Camper huren van een particulier, onze ervaring

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Toeren met een camper. Het stond al een tijdje op mijn kampeerbucketlist. Dus afgelopen weekend zijn we er met de camper op uitgetrokken. Een super toffe camper uit 1993. Nee, we hebben niet naast onze vouwwagen nog een camper gekocht. Je kunt tegenwoordig een camper huren bij particulieren. Een soort AirBnB, maar dan voor campers, caravans en vouwwagens. Best handig als je, net als ik, gewoon eens een huurcamper wilt uitproberen. Hiervoor onze ervaring!

camper huren

Verlekkeren aan de retro huurcampers

Een camper huren bij een particulier is eigenlijk veel leuker dan je huurcamper bij een verhuurbedrijf ophalen. Op de website van BedandWheels (Update: deze bestaat niet meer maar het aanbod van campers in Nederland is nu te vinden op Goboony en Paulcamper . Ik heb ook al eens een vergelijking van websites voor het huren van een camper van een particulier.) heb ik me een avond zitten te verlekkeren aan alle mooie volkswagen huurcampers die er op staan.

Wij wilden juist een beetje een retro camper zodat je het gevoel hebt dat je met een beetje karakter op weg bent. We kwamen uit bij de Fiat Ducato van Erik omdat deze nog vrij was en op de route lag. Een oude dame uit 1993. Harder dan 90 kilometer per uur wil ze niet, maar ze ziet er nog goed uit voor haar leeftijd. Die camper huren we dus. Even boeken via de website en Hemelvaartweekend was ze van ons.

Campernewbie vol vragen

Als campernewbie heb ik de ballen verstand van alles wat er bij het huren van een camper kijken komt. Ik had het romantische beeld dat ik de camper op iedere plek in Nederland neer kon zetten om te overnachten maar dat blijkt bij wet verboden. Hoelang houdt de accu van de huurcamper het uit? Kan de koelkast ook op gas? Welke spullen moet ik meenemen? Gelukkig heeft Erik een bult geduld en beantwoordt al mijn vragen in de week voordat we de camper huren.

camper huren bedandwheels

Een camper huren met liefde

Als we bij Erik thuis zijn, staat de camper al klaar. Meteen is ook duidelijk waarom wij met de huurcamper op stap kunnen. Zijn vriendin, Else, is hoogzwanger en dan is op het hoge camperbed klimmen inderdaad een opgave. Erik heeft de accu’s nog even helemaal opgeladen, de tank volgegooid en het beddengoed al klaargelegd. Later komen we er achter dat er zelfs een lekkere fles witte wijn is koud gezet. Zo wil ik wel vaker een camper huren.

Lees ook:  Bijzondere campers en caravans op marktplaats tot €7500,-

Het voelt een beetje al een soort van bezoek aan een Bed & Breakfast. Zeker als Erik geduldig en met liefde voor zijn campertje alle aandachtspunten van deze dame aan ons uitlegt zodat we klaar zijn om te vertrekken.

Mevrouw Ducato aangenaam

We moeten wel even wennen aan mevrouw Ducato. Ze moedigt aan tot mindfull rijden waardoor we regelmatig een sliert auto’s achter ons hebben en de pook en handrem zitten op andere plekken. Na een half uurtje kennen we elkaar voldoende en durven we het zelfs aan om de zandweg naar onze camperplek op te rijden.

Erik heeft een handige checklist met uitleg in de huurcamper liggen en die hebben we bij aankomst wel even nodig om de koelkast van de accu op het gas over te zetten. Maar als dat gefikst is, stoeltjes eruit en klaar. Zo snel gaat dat blijkbaar bij een camper. Daar kan zelfs onze Holtkamper niet tegenop.

huurcamper

Wil ik nu een ieder weekend een camper huren?

Een camper huren kun je natuurlijk, zoals ik deed, doen om weer een streep op je bucketlist te zetten. Je kunt natuurlijk ook een camper huren om het eerst eens uit te proberen voordat je er één koopt. Eigenlijk was ik altijd een beetje sceptisch ten opzichte van campers. Ik hoorde van verschillende kanten dat het toch nog wel veel werk was om alles vast te zetten en uit te stallen bij vertrek en aankomst.

Dit is mij 100% meegevallen. Hooguit 5 minuten opruimen en we konden weer verder. Een camper huren laat je ook wel echt de voordelen van zo’n ding zien. Het fijnste vond ik eigenlijk wel dat als je gedurende de dag op pad gaat dat je gewoon altijd je huisje bij je hebt. Even omkleden voordat je gaat zwemmen, nadien snel douchen of een tussenstop met stoeltjes en koffie in de natuur, het kan allemaal onderweg.

Je moet echter niet claustrofobisch zijn. Vergeleken met een buscamper heeft mevrouw Ducato al veel ruimte maar met zijn twee vond ik het nu al vrij krap. Samen in het gangpad staan is lastig en je slaapt 20 centimeter onder het plafond. Allemaal overkomelijk, maar voor mij toch een reden om met de kids niet zo’n kleine camper te huren. Met zijn tweetjes is het te doen en eigenlijk ook wel knus.

camper huren van particulier

Ga ik nu ieder weekend een camper huren?

Een camper huren voor een weekend is wat ons betreft eigenlijk net te kort. We begonnen mevrouw Ducato net een beetje te kennen en te waarderen voor de vrijheid die ze bracht, net een beetje het camperleven en het toeren met tussenstops te ontdekken. Een volgende keer dat we er met zijn tweetjes op uit willen en een Bed & Breakfast willen boeken, denk ik dat we toch een camper huren.

Lees ook:  Bosch Fontus, een mobiele accureiniger is dat handig? Uitgebreide review

Omdat ik blij word van die persoonlijke touch, de prijs, de mooie retro campertjes en de vrijheid van een huisje op wielen. Misschien wel weer bij Erik of bij één van de andere 1500 campers op Goboony of Paulcamper. Waar je trouwens ook caravans en vouwwagens kunt huren. 

UPDATE: Inmiddels bestaat BedandWheels niet meer. Er zijn wel andere aanbieders in Nederland die dezelfde service bieden zoals Goboony of Paulcamper

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter