in Europa tijdens het laagseizoen. Daarnaast geeft de kaart nog extra kortingen. Deze extra kortingen geven bij een deel van de campings ook korting in het hoogseizoen of gratis nachten bij langer verblijf. Ongeveer een kwart van het aantal campings dat deelneemt, geeft in het hoogseizoen kortingen met de Kampeerkaart CKE.

Ook als identiteitsbewijs en WA-verzekering te gebruiken

Een voordeel van deze kaart is dat de kaart buiten kortingskaart ook als identiteitsbewijs te gebruiken is. Dat is handig omdat je dan niet je paspoort hoeft achter te laten. Vooral in de Scandinavische landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken is deze kaart handig want je hebt dan geen aparte kampeerkaart meer nodig.

Lees ook:  Boekreview: Wegdromen bij Buitengeluk

Ook geldt de Kampeerkaart CKE als een verzekeringsbewijs. De WA-verzekering geldt voor het hele reisgezelschap tot 6 personen en dekt letselschade aan derden, schade aan de camping of in huuraccommodatie en aan eigendommen van medekampeerders. Voor Nederlanders die standaard een WA-verzekering hebben, meestal met Europa of werelddekking, is deze toevoeging mijns inziens minder van toegevoegde waarde.

Ook ontvang je korting op bepaalde kampeeraccessoires van de ANWB. Kun je gebruikmaken van de speciale caravanverzekering en ontvang je als kaarthouder minimaal 4 x per jaar een speciaal digitaal CKE kampeermagazine in de mail.

Rekenvoorbeeld

Op Caamping Terspegelt in Eersel betaal je voor zeven overnachtingen in het laagseizoen voor 2 personen op een basisplaats €235,-. Met de ANWB Kampeerkaart CKE betaal je voor deze week €140,-. Dat is een korting van 40%.  Gemiddeld een korting van €13,57 per nacht. Binnen 1 nacht heb je hier de kaart terugverdient.

Wat is bij de campingprijs inbegrepen?

De speciale campingprijzen  voor de Kampeerkaart CKE  kaart worden weergegeven op de websites van de camping en de website van anwbcamping.  Er zijn al tarieven vanaf €10 per nacht in het laagseizoen. Maar deze tarieven verschillen per camping. Het tarief is per nacht voor 2 volwassenen, een standaard staanplaats inclusief kampeermiddel, elektriciteit (minstens 5kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en inclusief BTW. Voor eventuele extra personen inclusief kinderen moet worden bijbetaald.

Net als bij de meeste camping kortingskaarten zit bij de prijs geen: toeristenbelasting, milieuheffing, ecotax, afvalbijdrage of andere verplichtingen aan de lokale overheid., reserveringskosten en warm afwaswater inbegrepen. Ook kosten voor extra personen en kinderen komen bovenop het kortingstarief. Met deze eventueel bijkomende kosten dien je nog rekening te houden.

In welke landen kun je de ANWB Kampeerkaart gebruiken?

De ANWB Kampeerkaart CKI  is bij ruim 2000 campings in 25 landen in Europa te gebruiken. De meeste campings vind je in. Frankrijk (1053), Nederland (414), Duitsland (238), Italië (234), Spanje (153) en Groot-Brittannië (121). In de andere landen zijn minder dan 100 campings per land die deelnemen.

Wat kost de Kampeerkaart CKE?

De Kampeerkaart CKE  is los te koop voor €14,95. Leden krijgen €2,- korting. Voor deze prijs ontvang je de kampeerkaart thuis gestuurd, Op anwbcamping.nl kun je per camping precies zien of ze de Kampeerkaart CKE accepteren. De fysieke campinggids welke ook bij de prijs inbegrepen zit, krijg je echter niet thuis gestuurd deze moet je persoonlijk ophalen in één van de ANWB-winkels De Kampeerkaart CKE kaart is verkrijgbaar in de ANWB-winkels én via de Website van de ANWB. De levertijd is maximaal 7 dagen.

Lees ook:  Boekreview: Wandelinspiratie in The Great Hikes
ANWB Kampeerkaart CKE
Beoordeling
ANWB Kampeerkaart CKE
7.6
gemiddeld
De ANWB Kampeerkaart KCE zoals hij nu dus officieel heet geeft je tot 20% korting op overnachtingen op bijna 2700 campings in het laagseizoen en in sommige gevallen nog wat meer.
 • Voordeel:
  8.0
 • Gebruiksgemak:
  8.0
 • Campingaanbod:
  7.0

Pluspunten

+ Tot 60% korting op overnachting voor 2 personen
+ In de praktijk soms meer korting
+ Soms ook kleine korting in hoogseizoen
+ 2000 Deelnemende campings
+ Campings vooral in vakantielanden
+ Inclusief WA verzekering
+ Ook als identiteitskaart te gebruiken
+ Speciale caravanverzekering

Minpunten

– Kinderen tot 5 jaar niet bij prijs inbegrepen
– Iets minder campings dan ACSI CampingCard
– Gratis campinggids zelf afhalen in ANWB winkel

Eindoordeel Review Kampeerkaart CKE

De Kampeerkaart CKE kaart geeft je tot 60% korting op overnachtingen op ruim 2000 campings in het laagseizoen en in sommige gevallen nog wat meer. Door de lagere aanschafprijs van €14,95 heb je bij deze kaart wanneer je als stel kampeert wat sneller je investering terugverdient. De campinggids krijg je niet standaard thuis gestuurd, maar moet je zelf ophalen in een ANWB-winkel.

Een aantal campings geeft ook in het hoogseizoen korting. De toegevoegde waarde van de WA-verzekering is voor de meeste Nederlanders beperkt. Wel handig is dat je de kaart bij veel campings ook als identiteitskaart kunt gebruiken.

Deze blog is onderdeel van een uitgebreide kampeer kortingskaarten test. De andere kortingskaarten voor kamperen in de test waren: 
– Review ACSI CampingCard
– Review  Camping Card International CCI
– Review Best Deal card

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

6 reacties

 • Denemarken, Noorwegen en Zweden vergeten in de review.
  De CKE is vooral van belang voor Denemarken Noorwegen en Zweden. Levert ook in hoogseizoen korting op ferry overtochten b.v. de TT-line.

 • CKE kaart België
  Wij wonen in Lommel België kunnen wij ook gebruik maken van de CKE kortings kaart.
  Met vriendelijke groet
  Fam Sengers
  Hanekapstraat 44
  Lommel

 • Nog niet kunnen gebruiken
  Ooit een CKE aangeschaft voor een vakantie in Denemarken, daarna tijdens verschillende vakanties aangegeven dat ik deze kaart had en gevraagd of korting mogelijk is… helemaal nergens. Overweeg hem op te zeggen, want 6 jaar later heeft het me al 80 euro gekost…

  • Opzeggen
   Na 2x een rondje Europa gedaan tehebben( van Mei tot September) in 2022/2023 .Nergens op geen ene camping werd deze kaart geaccepteerd en vroeg men om paspoort/ID kaart .Korting krijg je altijd in het voor seizoen.En met een caravan verzekering voor schade voor je eigen een WA verzekering plus een reis en bagage

Laat jouw reactie achter