Review: Camping Amstelkade, een groene oase aan het water

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Camping Amstelkade is een kleine sfeervolle natuurcamping, aan de rivier de Kromme Mijdrecht, op de grens tussen Utrecht en Zuid- Holland. Deze camping was onze lifesaver tijdens de hittegolf van 2018 en een dikke aanrader voor iedereen die niet te ver wil reizen, maar wel helemaal weg wil zijn van het drukke dagelijkse leven. Met zijn 30 plekken een fijn formaat en onderdeel van Natuurkampeerterreinen Nederland

natuurkampeerterrein amstelkade

Een verkoelende oase op een bloedhete dag: Camping Amstelkade

Afgelopen zomer, tijdens die bloedhete dagen, wilden wij niets liever dan afkoelen aan zee. Helaas was er op dat moment werkelijk geen enkele camping te vinden met plek voor onze vouwwagen.

Tijd voor plan B: een camping, liefst natuurcamping, aan het water. Over camping en zorgboerderij Amstelkade in Wilnis, een van de natuurcampings die Nederland rijk is, had ik eerder goede verhalen gehoord. Dus daar gingen we, een mooie tocht door het waterland  op de grens tussen Utrecht en Zuid Holland voor de boeg!

camping amstelkade

Tussen de bomen, op het veld of aan het water op Amstelkade heb je het voor het kiezen. 

Er was nog een plekje naast de speeltuin, voor ons ideaal met twee kinderen. Een ruime plek voor de vouwwagen, met bomen voor wat schaduw. Bij ons avondwandelingetje ontdekten we trouwens dat er nog veel mooiere plekken waren, besloten tussen de bomen, juist op het open veld (wauw die zonsondergang!!) en aan de visvijver, voor ieder wat wils dus. De camping is niet groot, ze hebben 30 plaatsen, het is dus belangrijk om te reserveren. Op de camping mag je bij de tent een kampvuur maken, helaas was dat tijdens onze vakantie in verband met de droogte niet toegestaan.

natuurcamping utrecht

Snoepen aan de Amstelkade

Bij de camping is een theehuis, waar medewerkers van de zorgboerderij in de bediening staan. Je kunt er terecht voor een lekkere kop koffie of versgebakken taart. Wij vonden de sfeer erg goed, het was te zien dat de medewerkers heel veel lol hadden met elkaar en tijdens deze hete dagen werden er meerdere watergevechten gehouden.

Op de camping zijn ook nog een dierenweide waar je in mag lopen (onze jongste vond dat prachtig!), een boomhut, een spelletjesschuur en er zijn konijnen in overvloed, die onder onze vouwwagen een heerlijk schaduwplekje vonden. Wat een schitterende natuurcamping! Hier ben je echt heel ver van het drukke stadse leven en heel dicht bij de natuur en toch op maar een kwartiertje van Utrecht!  

Lees ook:  Is een Tipi Glamping? Renske zocht het uit

ZWEMMEN, ZWEMMEN, ZWEMMEN

De grootste attractie van de camping was, in de dagen dat wij er stonden, de rivier, die aan de overkant van de weg loopt. Je springt van een vlonder in het verkoelende stromende water.

Het water is wel overal diep, dus kinderen hebben wel een zwemdiploma nodig of een reddingsvest of iets dergelijks. We hebben daar heel wat uurtjes in het water doorgebracht tijdens de hittegolf. En natuurlijk waren we niet de enigen.

Jong en oud lag in het water met opblaasbanden, -krokodillen en bootjes en bij iedere langskomende boot werd er enthousiast ‘Harder, harder’ gescandeerd, zodat iedereen kon varen op de golven. 

camping utrecht

Wat is er te doen in de buurt van de natuurcamping?

Bij de camping kun je ook bootjes huren; kano’s, roeiboten en een motorboot. De natuurcamping beschikt zelfs over een eigen rondvaartboot. De motorboot was voor ons helemaal perfect, het kwik tikte inmiddels 36 graden aan.

De heetste dag van het jaar hebben wij dus afwisselend op de boot en in het water doorgebracht. De kinderen vonden het fantastisch. Tijdens onze vaartocht kwamen we steigers met glijbanen, duikplanken, ijsverkopers en uiteindelijk een pannenkoekrestaurant tegen. Het was echt de beste manier om de heetste dag van het jaar door te brengen!

Naast het waterleven bij en rondom de camping, zijn er meer dingen te doen in de omgeving. De camping verhuurt ook fietsen, Er zijn vele fiets – en wandelroutes. Daarnaast ben je binnen 45 autominuten in een van de grote steden Utrecht, Amsterdam of Leiden, met alle bezienswaardigheden die bij de stad horen.

utrecht natuurcamping

Praktisch op camping Amstelkade

Het sanitair op Amstelkade is een beetje verouderd maar wel schoon. In een aparte schuur is een grote koelkast waar je je spullen koud kan leggen en zijn wat basic spullen te koop. Ook zijn er voorzieningen voor mindervaliden.

Camping Amstelkade is een natuurkampeerterrein. Dat betekent dat je in het bezit moet zijn van het Groene Boekje om hier te kunnen kamperen. 

De camping is geschikt voor tenten, caravans en campers. Ook zijn er drie pipowagens te huur. Stroom is beschikbaar.  Amstelkade, we komen zeker nog een keer terug!!

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

Sending