Drie maanden kamperen in het bos op Camping Diever!

1b9872d8fccdb4c52235befa738b8d40?s=55&d=mm&r=g Akke Vanaf eind maart tot eind juni staat onze tent op Camping Diever in Drenthe. Voor het eerst in mijn leven heb ik een voorseizoensplek en wel midden in het bos. Nu we twee kleine kinderen hebben, die in deze periode 1 en 3 worden, is het heerlijk veel buiten te zijn zonder steeds de tent op te zetten.

Wakker worden met een vogelconcert

Wakker worden van de zingende roodborstjes, overdag zoeken naar waar het getik van de specht vandaan komt en ’s avonds genieten van het krassen van de bosuil. Die geluiden maken me erg blij. Het is dan ook niet voor niets dat ik houd van kamperen in het bos.

Tel daar rondhuppelende konijntjes bij op en je bent op natuurcamping Diever. Vooral in het voorseizoen, wanneer het Shakespeare theater nog niet is begonnen, mag je elke dag van het vogelconcert genieten.

Diever is geen typische seizoenscamping

Normaal houd ik niet zo van campings met seizoensplekken en nu staan we zelf op zo’n camping. Toch is dit niet zo’n typische seizoenscamping, want door de indeling en de grootte van de camping voel je alsnog dat je midden in de natuur kampeert en hoef je ook niet allemaal partytenten te verwachten.

De mensen die hier komen, komen voor de rust en de omgeving. Er is animatie, maar wel binnen de perken. Geen kinderdisco, maar wel paaseieren zoeken en zo nu en dan een springkussen.

Camping Diever in het bos

Camping Diever écht kindvriendelijk

Dit laat ook wel zien dat de camping erg geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. De meeste speeltuinen zijn sowieso geschikt voor kleine kinderen en kinderen uit de onderbouw van de basisschool. Twee speeltuinen lenen zich ook erg goed voor de wat oudere basisschoolkinderen met een klimwand of zelfs een heus avontureneiland. Op camping Diever zijn ook skelters te huur en tijdens ons verblijf werd er zelfs een theatervoorstelling voor 4+ georganiseerd.

kindercamping Diever

De fijnste familiedouche ooit

De faciliteiten van camping Diever zijn erg goed gericht op kleine kinderen. Ik ken weinig campings met zo’n fijne familiedouche. Een badje met stop en sproeikop, een aankleedtafel en een aparte douche zorgen ervoor dat we binnen no-time alle vier weer schoon en fris verder kunnen. Vaak is het toch een heel gehannes met kleine kinderen. Of het is heel koud, omdat het niet een dichte ruimte is.

Een fijne camping heeft vaak ook een bescheiden kampwinkeltje. Ook hier zie je dat Camping Diever goed gericht is op kinderen. Natuurlijk kunnen de ijsjes niet missen en liggen er ook vaak kleurplaten, een speurtocht en bosbingokaarten die je zo mee mag nemen. Er is zelfs een kleine kinderboerderij met eenden, kippen, geitjes en konijnen op de camping.

Lees ook:  Review: Landgoedcamping Westerwolde, natuur en kampvuur op de Veluwe

Camping Diever wild spotten

Het eerlijke verhaal van een voorseizoensplek met een jong gezin

Het heerlijke van een voorseizoensplek is dat je met alle mooie weekenden naar de camping kunt en niet steeds alles hoeft in te pakken. Onze kinderen zijn tijdens ons verblijf 1 en 3 geworden en daar heb je toch wel veel voor nodig. Steeds de tent opzetten had ik niet heel relaxt gevonden. Nu hoef je alleen de tent maar open te ritsen en je bent op vakantie. Dat is heerlijk.

Camping Diever in het bos

Wat niet heerlijk is, is het slapen van de jongste. We slapen met z’n allen op een rijtje, dat is heel gezellig. We hebben goed nagedacht over hoe hij het beste in de tent kan slapen. Ondanks dat hij op zijn eigen matras, onder zijn eigen dekens in het campingbedje ligt, is het geen succes. Wanneer wij ’s avonds naar bed gaan, wordt hij wakker. Hierdoor zijn we wel minder weekenden op de camping dan we in eerste instantie zouden willen. Nachtrust is toch wel heel belangrijk.

Gelukkig vallen Pasen, Pinksteren en Hemelvaart in het voorseizoen. Deze lange weekenden zorgen ervoor dat ook de jongste even kan wennen aan het slapen in de tent ’s nachts en het na de eerste nacht wat beter doet. Het is jammer dat het ons niet lukt om meer langere weekenden vrij te regelen.

Camping Diever kamperen

Overnachten op camping Diever

Wat het slapen betreft kun je op camping Diever alle kanten op. De overnachtingsmogelijkheden lijken eindeloos en voor iedere portemonnee. Je kunt dus zelf kamperen in een tent, caravan of camper, maar ook slapen in een trekkershut, cabin of een pod.

camping diever8

Iglu of magisch huisje voor meer comfort

Tijdens ons verblijf worden er ook twee hele toffe Iglu’s geplaatst en later ook nog een magisch huisje. Allemaal hebben ze een eigen badkamer. Vooral het magische huisje vindt onze zoon van drie heel tof. Het is een mooi geel huisje met kleine raampjes, alsof het eigenlijk voor kabouters gebouwd is. De Iglu’s hebben een hele hippe uitstraling en zijn er in twee formaten: voor een gezin en voor een stel. De inrichting van de Iglu’s nodigt heel erg uit om er een keer te overnachten.

Camping Diever huisje

Daarnaast stond er al een geweldige XXL boomhut op camping Diever. De boomhut staat in het teken van Shakespeare omdat naast de camping het openluchttheater gevestigd is dat naar de Engelse dichter en toneelschrijver vernoemd is. Elk jaar wordt hier in de zomeravonden een voorstelling opgevoerd, waarvoor je kaartjes kunt reserveren bij de receptie.

Lees ook:  Elektrisch varen op een huisboot in Friesland, hoe leuk is dat?

Gewoon kamperen op camping Diever

Wanneer kampeert zoals wij, heb je ook meerdere opties. Natuurlijk eerst je kampeermiddel: met een tent kun je op mooie heuveltjes staan waar je met een camper of caravan moeilijk komt. Al vind ik alle plekken wel mooi, de tentplekken blijven het mooist. Daarnaast kun je, wanneer je niet drie maanden komt, ook kiezen voor een plek met privésanitair.

Er zijn nog niet zo lang geleden kleine huisjes neergezet die niet alleen van binnen heel netjes zijn. Vaak is privésanitair niet heel mooi om te zien, maar ik vind de buitenkant heel goed passen zo tussen de bomen.

Camping Diever privé sanitair

Het nadeel van kamperen in het bos

De camping is heel ruim opgezet en eigenlijk best wel groot. Dit zorgt ervoor dat er ruimte is voor meerdere speeltuintjes en dat je niet hutjemutje hoeft te kamperen.

Voor onze tent hangt een nestkastje met jonge vinkjes, we horen steeds spechten en zien de konijntjes huppelen rond de tent. Kamperen in het bos betekent automatisch dieren rondom je kampeermiddel. Er zijn helaas niet alleen leuke dieren, maar ook behoorlijk wat muggen. Volgens andere kampeerders die hier ieder voorseizoen komen, zijn er dit jaar meer dan andere jaren. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het natte voorseizoen. Gelukkig kun je je hier voor een groot deel wel op voorbereiden.

Is drie maanden kamperen op camping Diever een aanrader?

De enorme vrijheid op de camping, het gevoel dat je je hier echt terug kunt trekken en de talloze speeltuintjes zorgen ervoor dat we dit echt een heerlijke plek vinden.

Doordat we de tent zo lang op de camping hadden staan, is het ook echt ‘ons’ plekje geworden. Het weer is veel eerder geschikt om te kamperen, wanneer je het gedoe van steeds inpakken en opzetten niet hebt. Tenminste dat is onze ervaring. Voor eind april hadden wij al een heel aantal nachten in de tent geslapen. Dat zou anders nooit het geval zijn.

Het is dan ook jammer dat ons jongste kindje wat dat betreft wat roet in het eten heeft gegooid. We hadden hier nog veel meer willen zijn. Daarnaast is Diever ook een leuke plek om rond te lopen, een ijsje te halen of een markt te bezoeken.

En als het aan onze kinderen ligt, dan komen we zeker een keer terug om in dat toffe magische huisje te overnachten!

 

Auteur

Akke kampeert al haar hele leven. Ooit begonnen met haar ouders in een Vergrote Zilvermeeuw. Tegenwoordig wisselt ze haar eigen De Waard af met een lichtgewicht tent of een kampeerbusje. Samen met haar man Hans en hun zoontjes kampeert ze veel in Nederland, soms met en soms zonder hond. Ze houdt erg van Scandinavië en Afrikaanse landen en heeft een grote voorliefde voor IJsland. Leer Akke kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending