Camping De Roos in Beerze, in mijn ogen zijn er maar weinig plekken in Nederland die zo dicht bij mijn droomcamping komen als ‘De Roos’. De natuur, de sfeer, de fantastische avonturen voor de kinderen en de oorverdovende rust als ze eindelijk op bed liggen. We ontdekten deze camping een jaar of vier geleden en hoewel we eigenlijk nooit op dezelfde plek terugkomen, zijn we op camping De Roos al verschillende keren terug geweest. Ik zal je vertellen waarom.

Een echte kindercamping vol avontuur

Voor kinderen is ‘De Roos’ een waar paradijs. Op elke hoek van de camping lokt het avontuur.  Het beekje nodigt uit tot bootje varen en lekker plonzen.  In de weekenden en vakanties waarin wij er waren, waren er altijd voldoende vriendjes te vinden.  Daarnaast is de hele kindercamping door de vele speeltoestellen, het voetbalveld en het vliegerveld één grote speeltuin. Naar bed gaan is dan ook best lastig als er nog zo veel te ontdekken valt.

Waterpret op camping de Roos

De camping ligt aan de Overrijsselse Vecht die, beschermd door rietkragen, over de camping slingert. In het diepe deel ligt een ponton met zwemtrappetjes waar het heerlijk bootje varen en afkoelen is tijdens een hete zomerdag. Voor de kleintjes is er een deel van een zijarm van de rivier afgezet, waar ze in ondiep water lekker kunnen spartelen, vriendjes kunnen maken en kastelen kunnen bouwen op het aangelegde zandstrandje. Teun had al snel een opblaaskrokodil van een ander jongetje gekaapt waarna een gevecht volgde om er op te blijven zitten.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Voor iedere kampeerwens een plek

De setting van camping De Roos is adembenemend. De rietkragen, het hoge gras op plaatsen en dat allemaal midden in het bos, maken dat er schitterende plekjes te ontdekken zijn. Wil je een beetje rust en privacy dan zijn de plekken 211 en 229 waar je verscholen in het hoge gras heerlijk kunt ontspannen, een aanrader. Heb je kleine kinderen, dan zijn er op bijna ieder veldje speeltoestellen en speelkameraadjes te vinden. Wij  stonden op camping de Roos op de plaatsen 99 en 104 lekker dicht bij de speeltuin en het toiletgebouw. Aan de andere kant van de camping de Roos, bij het vliegerveld, heb je iedere avond en ochtend een schitterend uitzicht op het veld, waar de dauw voor een schitterend schouwspel zorgt.

Verse broodjes en biologische pizza’s

Qua voorzieningen valt er ook weinig te klagen. De toiletgebouwen zijn, hoewel niet de nieuwste, wel netjes schoon en warm water is gratis. Bij de receptie is een kleine campingwinkel met elke dag vers brood en ’s avonds vegetarische pizza’s en quiches uit de eigen oven. (Wel even vooraf bestellen.) Bij het theehuis is een boekenruilplank en is naast thee ook lekkere koffie en ijs te krijgen. In de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Ook buiten het recreatieseizoen is er trouwens voldoende te doen. Toen wij er waren  organiseerden de  kinderen zelf speurtochten, voetbalwedstrijdjes en organiseerde een vader honkbalwedstrijden.

Camping de Roos is niet voor iedereen

De eerste keer bezochten wij ‘De Roos’ op aanraden van vrienden van ons. Ze waarschuwden ons wel dat half hip en alternatief Nijmegen op de camping zou staan. Nu zijn we geen bekenden tegen gekomen , maar de sfeer op de camping is inderdaad niet voor iedereen.  De campingwinkel is tevens natuurvoedingswinkel en duurzaamheid en respect voor de natuur zijn voor de eigenaren, familie ‘De Roos’, van groot belang. Partytenten zijn niet toegestaan evenals honden en auto’s bij de tent. Ons deert het allemaal niet, het is gewoon een heerlijke plek!  Het enige wat het mijns inziens nog mooier zou maken, is een mooi weer garantie en de mogelijkheid om een fikkie te stoken. Maar goed, een paradijs op een dik uur rijden van huis, dat is ook wat waard. Wil je meer van dit soort mooie plekjes ontdekken? Check dan ook mijn favoriete kindercampings in Nederland. 

UPDATE: Inmiddels is camping de Roos overgenomen door Huttopia

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

8 reacties

 • Op dit moment hebben we wel enkele droomcampings. Maar wat het voor ons een droom maakt zal voor anderen een nachtmerrie zijn. Mijn mail goal is kampvuur. Op camping du pouhou in La Roche-En-Ardennes krijg je bij je kampeerplek een stookplaats. Hout is op de camping te koop. Douches zijn basic en geen campingwinkel. Ja bier en ijs is er wel te koop. Omdat iedereen om een uur of 4 Smiddags het vuur probeert aan te maken ziet de camping rond die tijd bkauw. Niet alle kampeerders zijn even bedreven in de kunst daarvan Nlaten. …. In Tienhoven aan de Lek is camping de koekoek. Net sanitair maar een weiland met hier en daar een grondkabel uit de grond als kampeerplek. Heerlijk in de uiterwaarden van de Lek en jawel je mag er stoken in een vuurschaal oid. Bijna alles is er mogelijk behalve harder rijden dan 5 km per uur. Voor een camping van een kilometer lang geen rare regel.

  • Hoi Mireille,

   Ik ben ook grote fan van vuurtje stoken maar ben er ook geen ster in. Dat het op de camping mag is voor mij ook echt een dikke plus. Bedankt voor je suggesties. Ik kende ze nog niet maar zal ze op mijn to camp lijstje zetten.

 • Tjerk,
  De roos een PARADIJS?
  Het lijkt mij eerder een NACHTMERRIE!
  Kinderen praten niet, die schreeuwen. Kinderen lopen niet, die rennen. Kinderen rennen niet om jouw tent heen, maar er dwars doorheen.
  Ik ben geen kinderhater, maar er is een reden waarom iemand naar een natuurterrein gaat. Was dat niet de RUST in de NATUUR?

 • Leuke site. Natuurkampeerterrein het Rhanerveld vlakbij Hellendoorn is een aanrader. Rust, ruimte, leuk voor kinderen, mooie ruime plaatsen.

 • Wij hebben afgelopen zomer 2 wkn op de Roos gekampeerd. En ook de Roos staat voor mij nu op nr1. Hoe de camping beschreven is. Zo is het er nog steeds. Wel schijnt de gemoedelijkheid minder te zijn. Zo heb ik t niet ervaren. De kids hebben t er heerlijk gehad. Ook wij als francofielen hebben genoten op deze camping van de ligging ruimte en rust op deze camping. En zwemmen in de vecht met 35 graden is idd heerlijk.
  Kortom nog steeds de moeite waard om naartoe te gaan.