Campingtip: Camping Hoeve Krekelberg Limburg

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een terrassencamping in Nederland? Ja dat kan! Want op camping Hoeve Krekelberg in Schinnen, Zuid Limburg, voel je je tussen de heuvels echt in het buitenland in eigen land. En oh ja op het gezinsveld raken de kinderen niet uitgespeeld.

Camping Hoeve Krekelberg dé Nederlandse terrassencamping

Camping Hoeve Krekelberg is een natuurkampeerterein. De schitterende plek was voor ons dan ook één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor deze camping. Het is gelegen boven op een heuvel en daar zijn de terrassen tegen aangelegd. Vanaf de veldjes kijk je tussen de bomen door zo het dal in waar koeien staan te grazen. Je waant je echt in het buitenland, terwijl het in ons geval maar anderhalf uur rijden is.

De bovenste veldjes leken toen wij er kampeerden echt voor de rustzoekers. Daar stonden dan ook vooral stellen zonder kinderen. Vooral op het laagste veld en het terras er net boven vind je juist vooral gezinnen met (kleine) kinderen. De camping is erg ruim opgezet, de plekken zijn ruim en de campingeigenaren letten er op dat mensen genoeg ruimte tussen de tenten en caravans houden.

Geen animatieteam wel veel kinderplezier

Het is ook niet zo raar dat juist op het laagste veld de gezinnen te vinden zijn. Dat veld is een kinder- én ouderparadijs. Het is ontzettend ruim dus er is voldoende ruimte om te rennen, vliegeren, fietsen en spelen. Het mooiste is nog wel dat er midden op het veld een speeltuintje is. De kinderen kunnen dan heerlijk spelen en vanuit de tent of caravan kun je toch een oogje in het zeil houden. Als de temperaturen hoog oplopen dan zet de campingeigenaar, die in een mooi golfkarretje rijdt, een tarp over de zandbak. Dan kunnen de kinderen lekker in de schaduw spelen.

Als de kinderen het lief vragen, mogen ze vaak ook nog een stukje in dat coole karretje meerijden. Wij vonden dit echt een heerlijk plekje. De kinderen kunnen lekker spelen, echt weglopen is lastig, auto’s blijven op de parkeerplaats en als ouder kun je toch een boek lezen én tegelijk op de kinderen letten.

Op de camping is geen animatieteam en worden ook geen activiteiten georganiseerd. Wel is er een slechtweer-ruimte waar je spelletjes kunt spelen, boeken kunt lenen of van de computers gebruik kunt maken. Ook is er een familiebadkamer met groot bad en een commode wat toch wel erg handig is met kleine kinderen.

limburg-camping

Foto: Hoeve Krekelberg

Zuid-Limburg is echt net het buitenland

Wij wisten niet dat Zuid Limburg zo mooi was. De natuur en het glooiende landschap is echt prachtig. Neem vooral fietsen mee of goede wandelschoenen want vanaf camping Hoeve Krekelberg sta je in een zucht ( en een vloek vanwege de steile heuvel) in de natuur.  In de buurt is genoeg te beleven. Maastricht, Valkenburg en Sittard zijn leuke steden om te bezoeken.  Je kunt een ritje in de stoomtram overwegen of je kinderen tot echte ridders en prinsessen laten veranderen in kasteel Hoensbroek of ga een dagje toeren langs de Mergellandroute of een bezoekje aan de mooiste dierentuin van Limburg, Mondo Verde. Genoeg te doen dus om echt vakantie te vieren in eigen buitenland.

Lees ook:  Is een Tipi Glamping? Renske zocht het uit

Praktische zaken

Omdat camping Hoeve Krekelberg een natuurkampeerterein is moet je in het bezit zijn van een natuurkampeerkaart om hier te mogen kamperen.  Heb je deze niet dan kun je die bij de receptie aanschaffen. Inmiddels is er op het hele terrein WiFi. De bakker komt iedere dag, behalve zondag, verse broodjes brengen op de camping. Zorg wel dat je op tijd aansluit in de rij of alvast een bestelling doet. Wat nog goed is om te weten is dat je geen plekken of veldjes kunt reserveren. Ze houden een plaats voor je vrij ongeacht waar. Wij vonden dit vooraf wel een beetje spannend want we wilden erg graag op het gezinsveld. Uiteindelijk pakte het in ons geval goed uit, er was daar plaats vrij,  maar ik weet niet wat wij gedaan hadden als we helemaal bovenin hadden moeten staan.

Alles is netjes verzorgd en redelijk aangeharkt. Dus camping Hoeve Krekelberg is geen wild natuurkampeerterein zoals je op andere plekken tegenkomt. Het plekje en de omgeving zijn wel echt de moeite waard. Een mooie rustige en ruime camping die vooral voor gezinnen met kleine kinderen erg geschikt is.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter