De 10 grootste kleine camping ergernissen en hoe je ze voorkomt

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kamperen is creperen, zeggen veel niet kampeerders. Voor veel mensen is het juist dat creperen dat kamperen leuk maakt. Omdat je dan pas weet wat je mist, of omdat het een band schept tussen kampeerders. Toen ik op een facebookgroep de vraag stelde, wat de grootste kleine ergernissen van kampeerders zijn, kwamen er in no time 50 reacties. De ene na de andere ergernis, maar ook genoeg mensen die zeiden dat ze zich nergens aan ergeren, ‘Het hoort gewoon bij kamperen om er het beste van te maken.’  Toch heb ik de 10 grootste ergernissen verzameld en voor jullie op een rij gezet. Inclusief originele manieren om ze te voorkomen of om te denken.

10. Oeps iets vergeten

Wie kent dat gevoel niet? Ik heb het vaak al als we pas twee straten verderop zijn. ‘Zit de achterdeur wel op slot? Hebben we de tarp wel ingepakt? Ben je de kruiden niet vergeten?’ Voor de achterdeur zijn we nog weleens teruggereden, maar de meeste andere dingen zijn vaak ook gewoon te koop in de buurt van jouw kampeerplek. ‘Dus let it go!’ Anders wordt het natuurlijk als je de tentstokken, de luifel of zelfs de hele tent vergeten bent en daar pas na 12 uur rijden achter komt. Dat overkwam mijn ouders eens. Gelukkig was er een behulpzame campingeigenaar die ze twee grote parasols leende als vervanger van de voortent. Wil je niets vergeten, maak dan je eigen vakantie checklist of kijk je campingbuurman gewoon heel lief aan.

Camping ergernis wespen

9. Muggen, wespen en insecten geen toegang

Wij zijn al eens van een camping afgevlucht omdat je met iedere keer inademen een zwerm lieveheersbeestjes op at. Afgelopen zomer waren op onze camping de wespen oververtegenwoordigd, daarom had iedere tent minimaal drie wespenvangers en waren de vliegenmeppers bij de supermarkt uitverkocht. In trekkershutten ben ik ook al eens bedbugs tegengekomen Insecten zijn een grote ergernis. Wat kun je er tegen doen?  Ruim je vuilnis vaak op. Wij hebben het fruit op de camping altijd onder een netje en we houden de slaapcabines altijd goed dicht. Voor het slapen gaan, gaan we op muggenjacht en hebben we onze eigen anti muggen systeem. 100% waterdicht is de methode niet, maar, je slaapt in ieder geval beter en wordt beduidend minder gebeten door muggen.

8. Kinderen zijn hinderen

Hoewel kamperen natuurlijk echt een gezinsaangelegenheid is, zijn er ook mensen die op een camping juist de rust opzoeken. Huilende baby’s, joelende kinderen tijdens een spelletje flesjesvoetbal of enthousiast gespetter in het water, kunnen dan een echte ergernis zijn.  Ik hou bij de keuze voor een camping hier rekening mee en kies een echte kindercamping uit. Wil je dus juist geen gejoel, doe dan het tegenovergestelde en kies voor een camping waar vooral rustzoekers komen. Hebben we beiden een fijne vakantie en geen gezeur over opvoedstijlen.

Lees ook:  Gratis naar de Caravana 2018?

7. Wegvallende wifi, wat een ergernis

Afgelopen zomer was het om zes uur ‘s ochtends druk bij de bankjes voor de campingbar, de enige plek waar überhaupt wifi was. Zo vroeg was het nog niet druk op het netwerk en kon je dus minimaal 10 minuten ongestoord mailen en het nieuws checken zonder eruit gegooid te worden. Overdag was het niet te doen en liep de één nog erger te vloeken dan de ander over mailtjes die niet verstuurd werden en websites die niet geladen kunnen worden.  Eigenlijk zou ik willen zeggen, ach het is vakantie dus waar heb je die wifi voor nodig, maar helaas moet ik toegeven dat ik toch wel dagelijks even wil inchecken op internet.

Camping ergernissen hard rijden

Bron: Pinellas County

6.  Hard rijdende opa’s en oma’s

Wij kiezen waar mogelijk voor autovrije campings, maar één van de grote ergernissen van veel kampeerders zijn hardrijders. Niet alleen auto’s maar ook elektrische fietsen vormen tegenwoordig een bron van ergernis. Zit je lekker voor je tent is het ineens stofhappen omdat de buurman terugkomt van het boodschappen doen. Kinderen die net op tijd weg kunnen springen voor een oma op een nieuwerwetse spartamet.  Wil je dit niet? Doe dan net als wij en kies voor een autovrije camping of neem een zak spijkers mee om voor je tent uit te strooien.

5.  Nieuwe vrienden

Kamperen met vrienden of nieuwe vrienden maken met de campingburen. Super gezellig natuurlijk. Toch is het voor veel mensen een ergernis als de gezelligheid en daarmee het geluidsniveau, onder invloed van  een lekkere slok, langzaam toeneemt. Je kunt natuurlijk zelf aanschuiven en delen in de feestvreugde om je eigen irritatie tegen te gaan. Heb je daar geen zin in, zet dan een tegenbeweging in en ga om zes uur ’s ochtends, nadat je de wifi hebt gecheckt, met je kinderen campingliederen oefenen.

4. Brrrrrrrrr dat is een ergernis!

Voor mij staat deze met stip op één, maar daar denken de andere kampeerders anders over. Koude douches en dan vooral douches die warm beginnen maar net wanneer je je haar hebt ingesopt met shampoo ijskoud worden. Brrrrrr.  Je kunt natuurlijk de maand voordat je op vakantie gaat iedere ochtend alvast een koude douche nemen om in vakantiesferen te komen en alvast een beetje te wennen. Een andere oplossing is om je eigen buitendouche mee te nemen. Gedurende de dag warmt het water zichzelf op. Bijkomend voordeel, een doucheputje met vieze haren heb je ook niet.

Lees ook:  11x kamperen in de jaren 80. Nostalgie gegarandeerd!

3.  Een eigen meer of liever een modderpoel?

Kamperen in Nederland betekent dat je af en toe een buitje op de koop toe moet nemen en als je een beetje pech hebt iets meer dan één buitje. Aan het einde van het seizoen kun je de pech hebben dat het meeste gras onder je tent al dood is en na dat buitje heb je dan al snel een eigen modderpoel. Is de drainage op de camping niet je-van-het dan heb je na een flinke bui al snel een meer voor je tent. Huisdieren en kinderen kunnen zich dan heerlijk uitleven in die plassen en misschien kan de campingeigenaar het als een extra verkoopargument gebruiken. Wij proberen er altijd maar het beste van te maken. Na vier dagen pakken we de tent in en zoeken we een ander plekje.

kamperen is creperen

Bron: Katie

2. Als de afwas nu eens af was

Iedereen heeft tegenwoordig thuis een afwasmachine. Op de camping is het dan wel weer even wennen om twee of drie keer per dag de afwas te doen.  Samen met de rest van de camping sta je na etenstijd in een druk hok. De grootste ergernis is niet het afwassen, maar juist de afwasser voor je die zijn halve maaltijd of zelfs de kapotte glazen in de gootsteen heeft laten liggen. Ik vind het afwassen op de camping meestal juist erg gezellig. Quality time met mijn zoon en de laatste toeristische tips uit de regio uitwisselen met de andere campinggasten. Maak er dus gewoon een gezellig uitje van en laten we afspreken dat we allemaal onze eigen troep opruimen.

1. Wat heb jij er allemaal gevonden?

Tampons, plukken haar, maandverband, bebloede pleisters, wattenstaafjes vol oorsmeer en zelfs gebruikte condooms; in een campingdouche is vanalles te vinden. De allergrootste kleine ergernis op de camping daar was iedereen het dus wel over eens. Het is voor campings één van de grootste uitdagingen, want ook al wordt er drie keer per dag schoongemaakt, echt schoon blijft het nooit lang. Het valt niet op als ik het nog wat viezer maak in een vieze doucht, in een schone wel. Dus de beste methode blijft gewoon zelf de boel schoon achterlaten.

We ergeren ons op vakantie dus het meeste aan de acties van onze medekampeerders. Maar er is geen ergernis die ons thuis houdt want kamperen geeft een heerlijk vrij gevoel.  Als iedereen nou gewoon deze tips gebruikt dan hoeven we ons nooit meer te ergeren op de camping en hoeven we ook niet in ons eentje te gaan wild kamperen. Voor mij maken de grote kleine ergernissen juist dat ik kamperen leuk blijf vinden. Het schept een band, dus niet  teveel van de tips opvolgen hé.

Wat zijn jouw grootste kleine kampeer ergernissen die kamperen leuk houden?

Like de Kampeermeneer facebookpagina en blijf op de hoogte van de laatste kampeertips, gave campings en geniet het hele jaar door van kampeerinspiratie.

Fotobron: Arlen

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

5 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending