Camping BuitenLand hippie life gewoon in Drenthe

64d50467ce3ab4c72923183c1b6ddca6?s=55&d=mm&r=g Wijtske Camping BuitenLand in Drenthe wordt ook wel ‘De camping van Floortje Dessing”  genoemd, omdat zij één van de eigenaren is. Een beetje een alternatieve camping zoals de Lievelinge, maar dan anders. Vorig jaar tijdens het hoogseizoen hadden we er al een weekend gekampeerd, nu echter in het voorseizoen. En wat een verschil!

De sfeer is buitengewoon relaxed op Camping BuitenLand. Omdat het rustig was, konden we sowieso een plekje uitzoeken en mochten we staan zoals we wilden, er werd ons geen afgebakend plekje toegewezen. Iedereen was goedgehumeurd, ontspannen en vriendelijk, dat kenmerkt wel de sfeer die er op BuitenLand hangt. 

review camping buitenland

vriendinnenweekend

Vijf vrienden bouwen op Camping BuitenLand hun vrijplaats

Camping BuitenLand ligt midden in een gebied van Staatsbosbeheer en is sinds 2017 in de handen van vijf ondernemende vrienden waaronder dus BN’er Floortje Dessing. De camping was nogal overwoekerd en toe aan een flinke opknapbeurt. Ze hebben daar al een flinke start mee gemaakt maar ze zijn nog niet klaar en dat zie je onder andere aan het toiletgebouw en het restaurant.

Alhoewel er al ontzettend veel gebeurd is dankzij de inzet van de nieuwe eigenaren en het personeel. Het restaurant is al aangepakt en geheel in stijl met de rest van de camping, maar de toiletgebouwen zijn nog wel wat in verouderde staat. Verder geen probleem, maar (nog) niet geheel passend bij de sfeer van BuitenLand.

Wanneer ga je naar Camping Buitenland?

Wat een heerlijk rustig weekend was het. Waar je normaal op campings in het voorseizoen alleen mensen van een zekere leeftijd aantreft, troffen we dit weekend op Camping BuitenLand bijna alleen maar gezinnen met (jonge) kinderen.

Ik kampeerde dit weekend met mijn vriendin Renske, waar ik al 29 jaar bevriend mee ben. Dus een weekend vol herinneringen en dat onder een straalblauwe lucht, 30 graden, zonnetje en in een heerlijke ambiance. Vorig jaar was het er behoorlijk vol tijdens het hoogseizoen en daardoor ook wat drukker, daar moet je wel van houden. Ik vond het fijn dat we nu beide momenten meegemaakt hebben en geef mij de rust van het voorseizoen maar. 

Lees ook:  Camping bij De Efteling | 9 x groot & klein!

camping buitenland zandpol

Lekker plonzen in De Zandpol

Het fijne van Camping BuitenLand is dat het vlak naast een natuurbad ligt, Een heerlijke zwemplas met verschillende dieptes dus geschikt voor jong en oud. Ondanks het mooie weer was het nog tamelijk rustig!

Het water is heerlijk koel omdat het vrij diep is en dat was wel fijn aangezien het 30 graden was. Op de camping zelf is een klein zwembadje met een dieper en een minder diep gedeelte. Heerlijk om na die verkoelende duik in het meertje het zand van het natuurbad nog even van je af te spoelen

camping buitenland ervaring

camping buitenland

Glamping in een Dome of boomhut

Net als bij de Lievelinge kun je op Camping BuitenLand ook zelfbouw accommodaties bouwen en vervolgens als glamping (laten) verhuren. Er zijn al een aantal bijzondere bouwwerken aanwezig zoals de Domecilies, prachtige ronde Domes die zich op het achterste veld van de camping bevinden, of een boomhut die bijna in het bos gebouwd is. De accommodaties zijn zelf ontworpen door de eigenaren met elk hun eigen creatieve inrichting. Het is al een feestje om een rondje over de camping te lopen en alle bouwwerken te bekijken.

Never a dull moment at Camping BuitenLand

In het hoogseizoen organiseert Camping BuitenLand ook regelmatig activiteiten voor haar gasten. Zo stond er zaterdagavond een singer/songwriter zijn liedjes te vertolken op het buitenpodium bij de Buitenbar, maar er zijn ook regelmatig voorstelling of workshops op de camping. Het programma wordt op het krijtbord bij de BuitenBar aangekondigd of is natuurlijk op de facebookpagina van BuitenLand terug te vinden. Never a dull moment at BuitenLand!

camping buitenland review

Chillen in de Buitenbar en broodjes van de Franse bakker

Je kunt in het weekend en in het hoogseizoen ’s ochtends je verse broodjes en croissants kopen bij de bar. Op zondagochtend kwam Jon de Franse bakker langs met het rijdende ontbijtbuffet. Daar lagen heerlijk vers gebakken broodjes op en verse jus en koffie. Dit alles ondersteund met de klanken van Franse chansons. Een lach op je gezicht en een heerlijk vakantiegevoel. 

De Buitenbar biedt ook een bescheiden menu voor een goed ontbijt, een gezonde lunch of een lekker diner. Er is ook vaak een daghap die per weekend wisselt. Op het sfeervolle terras kun je tot ’s avonds laat rondhangen op de picknicktafels of lounge banken, of schuif met je stoel aan bij het grote kampvuur.

camping buitenland omgeving

Als je in Drenthe bent dan ga je…

In het naastgelegen dorp Nieuw Amsterdam kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, wil je wat uitgebreider shoppen dan is Emmen dichtbij. Natuurlijk kun je ook naar Wildlands in Emmen, de nieuwe Adventure Zoo die sinds 2016 op de nieuwe locatie geopend is en de dieren veel meer ruimte in hun natuurlijk habitat geeft. En wat doe je anders in Drenthe dan fietsen, er zijn genoeg mooie fietsroutes te vinden.

Lees ook:  Camping Bovenberg, echte familiecamping in glooiend Twente

Camping BuitenLand sfeervolle hippie camping, gewoon in Drenthe

Ongetwijfeld is de naam gekozen omdat het voor de “hippie few” lijkt alsof je in het buitenland op vakantie bent en zo voelt het ook wel een beetje. Omdat ik zelf vrij dichtbij in de buurt woon is het voor mij bekend gebied en dus iets minder buitenland. Desondanks vind ik het een heerlijke camping die precies de sfeer heeft die er hoort te hangen. Genieten met een grote G.

Auteur

Ik ben Wijtske, 50jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.
Leer Wijtske kennen...

4 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending