Campingtip: Lentemaheerd, misschien wel de mooiste camping van Groningen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Afgelopen weekend stonden wij op camping Lentemaheerd. Misschien wel de mooiste camping van Groningen. Voor mij een bijzondere ervaring want ik kampeerde slechts vijf kilometer van mijn geboorteplaats én mijn ouders vierden hier op de camping hun 40-jarige bruiloft! Hoewel ik zo’n 17 jaar zo dichtbij gewoond heb, kende ik dit mooie stukje Groningen niet. Of het de moeite waard is? Zeker wel!

camping lentemaheerd

Is het nu kamperen in de natuur of bij de boer op Lentemaheerd?

Wat is camping Lentemaheerd nu? Een boerderijcamping, een kleine camping of juist een natuurcamping? Als ik er over nadenk valt het voor mijn niet per sé in één van die categorieën maar eigenlijk in allemaal. Lentemaheerd is een boerderij net buiten Uithuizermeeden, Groningen, die al generaties in de familie is. Anita en Doeke hebben het boerenbedrijf inmiddels niet meer in gebruik maar houden de boerensfeer wel levend. De grote schuur waar ook de receptie is gevestigd, de aardappelvelden die zich rond de camping uitstrekken en Doeke die nog steeds rondrijdt op zijn trekker. Dus een boerencamping zou je denken.

Als ik één van de kampeervelden oploop (Er zijn er 2, met in totaal 25 plaatsen.) dan voelt het toch weer meer als een natuurcamping dan een boerencamping. Het zijn op camping Lentemaheerd namelijk geen rechttoe rechtaan veldjes. Het is meer een groene oase met mooie doorkijkjes over het uitgestrekte Groningerland.

Ook het sanitair daar zouden veel boerencampings jaloers op zijn. Niet alleen omdat het gewoon hartstikke schoon is maar het is ook verwarmd en netjes verzorgd. Zo heb je voor de douches geen munten nodig en zijn ze meteen warm. In het toiletgebouw is er een ruime doucheruimte ingericht speciaal voor mindervaliden.

feest lentemaheerd

Glamping in Groningen op Lentemaheerd

De weersvoorspellingen waren niet zo best en dan is een tent laten drogen een hoop werk voor één weekend. Daarom huurden wij een ingerichte caravan. Alles is er aanwezig tot en met de handdoeken en niet onbelangrijk, de kurkentrekker aan toe. Het enige wat we zelf hoefden mee te nemen waren onze eigen kleren en een slaapzak voor Teun. Die paste er niet meer bij in de drie-persoonscaravan. Dat vond hij helemaal niet erg want voor hem was er een kinderbungalow naast de caravan gezet, die werd gedoopt tot ‘slaaphut’. Een achthoekige hut van anderhalve meter hoog met een dak van zeil en voorzien van stroom. Niet alleen erg ‘cool’ aldus Teun, die zijn eigen huisje had,  maar ook erg handig want zo heb je meer slaapplaatsen en door de stroomaansluiting konden we zelfs de babyfoon nog aansluiten.

Lees ook:  De 14 mooiste campings met privé sanitair in Gelderland

Naast de huurcaravan, kun je ook nog een hippe pipowagen met eigen balkonterras huren en in de boerenschuur zijn zeven Bed & Breakfast kamers te vinden. De B&B kamers zien er eerder uit als luxe maar persoonlijke hotelkamers en de pipowagen is ziet er vooral erg gezellig uit. Wat eigenlijk overal opvalt is dat alles tot in de puntjes verzorgd is.  Dat heeft vast ook geholpen toen Lentemaheerd vorig jaar tot Beste VeKaBo logeeraccommodatie van Nederland is uitgeroepen.

Lentemaheerd receptie

camping groningen lentemaheerd

Bij de kinderen waren vooral de skelters waren een hit

Onze kinderen hebben zich ontzettend vermaakt. Op het kampeerveld dat het dichtste bij de boerderij ligt staat in het midden een klein speeltuintje. De glijbaan is denk ik wel 50 keer uitgeprobeerd. Op misschien wel één van de mooiste plekjes van de camping staat een trampoline waarnaast ook drie ezels in een weitje rondscharrelen. De boerenschuur staat vol met een heel arsenaal aan skelters, steps en grote driewielers die de kinderen vrij mogen gebruiken. Tussen de regenbuien door hebben onze kinderen heel wat kilometers gemaakt.

Als gezin kun je je prima redden op camping Lentemaheerd. In een huisje naast het toiletgebouw is een speciale slechtweer-ruimte met leesvoer, TV, speelgoed en bordspelletjes ingericht. Dan hoef je met slecht weer niet per sé in de tent te blijven zitten. Ook het sanitair is op kinderen berekend. De ruime invalidendouche is verwarmd en speciaal voor gezinnen is er een uitklapbare commode aanwezig. Wasmachine en droger zijn ook aanwezig. Wel zo handig met slecht weer en enthousiaste kinderen.

camping lentemaheerd groningen

Mien Hogeland

Het Hogeland, het Noordelijkste stuk Nederland en Groningen dat grenst aan de Waddenzee, ken ik op mijn duimpje. Omdat ik er geboren ben. Als puber vervloekte ik die uitgestrektheid en vond ik het er saai met een hoofdletter S. Het heeft 15 jaar geduurd voordat ik de schoonheid van dit stuk Groningen kon zien. Ede Staal, een bekende Groningse zanger, schreef ooit in zijn lied ‘Mien Hogeland’: ’t Is de lucht achter Oethoezen. ‘t Is ‘t torentje van Spiek.’t Is de weg van Lains noar Klooster. En de Westpolder langs de diek. Het zijn precies de mooie wolkenformaties, de uitgestrekte polders met rijen bomen langs de wegen  en de Waddenzee achter de dijk die dit stuk Groningen zo mooi maken.

Saai hoeft een bezoek aan Noord Groningen ook niet meer te zijn. Je kunt makkelijk een dagje met de boot naar Borkum of Schiermonnikoog. Een dagje Groningen stad met uiteraard een bezoek aan het Groninger Museum en de uitdaging van de 255 treden van de ‘d Olle Grieze. Ook voor kinderen is er genoeg leuks te doen in de omgeving. Het Muzeeaquarium in Delfzijl, een wadlooptocht of de Zeehondencrèche in Pieterburen, het Openluchtmuseum in Warfum of een bezoek aan DoeZoo in Leens. Genoeg te doen dus voor als je een dagje niet op de camping blijft.

Lees ook:  Onze 25 favoriete kindercampings in Nederland! | Groot + klein

Praktische zaken, laat dat maar aan camping Lentemaheerd over

Op camping Lentemaheerd lijkt echt overal aan gedacht. Het afval wordt gescheiden ingezameld, bij de receptie vind je meer informatie over de omgeving dan in de gemiddelde VVV en Doeke en Anita staan altijd klaar om hun gasten te helpen. De camping heeft overal gratis Wifi. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Uithuizermeeden, op 10 minuten fietsen. Gewoon goed verzorgd.

Bij een camping in Groningen denk ik toch nog vaak aan kleine saaie veldjes zonder veel beschutting en sfeer maar camping Lentemaheerd laat zien dat het ook anders kan. Een ander pareltje in Groningen is camping Lettelbert Zou deze camping in Groningen jou naar het Noorden lokken?

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

1 reactie

Laat jouw reactie achter