Een BBQ op de Cadac Carri Chef 2: is dat een garantie voor een heerlijke maaltijd? Barbecueën op de camping kan op vele manieren. Nostalgisch boven een kampvuurtje, op een kolen wegwerpbarbecue of op gas natuurlijk. Een gasbarbecue leek me altijd al handig, omdat je zo met weinig gedoe toch lekkere speklapjes en worsten kan grillen. Tijd dus om de Cadac Carri Chef 2 aan een review te onderwerpen.

De Cadac Carri Chef 2 is een echte alles in één BBQ

De Cadac Carri Chef 2 bestaat uit een aantal onderdelen. De poten, het kruidenrek, de brander, de vetpan, en de panhouder zitten er altijd bij. De plaat die boven op de vetpan legt kun je echter zelf kiezen en ook los te koop. Er is bijvoorbeeld een BBQ plaat, een skottel voor roerbakken, een chef pan welke vergelijkbaar is met de Paella Braai pan en een BBQ/Plancha plaat welke voor de ene helft glad is en de andere helft een grill heeft.

Ook gewoon als gaspit en oven te gebruiken

Door deze vele combinaties kun je de Carri Chef 2 dus als BBQ, skottelbraai, paella pan, plancha maar ook als gewone gaspit en zelfs als camping oven gebruiken. Op de panhouder kun je namelijk met gewone pannen koken en door de deksel op de gasbarbecue te zetten is hij ook als oven te gebruiken. Eerlijk is eerlijk, ik heb er geen hartige taart in gebakken zoals ik bij de omnia oven heb gedaan maar het leuke is: dat kan wel. In de deksel zit een thermometer en met de gaatjes in de zijkant kun je zorgen voor een constante temperatuur. Wij kozen voor een BBQ/Plancha plaat inclusief de deksel zodat je tegelijkertijd kunt bakken, grillen en ook de oven kunt gebruiken.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Alles past in de Carri Chef 2 tas

Toen ik de Carri Chef 2 thuisbezorgd kreeg schrok ik even van de grote doos, maar eenmaal uit de doos valt de omvang van deze gasbarbecue voor op de camping best mee. Met de bijbehorende tas kun je hem in één hand meenemen. De eerste keer is het wel even uitzoeken hoe de onderdelen in elkaar in de tas passen maar op internet staat een handige inpakinstructie en als je het éénmaal weet past het allemaal prima en pak je het zo in. De poten kun je nog insteken aan de buitenkant van de tas maar dat blijft niet heel goed zitten. Los meenemen is makkelijker.

Binnen 3 minuten is de Carri Chef 2 klaar om te grillen

Waar ik met andere skottelbraais soms stond te klungelen is het in elkaar zetten van de Carri Chef 2 erg makkelijk. Je draait de poten vast aan de brander, klikt het kruidenrek er tussen, draait de schaal om, legt de vetpan, panhouder en BBQ plaat erop en je gasbarbecue staat. De gasslang kun je onderaan simpel vastdraaien en het vlees kan op de barbecue. Binnen drie minuten staat de Carri Chef 2. Uit elkaar halen gaat eigenlijk nog sneller.

Belangrijkste vraag: Hoe grillt ie?

Misschien wel de belangrijkste vraag: ‘Hoe bakt de Carri Chef 2?’ Ik was vooraf bang dat de randen niet goed heet zouden worden en dat het erg langzaam zou gaan. Maar eigenlijk kan ik op de vraag ‘Hoe bakt ie?’ maar één antwoord geven: gewoon harstikke goed. De brander verdeelt de warmte goed over de hele plaat. Met de draaiknop kun je de hoogte van de gas goed instellen. Je hoeft geen uren te wachten, want hij wordt snel heet en ook de automatische ontsteking is best handig op de camping.

Hoe maak je de Carri Chef 2 schoon?

Op de camping heb ik weleens een half uur staan schrobben om een grillplaat of BBQ schoon te krijgen maar bij de Carri Chef was dat niet nodig. Het is wel een behoorlijk ding zo’n plaat in de gootsteen van het toiletgebouw, maar we hebben de BBQ plaat en vetpan van de Cadac Carri Chef 2 gewoon met een afwassopje en afwasborstel afgenomen en het vet en de bak en braadresten gingen er zonder moeite af.

Safari chef of Carri Chef 2? 

Ik heb zowel de Carri Chef 2 als Safari Chef van Cadac gebruikt. Beide zijn prima gasbarbecues. Als je echt een die hard BBQ fan bent en veel barbecuet met meer dan 4 personen dan zou ik sowieso voor de Carri Chef 2 gaan, zeker wanneer je met een caravan of camper reist en ruimte geen issue is.  

Zelf kamperen we met tent of vouwwagen én barbecueén we hooguit één of twee keer per vakantie. De Safari Chef 2 is dan handiger. Deze neemt minder ruimte in, kun je nog steeds voor 4 personen op barbecueën als je een beetje geduld hebt en hij kan dan ook als vervanger van je gaspit fungeren.  Je leest het in mijn uitgebreide Safari Chef 2 review

Wat zijn de voordelen en nadelen van de Carri chef 2?

Plussen
+ Veelzijdig door verschillende platen
+ Goede gelijkmatige brander
+ Ook als oven en gasstel te gebruiken
+ Handige tas
+ Automatische ontsteking
+ Snel op- en afbouwen
+ Ook als BBQ thuis te gebruiken
Minnen
– Stokken passen eigenlijk niet in de tas
– Tas inpakken is eerste keer een puzzel
– Pakmaat is aan de grote kant voor tent en vouwwagen kampeerders
 

Actuele prijsvergelijking

Review: Cadac Carri Chef 2 eindoordeel

Prijs / Kwaliteit:
Gebruiksgemak:
Schoonmaken
Kwaliteit materiaal:
Gemiddelde

Het klinkt misschien een beetje erg enthousiast maar ik vond de de Cari Chef gewoon echt een ontzettend fijn ding. De Cadac Carri Chef 2 is een erg handige gasbarbecue en alleskunner voor op de camping. Je kunt hem als BBQ maar ook als gaspit en oven gebruiken. In- en uit elkaar halen kan binnen drie minuten en bovenal grillt hij erg goed en heb je door de draaiknop met automatische ontsteking veel invloed op hoe hard de barbecue gaat. Wij vonden hem zo fijn dat we hem ook thuis gewoon als BBQ gebruiken en dan vind ik het de prijs vanaf €219,- wel waard. Te koop in kampeerwinkels en online

Voor de Carri Chef 2 zijn los verkrijgbaar: 

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en soms een camping review.

 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

6 reacties

  • Gaaf!! Ondanks dat hij wat aan de grote kant is misschien voor kampeerders lijkt hij mij ideaal! Zeker met de kinderen een snelle wokmaaltijd voor elkaar op de skottel en dan ook nog lekker barbecuen..!
    Wij zijn liefhebbers van beide dus het lijkt mij ideaal voor op de camping deze zomer! (En volgende zomers uiteraard!)
    Groetjes, van een kampeer-mene— ehh mevrouw! 🙂

  • Lijkt me leuk om hem te winnen en dan proberen om afbak broodjes erop klaar te maken met een heerlijk eitje, ham en kaas erop.

  • Oh, wat een gebruiksmogelijkheden met deze carri chef: dat wordt grenzeloos genieten van barbecuen, grillen, taarten maken, wokken, koken en pannekoeken bakken op vakantie en ook THUIS in de tuin! Ons gezin zou er dolblij mee zijn!

  • Dit lijkt me nou echt leuk om gewoon ook lekkere bijzondere gerechten klaar te maken op de camping waar je het gewoon thuis aan tijd en rust ontbreekt.. Met zoveel mogelijkheden op dit apparaat. Misschien kan ik dan zelfs wel Ethiopisch koken voor onze kids. Daar heb je in de vakantie tenslotte alle tijd voor. Of gewoon quiche met een ,lEkkere salade. Ongekend veel mogelijkheden. Voor ons multicultureel, bijzonder en met rijk gevarieerde etenswensen gezinnetje. Enneh, de buren mogen dan ook wel een hapje meeeten.