Een herfstig kampeergevoel zonder kou te lijden op Het Winkel

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De herfst is zo’n lekker seizoen om buiten te zijn. Alleen krijg ik mijn gezin bij temperaturen die ’s nachts tot rond het vriespunt dalen, de tent niet meer in. Dus afgelopen weekend hebben we het op een akkoordje gegooid. Wel op een camping. Het Winkel, dichtbij de natuur. De tent hebben we alleen ingeruild voor een chalet. Ik durf het bijna niet toe te geven, maar dat is best goed bevallen.

Hier kun je nog echt sterren kijken

Vrijdag rijden we in het donker de Achterhoek binnen. Hoe dichter we bij Het Winkel, net 5 kilometer buiten Winterswijk, komen hoe nieuwsgieriger we worden naar hoe het er morgen in het licht uit zal zien. De smalle weggetjes leiden ons steeds verder het aardedonker binnen. Teun vindt het superspannend en staat op het punt om spookverhalen te gaan vertellen als we een paar lichtjes in de verte zien. ‘We zijn er!’ Door de drukte op de weg, een spugend kind op de achterbank en een gezinsbrede hongerklop wel iets later dan gepland. De receptie is al gesloten. We drukken enigszins schuldbewust op de bel en bijna meteen worden we met open armen ontvangen en kunnen meteen in ons chalet. Terwijl we er in het donker naartoe lopen baal ik dat het zo bewolkt is. Want dit is één van de weinige plekken in Nederland waar je geen last hebt van lichtvervuiling. Je kunt hier nog echt sterren kijken.

Tent ingeruild voor een chalet

Het chalet dat dit weekend ons thuis is van alle gemakken voorzien. Het is er niet koud door de centrale verwarming, heeft een eigen keuken en badkamer en zelfs een TV. Het is best ruim waardoor de kinderen ook binnen lekker kunnen spelen. Met kamperen zoals ik dat gewend ben heeft het weinig te maken denk ik nog. Het vreemde is dat als ik de volgende ochtend de gordijnen van ons lekkere warme huisje open doe toch meteen het kampeergevoel heb. 

Dat komt doordat je toch gewoon op een camping bent, een mooie veranda hebt waardoor je toch meer buiten bent en er overal om ons heen herfstkleuren zijn. Vooral in het najaar zou ik kiezen voor één van de 6-persoons chalets omdat die én een leuk zoldertje hebben voor de kids, maar vooral omdat je, als je een beetje mazzel hebt met het weer, met een wijntje op de veranda kunt genieten van de middagzon.

Lees ook:  Kleine camping of Kaemping bij de duinen op Texel

Het Winkel grote camping die klein voelt

De camping heeft 618! Plaatsen. Dat is voor Kampeermeneer begrippen echt enorm. Toch heeft het mij verbaasd hoe klein het voelt voor een camping van die grootte.  Het terrein is verdeeld in delen met jaarplaatsen, chalets en een apart terrein voor trekkersplaatsen met in het centrum het zwembad, restaurant en de grote speeltuin. Door deze indeling zie je eigenlijk vooral jouw eigen deel.

Ook in de herfstvakantie animatie

Vanmiddag toen we naar huis reden wilden onze kinderen eigenlijk niet mee. ‘Ik wil niet naar school ik wil hier blijven spelen’ was de boodschap. Ze hebben zich dan ook ontzettend vermaakt.  Verspreid over het hele terrein liggen kleine speeltuintjes. De grote speeltuin centraal op het park met een megahoge glijbaan en de grote kruipdoor sluipdoor binnenspeeltuin waren toch echt favoriet. In alle Nederlandse en Duitse schoolvakanties is er animatie die Nederlands en Duits spreekt. Handig om ook de Duitse vriendjes te kunnen verstaan.  Wij hadden geluk met heerlijk zonnig weer maar als je in de herfst het wat minder weer hebt dan zijn een binnenspeeltuin en animatie best fijn.  Best fijn zo’n herfstvakantie op de camping

Wij hebben verder op Het Winkel een struintocht gedaan en veel kastanjes, noten en mooie bladeren gevonden. Het eerste deel van onze vangst waren we op de kinderboerderij al kwijt aan de geitjes. Het resterende deel daar hebben we een mooie herfstschilderij van gemaakt.

Winterswijk verrast

We hebben de Achterhoek nu echt van een andere kant gezien. Het eerste wat in mij opkomt als ik aan de Achterhoek denk is de zwarte cross een hoop bier en rauwdouwers. Afgelopen weekend hebben we gemerkt dat het zoveel meer is.  In de omgeving van Het Winkel zijn mooie wandel- en fietspaden en een afwisselende, maar vooral mooie natuur. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Een speciale vermelding voor het personeel van het Strandbad, niet ver van de camping, is daarbij op zijn plaats. De kinderen werden er echt in de watten gelegd.

Ook Winterswijk zelf heeft ons verrast. Het is een kleine stad met een sfeervol centrum, de markt op zaterdag is groot en de stad is bezaaid met industrieel erfgoed. De volgende keer zou ik ook nog een bezoekje brengen aan het Mondriaan museum maar na de overheerlijke arretjescake bij Bijzonder Gewoon waren onze kids toe aan een schoonheidsslaapje.

Andere campings in de buurt zijn Camping Lolotte en Camping de Bovenberg

Lees ook:  De 4 leukste pop-up campings van 2024?

 

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Recreatiepark Het Winkel

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter