Tijd voor een review van het Cadac 2-Cook camping kookstel. Om koken op de camping op een camping gasstel makkelijk te maken is het handig als je camping kooktoestel een beetje krachtige pitten heeft, je niet eindeloos hoeft te wachten, en daarnaast ook een beetje degelijk is, want in de bagage krijgen ze soms behoorlijke klappen. Voor onze camping gasstellen test heb ik de populairste  camping kooktoestellen getest waaronder de Cadac 2-Cook. Hij ziet er mooi uit maar kun je er ook een beetje op koken?

Cadac 2cook

Clasic, Pro of Pro Deluxe? 

Voor deze review hebben wij de Cadac 2-Cook Pro Deluxe getest maar er zijn ook nog twee andere versies van dit camping gasstel. De 2-Cook Clasic Stove en de 2-Cook Pro. Ze verschillen een beetje van elkaar maar het model is in principe gelijk: 

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Cadac 2-Cook Classic:  Dit is het goedkoopste basismodel  en verschilt van de andere versies omdat het geen automatische ontsteking heeft, geen RVS kookplaat en geen grill- of bakplaten meegeleverd krijgt. 

Cadac 2-Cook Pro: De Pro versie is gelijk aan de Classic versie met het verschil dat deze wel over een RVS kookplaat beschikt. 

Cadac 2-Cook Pro Deluxe: Is de meest luxe versie van de 2-Cook serie en heeft zowel een RVS kookplaat, een grill- en een bakplaat en een automatische ontsteking en is meteen ook de duurste.  In deze review hebben we deze versie getest. 

cadac 2 cook pro

Koken op de Cadac 2-Cook , Pro Deluxe)

De Cadac @-Cook is eigenlijk meer dan alleen een camping gasstel.  Hij heeft natuurlijk twee gaspitten, maar deze kun je ook makkelijk verwijderen en dan daarvoor in de plaats de meegeleverde grillplaat of bakplaat gebruiken. Handig is dat je er ook voor kunt kiezen om bijvoorbeeld rechts de gewone gaspit te gebruiken om groente te koken en links de grillplaat voor het vlees. Met dit camping gasstel hoef je dus eigenlijk geen gas-BBQ meer mee te nemen.

Bij het aansteken van dit camping kooktoestel heb je geen lucifers nodig, want er zit een automatische ontsteking op. Wel zo fijn, want dan kun je ze ook niet vergeten.

1 liter water in 4:41 minuten

De kookpitten van de 2-Cook zijn ieder 2000 Watt. Dat is zeg maar gemiddeld. Maarrr… met alle kooktoestellen heb ik de 1 liter water test gedaan. Hoe lang duurt het voordat een liter water kookt. Bij de Cadac was dit in 4 minuten en 41 seconden. Dat is na de Primus Kinja Stove het snelste. Die doen het dus prima.

cadac 2 cook classic

Geen wiebelige windschermen en broze knoppen

Aan alles van de 2-Cook merk je dat je met een kwaliteitsproduct te maken hebt. Het deksel deukt niet snel en de scharnieren houden het ook wel even vol. De knoppen zitten goed vast en zijn beveiligd zodat je ze niet per ongeluk aan zet. Je moet ze licht indrukken om het gas te laten lopen. De pitten en de kookplaat zijn van metaal en zijn niet meteen na de eerste brandbeurt al verbrand. Ook onder het kooktoestel wordt het niet te heet. Je zou het zelfs op het gras kunnen gebruiken.

Meenemen in een handige tas

De Cadac 2-Cook Pro Deluxe wordt geleverd met een handige schouder draagtas. Hier past het kooktoestel in en de grill platen kunnen in het voorvak. De tas is ruim en alles past er makkelijk in. Wel had het klittenband van het voorvak iets sterker gemogen. Dit gaat na verloop van tijd open. Met een pakmaat van 54 x 29 x 10 cm en gewicht van 5,5 kg is dit camping kookstel aan de grote kant, maar als je bedenkt dat je de BBQ thuis kunt laten, dan is hij juist weer klein.

Cadac 2 cook

De Cadac 2-Cook openen en aansluiten

De standaard gasaansluiting van de 2-Cook is er één met schroefdraad. Wat mij betreft handig, want zo kun je makkelijk één gasfles voor meerdere apparaten gebruiken en hoef je bij het vervoer de gasfles niet aangesloten te houden. Je hebt hier dan wel een apart soort gasslang met draaiknop voor nodig. Wil je dit niet, dan kun je ook de meegeleverde standaard gasaansluiting monteren, waar je een gasslang om moet schuiven en met een klemmetje moet vastzetten. Deze gasslangen worden overigens niet meegeleverd.

De deksel, die met scharnieren vastzit aan het camping gasstel, kun je eenvoudig sluiten. Daarna zet je hem met een drukknop vast, zodat de pannenhouders op hun plek blijven tijdens het vervoer. Dit gaat eenvoudig. Lukt het even niet, dan staan de pannenhouders waarschijnlijk net niet in de hoek.

En schoonmaken dan?

De grillplaat, bakplaat en pannenhouders kun je gewoon optillen en zijn goed schoon te maken in de afwas met een sopje. Ook de kookplaat is goed schoon te maken, omdat je een bijna vlak geheel hebt dat je kunt afnemen. Mocht er eten in de pitten zijn gevallen, dan is dat wel lastiger schoon te krijgen omdat deze vastzitten.

cadac 2 cook pro deluxe

Cadac 2-Cook Pro Deluxe
Overall
4.3
 • Koken:
  (4)
 • Kwaliteit:
  (4.5)
 • Functionaliteiten:
  (5)
 • Gebruiksgemak:
  (4)

Conclusie: Review Cadac 2-Cook kooktoestel

De Cadac 2-Cook Pro Deluxe is een krachtig camping gasstel waarop je snel kunt koken door de krachtige gaspitten. Handig is dat je door de grill- en bakplaten hem ook als BBQ kunt gebruiken of als BBQ en kookstel tegelijk. Het is niet het lichtste of het kleinste camping kooktoestel, maar door de handige draagtas wel makkelijke mee te nemen en in te pakken.Oh en check ook even het kookboek, daar staan best originele recepten in. 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

2 reacties