Camper huren in Amerika? Al onze tips & trucs!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een camper huren in Amerika en op avontuur?  Ook al denk je bij de USA misschien aan drukke steden en wolkenkrabbers, Amerika heeft een indrukwekkende en ruige natuur en alles is groter dan groot. Denk aan de Rocky Mountains, Yosemite, Yellowstone, Death Valley en Grand Canyon. Met de huurcamper door Amerika is een fantastische manier om dit land te ontdekken, maar er moet wel veel geregeld worden. Met dit handige lijstje met alles waar je aan moet denken wanneer je een camper wilt gaan huren in Amerika, moet dat zeker lukken. 

camper reis usa

Camper reis usa

Een camperreis door Amerika is zo gaaf!

Toen ik begin twintig was, reisde ik een maand lang door Amerika. Het stond niet echt hoog op mijn verlanglijstje, maar werd uiteindelijk wel één van mijn meest geweldige reizen ooit. Alleen al de contrasten tussen die supergrote moderne megapolen en de allesoverweldigende ruige natuur. Ik bezocht New York en Washington en maakte daarna een rondreis door Californië. 

De kustroute LA-San Francisco, Yosemite, Rocky Mountains, Bryce Canyon, Yellowstone, Nevada, Route 66, Las Vegas, baseball game, Grand Canyon, Sedona en Disney- en Movieworld. Drie weken op camperrondreis door West-Amerika betekende keuzes maken. Maar deze roadtrip was de perfecte mix van steden en natuur. Oké, het was best wel pittig qua afstanden en mix aan ervaringen. Dus als het kan, zou ik één of twee weken langer gaan. Wil je liever echt kamperen in Amerika met een tent, dan hebben we daar ook tips voor. 

Hoe camper huren in Amerika

Camper gehuurd en op reis door de American Southwest, Utah

Waar een camper huren in Amerika? Dit zijn je opties:

1. Een camper huren via een Nederlandse organisatie: Wil je er weinig tijd aan besteden en alles vanuit Nederland regelen? Dan zijn Travelhome of Doets reizen goede opties om een camper te huren in Amerika. Daar kun je losse campers boeken maar ook een complete reis boeken, inclusief alles zelfs met toegangsbewijzen voor de National Parcs, entree voor Disneyworld, helikoptervlucht boven de Grand Canyon et cetera. Vaak is zo’n pakketreis ook goedkoper dan alles los boeken.

2. Een camper huren in Amerika zelf:  Wil je in de flow reizen en alles in het moment bekijken? Dan kun je je camper ook in Amerika zelf huren. Éen van de meest bekende camperverhuurbedrijven is Escape Campervans voor buscampers met een wel heel cool uiterlijk en Cruise America voor grote alkoof campers. Er zijn veel speciale aanbiedingen en kortingen, dus het loont zeker om even rond te shoppen. Er zijn al campers voor slechts 79 dollar per dag. Dat scheelt een hoop geld op je camperrondreis door Amerika. Zeker wanneer je dat bedrag vergelijkt met een huurauto, elke dag een hotel en uit eten.

Escape Campervans

Escape Campervans

3. Een camper huren via een camperverhuurplatform: Het in Nederland gevestigde WorldWideCampers werkt als een soort platform voor grote camperverhuurbedrijven in Amerika, maar heeft wel een Nederlands kantoor. Zo weet je zeker dat je goed zit met het door jou geselecteerde camperverhuurbedrijf. Camperdays is nog zo’n camperplatform met een nederlandse website waar je soms goede deals kunt vinden. 

4. Huur van een particulier: Ook zijn er in Amerika een soort Airbnb’s voor campers zoals Goboony in Nederland. En verder kun je in Amerika bij Outdoorsy en RVShare overal in de Verenigde Staten RV’s, campers en caravans rechtstreeks van eigenaren huren in Amerika. Dat is in Amerika soms goedkoper, maar lang niet altijd voordeliger dan bij een commercieel camperverhuurbedrijf.

Wat kost een camper huren in de USA?

De kosten voor het huren van een camper in Amerika lopen heel erg uiteen. Kies je voor een grote of kleine camper? Hoe ver boek je vooruit? Met welke extra’s en milespakket? De prijzen variëren van een paar tientjes tot een paar honderd dollar per dag. Let ook op wat er inbegrepen is in de huurprijs. Bij sommige verhuurders is de basisprijs laag, maar moet je er nog een linnen-, keukenpakket enzovoort bij huren.

Lees ook:  Camper schorsen, hier moet je op letten!

En dan zijn er ook nog de brandstofkosten natuurlijk. Want een camper is zoals je weet geen zuinig voertuig. Je moet rekenen op een verbruik van 1:5 of 1:4 voor een grotere camper. Rijd je zo’n honderd kilometer per dag, dan komt er dus nog rond de 200 euro per week aan brandstofkosten bij. Bij sommige camper aanbieders zoals Escape Campervans betaal je vooraf een vast bedrag van $30 per dag. Rijd je meer dan 100 miles per dag dan betaal je achteraf, bij rijd je minder dan krijg je terug. 

Maar goed, met een huurcamper ben je in veel gevallen wel stukken voordeliger uit dan met een huurauto, hotel en uit eten. En in sommige staten heb je ook nog tolwegen. Kies in Google Maps daarom voor ‘vermijd tolwegen’ en je bespaart jezelf deze kosten. Ga je heel veel rijden? Huur dan een elektrische camper in Amerika.

Wegbreng deals?

Soms kun je ook profiteren van een wegbreng of Relocation deal. Je brengt dan de camper van de fabriek naar de camperverhuurder. Of andersom: je rijdt de camper weer terug naar de verhuurder.

Camper huren USA tips

Door een nieuwe camper weg te brengen kun je flink besparen. 

Goedkope camper huren in Amerika?

Een camper huren in Amerika kan best prijzig worden, maar er zijn een aantal tips die een flink verschil in je portemonnee kunnen maken:

 • Huur een elektrische camper in Amerika. Daarmee bespaar je een enorm bedrag aan brandstofkosten
 • Maak een budget en houd bij wat je uitgeeft
 • Kies voor een nieuwer model camper. Die hebben vaak een zuiniger motor en zijn krachtiger.
 • Zorg voor een reis met weinig hoogteverschillen, rijd rond de 70 km/u en zoveel mogelijk op de snelweg.
 • Beperk het aantal spullen dat je meeneemt en breng de banden regelmatig op de juiste spanning
 • Tank in dorpen en check wat de laagste prijs is via een tankapp zoals Waze, dat overigens ook een top app voor camper navigatie is. 

RV, motorhome, Amerikaanse camper of kleiner model?

Campers zijn verder ingedeeld in vier klassen van groot naar klein: A-, B- en C-klasse en een aparte soort zijn de buscampers. De C-klasse van rond 25 feet  (ruim 7,5 meter) en is het meest populair. Deze camper kost zo rond de 100 euro per dag en is van alles voorzien: handdoeken, beddengoed, keukengerei, pannen enzovoort. Het verbruik van deze camper ligt rond de 1:5. De A-klasse verbruikt 1:4 aan brandstof. En bij een kleine buscamper ligt het verbruik op 1:8. Dat scheelt natuurlijk flink wanneer je veel wilt gaan rijden. 

Welk type campers zijn er in de USA?

Qua type campers die je kunt huren in Amerika heb je de alkoof-, semi-integraal- en integraal camper.

 • Buscampers zijn beperkter beschikbaar in de Verenigde Staten, maar via bijvoorbeeld Escape Campervans of  Indie Campers wel beschikbaar. Met 2 tot 4 slaapplaatsen en soms met een hefdak. 
 • De alkoof camper rijdt bijna hetzelfde als een auto en biedt de meeste slaapplaatsen (4-6) door het extra slaapcompartiment boven de bestuurder. Cruise America is hier een veelgebruikte aanbieder van. 
 • De semi-integraal camper is wat groter en biedt meer comfort, maar is nog steeds eenvoudig te rijden. Je kunt er met 2-4 mensen in slapen.
 • De integraal camper is nog groter en luxer, maar verbruikt dus ook meer benzine of ‘Gas’. Hoewel deze grote campers, die ook wel RV’s worden genoemd, huge zijn is het niet altijd vanzelfsprekend dat er ook veel slaapplaatsen zijn.  Je kunt er vaak, maar met twee personen in slapen, maar er zijn ook versies voor gezinnen. 

Vanaf welke leeftijd kun je in Amerika een camper huren? 

Meestal moet je 21 jaar zijn om een camper te kunnen huren in Amerika. De regels zijn echter per camperverhuurder verschillend. Check dit dus even van tevoren. Je mag je camper gewoon met je Nederlandse rijbewijs rijden. Het kan zijn dat de verhuurder ook vraagt naar een internationaal rijbewijs. Check dit dus altijd even. Dit kun je gewoon bij de ANWB bestellen.

Camper huren Amerika | Campings

Camping Cherry Creek State Park Denver, Colorado, USA

Tips bij het huren van een camper!

1. Boek je camperhuur of camperreis op tijd

Voor je camperreis in Amerika kun je je camper het beste zover mogelijk vooruit huren. Minimaal vier tot zes maanden vooruit is het beste. Boeken in het najaar is meestal de goedkoopste periode. Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een leuke aanbieding of last minute. Die zijn er zeker ook, alleen niet zoveel als bij andere reizen. Check altijd even goed wat de voorwaarden van zo’n reis zijn.

Lees ook:  Een pickup camper huren in Nederland bij Robin en Ellen!

2. Boek de campings bij National Parcs op tijd

Wil je op een populaire camping staan bij een National Parc? Dan is reserveren wel handig. Sommige campgrounds zijn al maanden van tevoren volgeboekt. Bij elk National Parc betaal je toegang. Reis je met een grote groep? Dan is een jaarpas soms voordeliger. In veel National Parcs sluiten alle faciliteiten ook in de winterperiode.

3. Plaats je camper op een campground buiten de stad

Vaak mag je met je camper wel de stad in. Maar het is niet heel praktisch. Plaats hem daarom liever op een campground net buiten de stad en maak gebruik van het OV of de speciale shuttleservice op de camping.

4. Genoeg tijd op de eerste huurdag

De eerste nacht van je camperreis in Amerika moet je in een hotel overnachten. Vanwege de jetlag mag je niet direct met je camper rijden. Je moet ook naar een verplichte instructiefilm kijken. De eerste dag kun je ook het beste direct even je boodschappen doen. Houd er dus rekening mee dat je die dag niet heel ver kunt reizen.

5. Check je verzekering goed

De camper is all risk verzekerd en mag alleen door de hoofdbestuurder die in de verzekering staat worden bestuurd. Rijden er meer mensen in de camper, dan moet je dit melden bij de verzekeraar en dan betaal je vaak wat meer. In sommige gebieden kan ook extra dekking nodig zijn. Check dit dus ook altijd van tevoren even bij de verzekeraar.

camper rondreis amerika

Camper rondreis amerika

6. Heb je alle extra’s wel echt nodig?

Wanneer je een camper gaat huren in Amerika voor een lage prijs dan zul je al snel ontdekken dat veel niet is inbegrepen bij de huurprijs. Je moet dit er dan allemaal los bijhuren: beddengoed, handdoeken, een personal kit, kitchen kit, GPS etc. Bekijk dus of je deze dingen zoveel mogelijk kunt meenemen vanuit Nederland. Of zoek naar een verhuurder waar alles is inbegrepen in de huurprijs.

7. Check je kilometers

Het aantal kilometers dat je gaat rijden, bepaalt ook de kosten voor van je camperhuur in Amerika. Je kunt kiezen voor een exact aantal miles of ongelimiteerd. Kies je voor gelimiteerd, schat het dan altijd flink ruimer in. Anders krijg je vaak nog hoge kosten achteraf. 

8. Credit card op naam van bestuurder

In Amerika betaal je vrijwel alles met je creditcard. Heb je die niet, zorg dan dat je deze van tevoren aanvraagt bij je bank. Kies ook voor een hoge limiet, want je moet bij de camperverhuurder ook een grote borg betalen (die je later weer terugkrijgt). Voor het huren van een camper in Amerika moet deze creditcard ook op naam staan van de hoofdbestuurder. Zo voorkom je problemen met de verzekering.

9. Maak foto’s van je camper bij het ophalen én inleveren.

Het komt helaas maar al te vaak voor dat er al een deukje, kras of gebrek aanwezig was in je huurcamper. Om gedoe te voorkomen check je de camper dus even grondig van tevoren. Zowel van binnen als van buiten. Maak ook foto’s van de camper vooraf en na afloop van je camperreis door Amerika. 

Camper huren in Amerika

Een standaard camper is al flink groot in Amerika

Camper huren in Amerika, regel het in Nederland

Het meest simpele en relaxte is om je camperreis in Amerika als all-in reis vanuit Nederland te boeken. Dat kan bijvoorbeeld bij Travelhome of Doets reizen. Je kunt dan zelf kiezen wat je allemaal wilt opnemen in je reis: wel/geen campings, entreebewijzen, transfers, hotels et cetera. Dat scheelt je een hoop uitzoek- en regelwerk. Wil je alleen je camper huren en verder alles zelf regelen? Dan kun je dit doen via een reisorganisatie zoals Travelhome. Daar kun je je camper in Amerika ook gewoon los huren, maar wel met een Nederlands kantoor achter je. Wil je het helemaal zelf regelen dan zijn Outdoorsy en Camperdays hanidge platformen. 

 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending