Camper reis door Zuidwest Amerika, 10 tips om het nog leuker te maken!

8569d5985c99f75d42195c1460991200?s=55&d=mm&r=g Saskia Een camperreis door Amerika, het was een droom. Die droom kwam uit toen ik samen met mijn gezin (man en dochterlief) een camperreis van 4 weken door Zuidwest-Amerika maakte. Kamperen met een echte Amerikaanse camper welteverstaan en dat is toch net wat anders dan een camper huren in Europa zou doen. Groot, groter, grootst zijn hier de sleutelwoorden. En groots hebben we ons vaak gevoeld tijdens die 4 weken. Kleinst ook trouwens, wanneer je met je camper in een machtig woestijnlandschap of tussen rode bergen, onder de sterrenhemel staat. Geweldig! 

Voorbereiding op je camperreis is wel nodig

We hebben ons bijna een jaar lang gestort op de voorbereiding van onze camper rondreis door Amerika, van de route plannen tot de ESTA aanvragen, het kost gewoon tijd. Die ESTA aanvragen is gelijk best wel een dingetje, voor ons gezin was ik er een avond mee bezig. Het is geen visum, maar wel verplicht om Amerika binnen te komen. Het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) kun je al vanaf 2 jaar voor vertrek invullen.

Je moet voor de aanvraag wel verblijfsadres in Amerika hebben. Je mag in Amerika niet direct na je vlucht een camper besturen, je moet daarvoor minimaal 24 uur wachten. Gebruik dus je hotel voor de eerste nacht als adres. Met een ESTA mag je maximaal 90 dagen in Amerika blijven.  Wil je langer blijven dan moet je een visum moeten aanschaffen via de Amerikaanse ambassade

camper huren amerika

Een camperreis door Amerika maak je misschien maar één keer en dan wil je ook dat het goed is. En dan nog gaan er dingen anders dan verwacht. Het is ook onvoorstelbaar, je hebt geen idee als je thuis in Nederland op de bank zit. Ik was blij met alle tips die ik kreeg tijdens onze voorbereiding. De beste tips, door ervaring wijs geworden, deel ik hier graag.

Tip 1: Begin vroeg met de voorbereiding van je camper rondreis

Wanneer je ongeveer weet hoe je camperreis eruit gaat zien en als je weet waar je de camper op wilt halen en terugbrengen, dan kun je de camper vast gaan leggen. In het najaar kun je gebruikmaken van forse vroegboekkortingen voor het jaar erop. Dat kan echt veel schelen. Kamperen in Amerika is echt totaal anders dan hier in Europa en die voorbereiding helpt echt. 

Wanneer je in het hoogseizoen wilt reizen is het slim om in elk geval de campings in de Nationale Parken vast te leggen. Wil je middenin Yosemite of Zion Nationaal Park, of bijvoorbeeld aan June Lake kamperen, check dan goed vanaf wanneer je deze campings kunt reserveren.

Meestal worden de plaatsen een half jaar vooraf vrijgegeven en geloof me, binnen een paar seconden is deze campings in een Nationaal Park volgeboekt. Het lijken wel concertkaartjes! Slimme tips over hoe je meeste kans maakt op een plekje vind je op diverse fora, bijvoorbeeld op AllesAmerika. Wij zaten op het juiste tijdstip met drie laptops klaar én we hadden vooraf geoefend. Uiteindelijk hadden we in elk park een plekje. Het kan!

camper rondreis amerika

Tip 2: Camper huren via een Nederlandse organisatie

Een camper huren in Amerika is duur en je wilt zeker weten dat het goed zit. Vooral ook dat de verzekeringen goed geregeld zijn. Als je via een Nederlandse organisatie een camper huurt dan kun je een verzekering afsluiten om je eigen risico af te dekken. Wel zo fijn als je per ongeluk toch niet in de gaten hebt dat de tunnel lager is dan je camper!

Lees ook:  Wat kost een camper per jaar nu echt? + berekeningen

Een camper huren deden wij dus niet in Amerika, maar bij Tioga Tours in Nederland en die kan ik aanraden. Maar ik hoor ook goede verhalen over Travelhome en WorldWideCampers. Tioga en Travelhome hebben kijkdagen, dan kun je de camper alvast zien en je reisplan doorspreken. Heel handig en zeker leuk! Ze organiseren ook complete camperreizen inclusief route etc, maar je kunt ook alleen de huur bij ze regelen.

Wil je het zonder Nederlandse organisatie regelen dan zijn de onderstaande busjes van Escape Campervans soms met daktent en met vele pickup locaties in de de VS  ook wel heel cool. Een andere optie is Camperdays, een handig platform waar meerdere verhuurbedrijven op zitten. In Amerika hebben ze tegenwoordig ook deelcampers die je van particulieren kunt huren. Via bijvoorbeeld Outdoorsy

Tip 3: word lid van een Amerika forum

Ik heb heel wat reisverslagen van camperreizen door Amerika gelezen voordat we vertrokken. Maar het meeste heb ik gehad aan de berichten op het forum van AllesAmerika.  

Als je (gratis) lid wordt hier kun je de route van jouw camper rondreis door Amerika posten en daar krijg je dan reacties op van forumleden die zelf veel ervaring hebben met reizen in Amerika of het huren van een camper daar. Als je lid bent kun je gebruikmaken van de zoekfunctie. Op dit forum vind je echt alle informatie die je nodig hebt en geen vraag is te gek. Ik heb avonden op dit forum doorgebracht, en nog kijk ik wel eens of er nog reacties zijn gekomen op vragen die ik zelf destijds gesteld heb. Blijft leuk!

Tip 4: maak thuis een boodschappenlijstje

Een van de eerste dingen die je waarschijnlijk in Amerika gaat doen is je camper volladen met boodschappen. Elke camper heeft een grote koelkast en een flink vriesvak.

Zeker als je de natuurparken intrekt is het handig om voorraad voor een paar dagen in te slaan. Onderin de camper is voldoende plaats voor flessen water, blikjes drinken en een grote zak houtskool voor de barbecue. En eigen ijsjes in de vriezer, hoe fijn is dat! Als je niet uitkijkt, ben je uren zoet in de mega-supermarkt. Wij hadden thuis al een flinke boodschappenlijst gemaakt zodat je enigszins gericht boodschappen kunt doen.

Op het forum van AllesAmerika vind je voldoende tips en voorbeeldlijstjes. Het heeft ons erg geholpen. Bovendien vond ik het gewoon leuk om te bedenken wat je allemaal nodig zou kunnen hebben, voorpret dus!

camper reis usa

Tip 5: neem een groot plastic tafellaken mee naar Amerika

Op bijna elke campingplek staat een vuurton en een picknicktafel. Heel handig, je rijdt je camper ernaast en je kunt buiten zitten en een kampvuur maken. Maar de picknicktafel is niet altijd heel schoon. Wij hadden een groot plastic tafelkleed meegenomen vanuit Nederland. Kleedje erover en we konden gezellig en schoon eten.

Aan het einde van de camperreis heb ik het kleed achtergelaten bij de camperverhuurder in Amerika, in de kast met spullen ‘om gratis mee te nemen’. Hopelijk heeft iemand anders nog plezier gehad van ons rood-wit-blauwe kleed met Delfts-blauwe motiefjes.

Tip 6: Camperreis Amerika? Neem de tijd!

Je wilt sowieso teveel tijdens zo’n rondreis door de USA en het is heel lastig om te kiezen wat je nu echt wilt zien. Maar plan genoeg tijd om rustig te kunnen reizen.

Lees ook:  Digital Nomad worden? Iris geeft 5 tips!

Een paar nachten op dezelfde camping is heel fijn en te veel kilometers op een dag breekt je op den duur op. Het is het prettigst als je in licht aankomt op een camping. En onderweg is ook genoeg te zien, dus tijd voor een stop onderweg moet er ook zijn.

Ik dacht echt dat ik het goed had ingeschat, maar als ik het over kon doen zou ik op bijna elke camping een nacht langer blijven. Wie weet krijgen we ooit nog een keer de kans om een “Camperreis USA 2.0” te maken.

camper reis amerika

Tip 7: Nationale parken zijn mooi maar nacht één in de stad

Als je geluk hebt, kun je aan het begin van je reis de camper vroeg in de ochtend ophalen. Iedereen wil meteen naar de nationale parken, maar doe dat niet. Reserveer voor de eerste nacht een camping met een grote supermarkt en Wallmart in de buurt.

De eerste dag wil je sowieso boodschappen doen en dat kost je echt veel tijd, zo’n eerste keer in een Amerikaanse supermarkt. Je kijkt je ogen uit. Als je dan op de camping staat en je camper hebt ingericht, de koffers uitgepakt en voor het eerst eten hebt gekookt in de camper of op het kampvuur, dan zijn er vast nog zaken die je mist.

Het is fijn als je dan nog een ritje kunt maken om de laatste ontbrekende dingen te kopen voordat je echt de natuur in trekt. Zo hebben wij na de eerste nacht in de camper nog een badmat gekocht en broodrooster, omdat die niet werkte (bewaar de bon, je kunt het geld later terugkrijgen van de camperverhuurder).

Tip 8: Vergelijk prijzen van benzine in Amerika

Benzine is in Amerika stukken goedkoper dan in ons land maar vergis je niet, een camper verbruikt echt veel. Wij stonden om de dag aan de pomp. De benzineprijs verschilt nogal, zeker als je door verschillende staten reist. In Californië is de benzine veel duurder dan in bijvoorbeeld Utah of Arizona.

Maak zeker niet dezelfde fout als dat wij een van de eerste dagen deden. Wij tankten ’s ochtends in Californië, passeerden 1 kilometer verderop de staatsgrens en kwamen er achter dat de benzine daar zoveel goedkoper was dat we 50 dollar (!) minder kwijt geweest waren. Kijk als je moet tanken op de site of de app van Gazbuddy. Hier vind je actuele benzineprijzen bij tankstations in de buurt van je locatie.

reis camper amerika

Tip 9: Een camping buiten de stad en gebruik OV of Uber

Met een camper een grote Amerikaanse stad in is geen goed idee. Het is er te druk en parkeren met een camper is lastig. Zoek een camping buiten de stad en ga met het openbaar vervoer of een Uber-taxi de stad in.

Als je Uber nog niet kent, probeer het. Een taxi die je oproept en afrekent via een app op je telefoon. Niet alleen is het een goedkope en makkelijke manier van reizen, wij hebben de leukste gesprekken gehad onderweg. Uber-chauffeurs zijn vaak locals die je vertellen over het leven in San Francisco of Las Vegas of waar je ook bent. De camping hoeft niet meer te zijn dan een veilige plek om te staan, je bent er toch niet overdag.

Tip 10: Geniet van je camperreis door Amerika!

Geniet, geniet, geniet! Je gaat zeker een geweldige reis maken en zo’n reis met een camper door Amerika gaat veel te snel voorbij. Ons is het zo goed bevallen dat we nooit meer op een andere manier door Amerika zouden willen reizen. Hoe fijn is het om midden in de woestijn een vuur te maken, een stuk kip te roosteren en ’s avonds naar de sterren te kijken!

Wij willen ooit nog eens zo’n rondreis door Amerika maken, dat is zeker. We hebben nog meer tips om het kamperen in de USA makkelijker te maken.  Camperverhuurders Travelhome en WorldWideCampers hebben ook mooie tips voor camperroutes door Amerika. Heb jij ook nog meer camper tips? Vul het lijstje gerust aan!

Lees verder ook: 

 

Auteur

Saskia kampeert al haar hele leven. Het liefst samen met haar man, dochter en hondje Ivy. Ze begon ooit met een barrel van een caravan, ruilde die in voor een luxere versie maar kampeert nu alweer een aantal jaar met hun vouwwagen op boerencampings en andere kleine campings in heel Europa. Leer Saskia kennen...

3 reacties

  • Nog handiger….. met je kleine tent kamperen (meestel wel plek op de camping) en af en toe een motel , vliegen op las vegas (goedkoop) zo heb je een leuke en niet dure vakantie. Kan op de bonnevooi en je kunt met je huurauto gewoon de stad in. Zo hebbben wij het gedaan, heel leuk gehad en zou het ook op dezelfde manier weer doen.

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending