8.4
gemiddeld

Review: Cadac Carri Chef 40, staande bbq en toch compact!

Carri Chef 40
Beoordeling
 • Algemeen
  8.6
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Pakmaat
  8.0
 • Kwaliteit
  9.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De Cadac Carri Chef 40 is een camping gasbbq waarbij je staand kunt barbecueën, met genoeg ruimte voor een gezin met honger en een design waardoor je hem ook gewoon in de tuin wilt gebruiken. Klinkt alsof deze BBQ een hoop in huis heeft. Ik mocht hem testen en heb hem een aantal keren gebruikt als BBQ én kooktoestel. In deze review neem ik je mee in hoe de Carri Chef 40 presteert op de camping.

Welke Carri Chef 40 hebben we het eigenlijk over?

De Carri Chef 40 is het kleinere en modernere broertje van de Cadac Carri Chef 50 die ik eerder al eens testte. Deze Carri Chef 40 heeft een BBQ-oppervlak dat in doorsnee 10 cm kleiner is en minder vermogen dan de Carri Chef 50 (logisch omdat het oppervlak ook kleiner is, en een uiterlijk dat een totale metamorfose heeft gekregen.

Qua prestaties lijkt de Carri Chef 40 erg op de Cadac Citi Chef 40 wat een BBQ is om op de grond of op tafel te gebruiken.

Video review Cadac Carri Chef 40

Hij is standaard verkrijgbaar in 3 verschillende versies waarbij verschillende accessoires worden geleverd:

Cadac Carri Chef 40 BBQ / Chef pan: Dit is de versie die ik voor deze review heb gebruikt. De gasbbq wordt hierbij geleverd met een pandrager, grillplaat, deksel en chef pan die geschikt is voor roerbakken.

Cadac Carri Chef 40 BBQ / Grill 2 Braai: Deze versie wordt naast de pandrager, grillplaat en deksel geleverd met een Grill 2 Braai plaat welke voor de helft uit een vlakke bakplaat bestaat en half uit een grillplaat. Die Grill 2 Braai is erg handig.

Cadac Carri Chef 40 BBQ / Dome: Dit is de basic versie. Die wordt geleverd met de pandrager, deksel en standaard grillplaat. Je kunt hem daarna eventueel met zelf te kiezen accessoires uitbreiden. 

cadac carri chef 40 test

Eigenschappen Carri Chef 40

Carri Chef 40
Diameter kookplaat:ø 38 cm
Aantal personen:4 - 6
Gewicht9,8 kg
Warmtecapaciteit: 2.7 kW
Gem. gasverbruik: 196 g/h
Automatische ontsteking:ja
Draagtas:ja
 Type gasfles10,5 kg grijs (butaan),
10,5 kg grijs (butaan/propaan),
5 kg groen (butaan),
5 kg groen (butaan/propaan),
Campingaz gasfles 904 / 907
500 gr EN 417
Drukregelaar/slang meegeleverdnee
Hoogte90 cm
Garantie 2 jaar
Pakmaat:40 x 40 x 29 cm
Standaard: Pandrager,
BBQ rooster,
deksel met thermometer
Opties: Pizzasteen,
Percolatorplaat,
Bak / Grill plaat,
Paella pan,
Chefpan
cadac carri chef 40 in elkaar zetten

In 3 minuten klaar om te gebruiken

Het in elkaar zetten van de gasbarbecue is zo klaar. De eerste keer moet je zelf het handvat van de deksel nog vastschroeven, inbussleutel wordt meegeleverd, maar de keren daarna is het in ongeveer 2 á 3 minuten gefixt.

 1. Eerst draai je de drie poten in de vuurschaal
 2. Daarna zet je de Carri Chef 40 rechtop en plaats je het plateau tussen de poten
 3. Dan plaats je de vetpan 
 4. Daar bovenop de gewenste grillplaat of pandrager
 5. Nu kun je de gasslang aansluiten en je bent klaar om te barbecueën
cadac carri chef 40 tas

Compacte tas

Ingepakt bestaat de Cadac Carri Chef 40 uit twee pakketten. Één voor de bbq en accessoires én één voor de poten. Dit lijkt misschien onhandig, maar is het juist niet. Juist die poten is altijd een gedoe bij dit soort gasbarbecues.

Lees ook:  Review: Eurotrail opvouwbare pannen, zakken ze niet in?

Omdat deze recht zijn en in een tas zitten kun je ze nog makkelijk ergens tussen je bagage stoppen en blijven ze nergens achter haken. De tas van de BBQ zelf is 40 x 40 x 29 cm en dat is een stuk hanteerbaarder dan de Carri Chef 50. De stokkentas kun je door middel van de band voor de deksel eventueel toch nog aan de bbqtas bevestigen, zodat je lopend maar één ding hoeft te sjouwen. Sjouwen moet je sowieso niet te lang doen want 9,5 kg weegt er aardig in.

Hoe barbecuet de Carri Chef 40?

Misschien wel de belangrijkste vraag: hoe barbecuet de Cadac Carri Chef? Qua grillen kan ik daar kort over zijn: dat gaat echt heel makkelijk. Met de automatische ontsteking – soms moet je die wel twee keer gebruiken – gaat de gasbarbecue snel aan.

Met de knop aan de voorkant kun je de BBQ dus zonder lucifers ontsteken en kun je ook de sterkte van de brander regelen. Waar je bij andere gasbarbecues nog wel eens hebt dat de laagste stand nog steeds te hard is, valt dat hier heel erg mee. Het is net geen warmhoudstand, maar het garen van het vlees gaat dan wel heel geleidelijk.

De brander heeft een capaciteit van 2.7 kw. Als je de BBQ op de hoogste stand zet is de hele plaat in ongeveer 2 minuten egaal verwarmd en klaar om te grillen.

Review Cadac Carri Chef 40

Koken op de Carri Chef

Met de pandrager kun je met gewone campingpannen ook koken op de brander van de Carri Chef 40. De versie die ik testte, kwam met de Chef pan. Dit is een pan van bijna 40 cm doorsnee en perfect voor roerbakken. De pan heeft een anti-aanbaklaag en met een beetje olie roer je je maaltje zo gaar. Juist bij deze toepassing vond ik de deksel die je ook als windscherm kunt gebruiken erg fijn.

Deksel als oven en windscherm

De meegeleverde deksel is multifunctioneel te gebruiken. Je kunt hem over je vlees / baksels heen leggen, zodat het beter gaart of je BBQ er mee veranderen in een pizzaoven. In de deksel zit een thermometer waarmee je de temperatuur goed in de gaten kunt houden. Erg handig!

In de deksel zitten gaten voor de ventilatie, maar deze zijn niet open of dicht te zetten. Wel  sluit de deksel aan de onderkant de BBQ helemaal af. Dit weerhoudt de Carri Chef 40 er echter niet van om ook temperaturen onder de deksel van ruim 200 graden makkelijk te halen.

Daarnaast kun je de deksel ook aan de zijkant hangen en hem als een soort van windscherm gebruiken.

Gasverbruik

Het gasverbruik van de Carri Chef 40 is gemiddeld 196 gram per uur, dat is bijna een derde minder dan de Carri Chef 50 waardoor je gasfles dus langer meegaat. Hoe lang?

Lees ook:  6 x de beste brander voor camping én trektocht!
Grote grijze 10,5 kg:53 uur
Groene 5 kg fles:25 uur
Campingaz 907 2.75 kg fles:14 uur
Campingaz 904 1.8 kg fles:9,2 uur
Power Pak: 2 x 500 gr EN417 blik:5,1 uur
1 x 500 gr EN417 blik:2,6 uur
Cadac Carri Chef 40 welke gasfles

Aan te sluiten op bijna iedere gasfles

Qua gasfles kun je hem aansluiten met een universele drukregelaar op de welbekende grote universele gasflessen, of op Campingaz gasflessen (bv. 904 en 907). De gasslang en drukregelaar worden niet meegeleverd. Samen met het zogenaamde Power Pak kun je de Carri Chef 40 ook op 2 EN417 wegwerp-cartouches aansluiten.

Voordeel van de laatste is dat ze minder ruimte innemen en de cartouches makkelijker verkrijgbaar zijn. Door het Power Pak kunnen twee kleine cartouches genoeg druk leveren voor een dergelijk grote barbecue.

En de kwaliteit dan?

Zoals jullie ook uit mijn eerdere reviews kunnen lezen ben ik een beetje een Cadac Nerd! Je merkt gewoon dat de kwaliteit net even degelijker is dan bij andere gangbare merken en dat geldt ook voor deze Carri Chef 40. Zowel de vuurschaal als de deksel voelen echt goed stevig aan, een stelpoot zodat je BBQ niet scheef staat, de gasknop die je niet per ongeluk uit kunt draaien. Dat soort dingen maakt mij blij.

Paella pan, chef pan of pizzasteen?

Voor de Carri Chef 40 zijn veel accessoires te verkrijgen. De pandrager krijg je er meteen bij. Handig, want dan kun je hem ook als gaspit gebruiken, gewoon met campingpannen of een fluitketel of percolator. Voor die laatste is wel een apart plaatje te verkrijgen, zodat deze er niet in dondert.

Zelf hebben we dus wel de chef pan gebruikt. Deze kun je in de BBQ plaatsen of op de pandrager. Handig want dan kun je hem dus ook als kooktoestel gebruiken. Persoonlijk vind ik de Paella pan, met handvatten, nog handiger dan de chef pan omdat je dan ook tijdens het koken makkelijker kunt wisselen van oppervlak.

Daarnaast zijn er dus nog een Grill 2 Braai plaat, waarvan de helft vlakke bakplaat is, en een pizzasteen. Op andere Cadac bbq’s heb ik de pizzasteen gebruikt en dat zorgt voor een heerlijke geur en jaloerse campingburen. In mijn ervaring werkt dat het beste met de Pizzasteen Pro.

Carri Chef 40 Review
Beoordeling
Carri Chef 40
8.4
gemiddeld
Qua bouw is er bij de Cadac Carri Chef 40 weer aan eigenlijk alles gedacht. Verstelbaar pootje, goede brander, egale warmte verdeling en een pakmaat voor een staande bbq die meer dan acceptabel is, alleen in de deksel mis ik schuifjes om de warmte te reguleren.
 • Algemeen
  8.6
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Pakmaat
  8.0
 • Kwaliteit
  9.0

Pluspunten

 • Staand barbecueën
 • Egale warmteverdeling
 • BBQ + kookpit
 • Windscherm
 • Met thermometer
 • Ook als oven
 • Goed regelbaar

Minpunten

 • Geen schuifjes in deksel
 • Gasslang niet meegeleverd

Conclusie: Review Cadac Carri Chef 40: staand en toch fijn formaat

Qua bouw is er bij de Cadac Carri Chef 40 weer aan eigenlijk alles gedacht. Verstelbaar pootje, goede brander, egale warmteverdeling en een pakmaat voor een staande BBQ die meer dan acceptabel is, alleen in de deksel mis ik schuifjes om de warmte te reguleren.

Met de chef pan of paellapan kun je hem ook gebruiken als kookpit voor éénpansgerechten want de Carri Chef 40 multifunctioneel maakt. Groot voordeel voor sommigen in vergelijking met bijvoorbeeld de Safari Chef en Citi Chef is dat je hierbij gewoon kunt blijven staan.

cadac carri chef 40 review grillen

De Carri Chef 40 is door Cadac voor deze review ter beschikking gesteld. Zoals altijd is de review onafhankelijk tot stand gekomen.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

 • Wij zijn ontzettend in twijfel.. Kopen we de 40 of de 50. Ik vrees dat de 50 te groot is. We zijn met twee volwassenen en twee kleine kinderen. Maar ja, die worden natuurlijk groot. We zijn met een Holtkamper Flyer op pad. En ik heb ook al zo’n luxe pannensetje voor op het gasstel. Help me out. 😉

 • Cadac Cito chef 40
  Graag willen wij weten of deze bbq lang heet blijft aan de buitenkant?
  Dit omdat we hem na gebruik op de boot wel graag weer willen kunnen opbergen.
  Hoor het graag!
  Groetjes Monique

Laat jouw reactie achter

Sending