Kamperen met korting het hele jaar door. Dat is wat de Camping Key Europe kortingskaart of ANWB Kampeerkaart CKE zoals hij tegenwoordig officieel heet belooft. Is de 20% korting die je krijgt met de kaart de moeite waard? Is de bijbehorende WA verzekering en het gebruik als identiteitskaart handig? In een uitgebreide vergelijking van camping kortingskaarten hebben we in deze review de voordelen en nadelen van de kaart onder de loep genomen.

Zijn camping kortingskaarten überhaupt de moeite waard?

Met camping kortingskaarten zoals de Camping Key Europe krijg je korting op de overnachtingsprijs op een camping. De kortingen, voorwaarden en manieren waarop je de verschillende kaarten kunt gebruiken verschillen nogal van elkaar. De meeste kaarten geven de grootste kortingen in het laagseizoen.

Hoewel de meeste campings sowieso lagere tarieven hebben in het laagseizoen is een kortingskaart zoals de ANWB Kampeerkaart KCE nog steeds handig. Vaak, maar niet altijd,  zijn de kortingen die je met de kaart ontvangt nog net wat meer dan het gewone laagseizoentarief. Daarnaast kun je een dergelijke kaart vaak ook als identiteitskaart gebruiken.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


En de Camping Key Europe ookwel ANWB Kampeerkaart CKE?

De camping kortingskaart van de ANWB heet tegenwoordig officieel ANWB Kampeerkaart CKE. Tot vorig jaar heette deze campingkaart nog ‘Camping Key Europe’ Dat bekt toch lekkerder. Deze kaart van de ANWB is momenteel op een kleine 2700 campings in Europa geldig en wordt uitgegeven in samenwerking met andere pechhulpverleners zoals het Duitse ADAC.

Wat is de Camping Key Europe card?

De Camping Key Europe card geeft je tot 20% korting op een campingovernachting op één van de bijna 2700 campings verspreid over 25 landen in Europa tijdens het laagseizoen. Daarnaast geeft de kaart nog extra kortingen. Deze extra kortingen geven bij een deel van de campings ook korting in het hoogseizoen of op georganiseerde kampeerreizen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het aantal campings dat in het hoogseizoen kortingen geeft met de Camping Key Europe kaart beperkt is.

Ook als identiteitsbewijs en WA-verzekering te gebruiken

Een voordeel van deze kaart is dat de kaart buiten kortingskaart ook als identiteitsbewijs te gebruiken is. Dat is handig omdat je dan niet je paspoort hoeft achter te laten. Vooral in de Scandinavische landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken is deze kaart handig want je hebt dan geen aparte kampeerkaart meer nodig.

Ook geldt de Camping Key Europe als een verzekeringsbewijs. De WA verzekering geldt voor schade aangebracht aan anderen of de bezittingen van anderen op de camping. Voor Nederlanders die standaard een WA verzekering hebben, meestal met Europa of werelddekking, is deze toevoeging mijn inziens minder van toegevoegde waarde.

Rekenvoorbeeld

Op Camping Terspegelt in Eersel betaal je voor zeven overnachtingen in het laagseizoen voor 2 personen op een basisplaats €229,-. Met de ANWB Kampeerkaart KCE betaal je voor deze week

€152,-. Dat is een korting van 34%. Dat is dus meer dan de gemiddeld 20% korting waar de ANWB mee adverteert Gemiddeld een korting van €7,70 per nacht. Binnen 2 nachten heb je hier de kaart terugverdient.

Wat is bij de campingprijs inbegrepen?

De speciale campingprijzen inclusief de tot 20% korting voor de Camping Key Europe kaart worden weergegeven op de websites van de camping en de website van de ANWB. Het tarief is per nacht voor 2 volwassenen, een standaard staanplaats inclusief kampeermiddel, elektriciteit (minstens 5kWh), eenmaal douchen per persoon, 1 hond wanneer huisdieren zijn toegestaan en inclusief BTW. Voor eventuele extra personen inclusief kinderen moet worden bijbetaald.

Net als bij de meeste camping kortingskaarten zit bij de prijs geen: toeristenbelasting, milieuheffing, ecotax, afvalbijdrage of andere verplichtingen aan de lokale overheid., reserveringskosten en warm afwaswater inbegrepen. Ook kosten voor extra personen en kinderen komen bovenop het kortingstarief. Met deze eventueel bijkomende kosten dien je nog rekening te houden.

In welke landen kun je de ANWB Kampeerkaart gebruiken?

De ANWB Kampeerkaart CKI  is bij bijna 2700 campings in 25 landen in Europa te gebruiken. De meeste campings vind je in. Frankrijk (1053), Nederland (414), Duitsland (238), Italië (234), Spanje (153) en Groot-Brittannië (121). In de andere landen zijn minder dan 100 campings per land die deelnemen.

Wat kost de Camping Key Europe kaart?

De Camping Key Europe kaart is los te koop voor €11,95. Leden krijgen €2,- korting. Voor deze prijs ontvang je de kortingspas thuisgestuurd, de app die er vroeger was is niet langer te downloaden via de appstores. De fysieke campinggids welke ook bij de prijs inbegrepen zit. krijg je echter niet thuisgestuurd deze moet je persoonlijk ophalen in één van de ANWB winkels De Camping Key Europe kaart is verkrijgbaar in de ANWB winkels én via de Website van de ANWB. De levertijd is minimaal 7 dagen.

Voordelen Camping Key Europe

+ Tot 20% korting op overnachting voor 2 personen
+ In de praktijk soms meer korting
+ Soms ook kleine korting in hoogseizoen
+ 2700 Deelnemende campings
+ Campings vooral in vakantielanden
+ Inclusief WA verzekering
+ Ook als identiteitskaart te gebruiken

Nadelen Camping Key Europe

– Kinderen tot 5 jaar niet bij prijs ingebrepen
– Minder campings dan ACSI CampingCard
– Gratis campinggids zelf afhalen in ANWB winkel

Eindoordeel Review Camping Key Europe, ANWB Kampeerkaart

De Camping Key Europe kaart of ANWB Kampeerkaart KCE zoals hij nu dus officieel heet geeft je tot 20% korting op overnachtingen op bijna 2700 campings in het laagseizoen en in sommige gevallen nog wat meer. Door de lagere aanschafprijs van €11,95 heb je bij deze kaart wanneer je als stel kampeert wat sneller je investering terugverdient. De campinggids krijg je niet standaard thuis gestuurd maar moet je zelf ophalen in een ANWB winkel.

 Een beperkt aantal campings geeft ook in het hoogseizoen korting. De toegevoegde waarde van de WA verzekering is voor de meeste Nederlanders beperkt. Wel handig is dat je de kaart bij veel campings ook als identiteitskaart kunt gebruiken.

Deze blog is onderdeel van een uitgebreide kampeer kortingskaarten test. De andere kortingskaarten voor kamperen in de test waren: 
– Review ACSI CampingCard
– Review  Camping Card International CCI
– Review Best Deal card

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter