Camping Fristad, de eerste gasten | Interview

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Deze zomer volgen we nieuwbakken campingeigenaren Anton en Kirsten en hun kinderen in hun eerste jaar als uitbaters van Natuurcamping Fristad in Zweden. In de eerste editie lazen we al over hoe het idee voor Camping Fristad is ontstaan en in deel 2 hoe ze met hard klussen en het importeren van Nederlands ijs de camping klaarstoomden voor het eerste seizoen. Maar nu is het hoogseizoen en staat de camping vol en dat is ongelofelijk gaaf volgens Anton en Kirsten!

camping fristad zweden 16

De camping is nu open hoe gaat het?

We schrijven 25 juli en de camping staat zo goed als vol. “Naast reserveringen uit Nederland en Duitsland komen er ook veel mensen gewoon aanrijden. Het stemt ons positief! We zijn begin mei begonnen met Fristad en hebben rond midsommar een bescheiden openingsfeestje georganiseerd met de campinggasten die aanwezig waren. Het werd een leuke mix van Zweedse en Nederlandse tradities. Mensen konden bloemenkransen maken, maar daarnaast stond ook de sjoelbak klaar”.

camping fristad zweden 4

Onze Camping Fristad krijgt positieve reacties, vooral de schoonheid van de plek spreekt de kampeerders aan. We hebben het geluk dat we twee velden met verschillende karakters aan kunnen bieden. De terrassen aan het meer hebben een schitterend uitzicht, het grote campingveld met elektriciteit ligt mooi aan de rivier waar mensen spontaan beginnen te vissen. En in de avond maken de kampvuurtjes het heel gezellig.

camping fristad zweden 8

Einaudi op het meer van Camping Fristad

Het persoonlijke tintje wat we mee willen geven wordt echt gezien en dat horen we ook terug als kampeerders weer naar huis gaan. Omdat Camping Fristad geen grote camping is kunnen we spontaan activiteiten laten ontstaan.

We doen van alles en meestal is het een succes! Een suptour, sushi-avond, viswedstrijd, muziek bij het kampvuur en een leuke sjoelcompetitie kwamen de afgelopen weken al voorbij. Het pianoconcert op het water was een hoogtepunt.

Stagair Ive Snijders speelde stukken van Chopin, Beethoven, Einaudi en Yann Tiersen midden op het meer Övre Brocken. Veel mensen uit ons dorp Vitsand kwamen er ook op af, juist die mix tussen bewoners en toeristen is wat we willen bereiken.

Nederlanders, Duitsers, Zweden, Zwitsers en Belgen

De camping wordt veelal bezocht door Nederlanders, mede door de aandacht op Kampeermeneer, en Duitsers. Daarnaast weten Zwitsers, Belgen, Denen en Zweden ons te vinden. Men weet ons te vinden via Google, berichten op Facebook maar ook de app Park4Night blijkt favoriet. Van gasten die de camping al kenden van vroeger krijgen we ook verheugde reacties dat de camping weer open is.

camping fristad zweden natuurcmaping

Hard werken, maar zo leuk!

We merken beide dat we vooral het contact met de gasten heel erg leuk vinden. Het aanvoelen wat mensen wensen is iets waar we voor gaan. Natuurlijk is het momenteel hard werken en maken we samen lange dagen. Gelukkig hebben we hulp van onze workawayer Leah.

Lees ook:  Anton & Kirstens' eerste seizoen als campingeigenaar! | Interview

Lekker spelen

Onze kinderen vinden het heerlijk om te spelen op de camping. Er zijn veel bekenden uit Nederland en dat maakt het als een soort doorlopende reünie.  Natuurlijk maken ook zij lange dagen en is de balans soms lastig te maken en lopen de vrienden, familie en normale campinggasten door elkaar. Dit geeft een positief intensief gevoel.

camping fristad zweden 12

Ons ritme gevonden

Het was even zoeken, maar nu we midden in het hoogseizoen zijn hebben we een juiste taakverdeling gevonden. De schoonmaak pakken we op in de ochtend op nadat de broodjes uitgeserveerd zijn aan de gasten.

In de middag eten we als gezin warm en openen we daarna rond vieren de rode bus waar we het biologische ijs van de Sjamaan scheppen. Kirsten maakt fruitcoupes in combinatie met het ijs. Voor veel gasten is dat écht het genietmomentje van de dag. Hier ontstaan vaak leuke gesprekken en ontmoetingen!

camping fristad zweden 13

default

Nog zeker geen spijt

Natuurlijk is het hard werken en soms nog even zoeken, maar we ervaren Camping Fristad als een fijne plek waar mensen mogen genieten van een rustige vakantie in de Zweden. Tot nu toe zijn we zeer dankbaar om dit te mogen doen en krijgen we er veel energie van!

Lees verder:

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending