Camping Bij Ons, sfeervol kamperen in een Gelders kinderparadijs

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een paar nachtjes kamperen op camping en glamping Bij Ons in Groesbeek. Vlakbij Nijmegen, op de grens van Gelderland en Duitsland. Je zou het kamperen in de achtertuin kunnen noemen. Want deze camping ligt op slechts een kwartiertje rijden van ons huis. Mijn ouders wilden het begin van de vakantie afgelopen zomer combineren met wat quality time met onze zoon. Dus hebben ze samen met Teun een lang weekend op camping Bij Ons doorgebracht. Wij zijn natuurlijk even op bezoek geweest. En eigenlijk hadden we zelf ook wel zo’n camping willen runnen.

camping-bij-ons

Een mix van 101 woonideeën, retro en festival

Toen we de camping op liepen om Teun weg te brengen, dachten we meteen: ‘Wat gezellig en knus is het hier.’. De camping is sfeervol aangekleed en de sfeer houdt het midden tussen retro, festival en 101 woonideeën. Vlak na de receptie is een grote buitenplaats met lange rijen met tafels en stoelen onder  een mega tarp. Op vrijdag hebben Pake en Beppe (opa en oma) hier samen met Teun en de andere campinggasten gesmuld van de pizza die ze blijkbaar wekelijks voor de hele camping op tafel zetten.

Camping Bij Ons ontdekplek aan de ‘Groes’beek

De camping is door de ‘Groes’ beek, die om de camping heen stroomt, een echte ontdekplek. Pake en Teun hebben in de beek lekker met water gespeeld, torretjes gezocht en zelfs een visje gevangen met het schepnet dat ze s’ nachts hadden laten staan. Teun was apetrots op zijn vangst. Zo’n beek heeft gewoon een enorme aantrekkingskracht, ook op volwassen mannen. Ik kon het zelf ook niet laten om er even op ontdekkingstocht te gaan. Voor de uitbreiding van de camping,  is de loop van het beekje een paar jaar geleden verlegd maar daar zie je nu niets meer van. Het water stroomt er tierig en er is genoeg leven in de beek te vinden.

Een idyllisch glamping veldje

De camping is niet zo groot, zo’n 30 plaatsen, en dat is al bijna twee keer zoveel als het eerst was voor de uitbreiding. Daarnaast hebben ze nog een sfeervol veld vol met tipi’s, glamping tenten, een piramide tent en even verderop zelfs een wat spaceshuttle-achtig aandoende dome en een pipowagen.  Mijn vriendin was helemaal weg van het glamping veldje. Het is ook wel een heel idyllisch plekje, want je kijkt uit over weidse graslanden en het ‘Groes’beekje stroomt recht voor je tent langs.

groesbeek-camping-bij-ons

Foto: Bas Weijers

Mooi maar zwaar die zeven heuvelen

Camping Bij Ons ligt vlakbij de beruchte Zevenheuvelenweg die door veel wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse en hardlopers van de 7heuvelenloop worden vervloekt. Mijn vader heeft het ook geweten. Met een kind van 5 achterop naar het Afrika Museum, wat een paar kilometer verderop lag, heeft hem door de heuvels bijna twee jaar van zijn leven gekost.  Hoe zwaar ook, het landschap doet bijna buitenlands aan, met echte wijngaarden.

Lees ook:  Een meerdaagse kanotocht in de Biesbosch, zo pak je dat aan!

In het weekend dat we er waren, vierden de ouders van de eigenaresse hun huwelijksjubileum onder de mega tarps op de camping. Dat zorgde natuurlijk wel voor de nodige muziek. Mijn ouders konden het wel waarderen, die reuring. Daarnaast was het al bij het reserveren aangegeven. Op de dag van het feest kwam de trotse bruidegom bij alle tenten langs om zich te excuseren en deelde meteen het geheim van een goed huwelijk: ‘Veel werken’ was zijn devies.

Een heerlijke camping en glamping in Gelderland

Met de sfeer op camping Bij Ons en de omgeving zit het dus wel goed. En ben je op zoek naar een origineel onderdak voor een weekendje glamping, ook dan zit je bij ‘Bij Ons’ goed.

Misschien dat we komende zomer nog een keertje komen kamperen om dicht bij huis toch lekker in vakantiesferen te verkeren. Heb jij weleens zo dicht bij huis gekampeerd? Krijg je dan ook een echt vakantiegevoel? Vertel het ons op facebook.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

Sending