5 apps en sites voor de mooiste camperplaatsen

8da6aad278abf0b97e006b84228e911e?s=55&d=mm&r=g Rick Met de camper op vakantie of op reis kan je doen op allerlei verschillende manieren. Zo kan je naar campings, naar camperplaatsen of wildkamperen. Maar hoe vind je nu de beste plekjes in Nederland?

Wij reizen al 1,5 jaar rond in onze camper en doen daarbij veel verschillende plekken aan onderweg. Wanneer je ergens wil overnachten moet het natuurlijk wel veilig zijn of voelen. Wij maken daarom gebruik van verschillende apps en boekjes om de beste camperplekjes te vinden onderweg. Ook in Nederland zijn er namelijk geweldige plekken om met je camper te overnachten.

Je camperplaats vinden via een app

In Nederland is het officieel verboden om op de openbare weg te overnachten in je auto/camper of ander voertuig. Daarom zijn er in Nederland veel camperplaatsen te vinden waar je alleen met je camper kan overnachten. Om de beste plekjes te vinden maken wij gebruik van twee verschillende apps:

camperplaats app

Park4night

Dit is een internationale app waar gebruikers zelf plekken kunnen achterlaten. Plekken waar ze zowel op de openbare weg overnachten of camperplaatsen. Wanneer je hier zelf hebt overnacht, kan je een review plaatsen. Door middel van het aantal sterren kan je zien of de camperplaats voldoet aan je eisen. Overigens is het niet zo dat er alleen maar camperplaatsen tussen staan, ook campings geschikt voor campers vind je in de Park4night app.

Campercontact

Ben je op zoek naar een meer Nederlands georiënteerde app, kijk dan eens naar de app: campercontact. Deze app is ontwikkeld door de NKC (Nederlandse kampeerauto club). Campercontact biedt eigenlijk alles wat de Park4night app ook te bieden heeft, alleen is hij volledig in het Nederlands. Dit is natuurlijk makkelijker om te lezen en te begrijpen.

mooiste camperplaatsen

Duurzame campings voor jouw camper

Wij maken in Nederland ook graag gebruik van het groene boekje voor Natuurkampeerterreinen. Wanneer je dit koopt bij een campingspeciaalzaak, mag je op één van de aangeschreven campings verblijven. Dit zijn kleinschalige campings, vaak te vinden in de natuur. Omdat de meeste van deze campings midden in de Nederlandse natuur liggen, hebben deze vaak onze voorkeur. Je kan in het groene boekje zelf zien of de camping geschikt is voor campers of niet. Wanneer dit niet zo is, kan je er altijd wel één vinden die dat wel is.

Overnachten bij iemand in de achtertuin

Wil je lokaler overnachten en mensen uit de omgeving zelf leren kennen in plaats van op een camping te staan? Dit kan tegenwoordig door te overnachten via Campspace. Heb je een plekje vrij in je achtertuin dan kan je jezelf inschrijven bij Campspace. De plekken zijn vaak stukken goedkoper dan bij een normale camping, vaak ook nog eens met persoonlijker contact dan op een grote massale camping.

Lees ook:  Camperbeurs Hardenberg, 6 redenen om te gaan!

camperplaatsen

Wildkamperen met de camper in Nederland

Zoals ik al aangaf, is wildkamperen in Nederland met de camper verboden. Toch zijn er in de Park4night app plekken aangewezen waar je eventueel kan overnachten op de openbare weg. Natuurlijk riskeer je een boete wanneer je dit doet, dus het is slim om in Nederland gewoon een camping aan te doen. Wil je toch echt wildkamperen met je camper, dan kan dat in verschillende landen in Europa wel. Denk hierbij aan Noorwegen, Zweden, Spanje of Griekenland.

Auteur

Rick is een echte camperblogger van Ik Wil Hiken. Getrouwd met Laura en samen reizen zij sinds 2019 continue en wonen sinds 2020 in een camper. Inmiddels hebben ze al veel landen gezien. Ze schrijven wekelijks blogs over ons camperleven op @simply.nomads... Maar ook schrijft hij met Ik Wil Hiken veel over kamperen in het wild. Genoeg te lezen dus als je van avonturen houdt.  Lees alle artikelen van Rick

2 reacties

 • We wollen gaan overwinteren in Portugal of Spanje. Krijg je te maken met winterse omstandigheden, heb je winterbanden of sneeuwkettingen nodig.
  Hoe vind ik geschikte Camperplaatsen of campings. We reizen met een amper

  • Wel sneeuwketting!
   Hi willem, Een leuke beetje over spanje is dat het de 2e meest bergachtig land in Europa is. Dus is raad je aan om minstens Sneeuwkettingen te brengen. Want het is mogelijk dat jij, onderweg naar je bestemming, een keer zou moeten gebruiken. Wat betreft Winterbanden, hoewel ik ze zou aan te raden, kan ik je vertellen dat alle mijn spaanse vrienden een familie nooit hebben gebruikt.

   Veel plezier!

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending