Review: Een weekend in de Boomhut Suite op Buytenplaets Suydersee

3b74fbb114580411766c87c2934f8466?s=55&d=mm&r=g Corine Luxe en avontuurlijk kamperen tegelijkertijd, dat kan toch niet samengaan? Toch wel, zo ontdekten wij. Aan de rand van Lelystad verhuurt Buytenplaets Suydersee twee Boomhut Suites. Ingericht als hotelkamer bevinden deze boomhutten met terras zich op 4 meter hoogte. Te gast tussen het groen en de vogels.

Boomhut suite 3

Gelijk bij aankomst op Buytenplaets Suydersee valt ons op hoe groen het er is. Op en om het terrein staat het vol met bomen. Vogels vliegen af en aan. Hun vrolijk gekwetter verdrijft de stadse geluiden naar de achtergrond. We bevinden ons aan de rand van Lelystad, maar wanen ons midden in de natuur.

Buytenplaets Suydersee, een groene haven aan de rand van de stad

Het terrein is nu zo’n vijf jaar in het bezit van de huidige eigenaren. Zij toverden de niet al te uitnodigende camping om tot een groene oase aan de rand van de stad. Op deze kleinschalige camping worden zeer diverse overnachtingsmogelijkheden aangeboden. Altijd al eens willen slapen in bijvoorbeeld een Lada met daktent, een rioolbuis, tipi of een zeecontainer? Hier kan het. Kom je liever met je eigen kampeermiddel? Ook dan ben je hier meer dan welkom.

Boomhut suite 8
De bomenstructuur op het terrein scheidt de verschillende overnachtingsvormen op natuurlijke wijze. Over paadjes gemaakt van houtsnippers wandel je tussen de bomen door naar het volgende veldje. Het kan zo maar zijn dat je onderweg een stel alpaca’s, geitjes of knuffelkonijnen tegenkomt. Voor kinderen zijn er fietsjes, tractors en een trampoline te vinden.

Qua voorzieningen lijkt werkelijk aan alles te zijn gedacht. Mijn trekkershart gaat sneller kloppen van de twee gemeenschappelijke kookstellen en de gedeelde koelkast. Dit kom je helaas maar weinig tegen in Nederland. Daarnaast zijn er ook nog eens een overdekte eetplaats en verschillende vuurplekken. Zo kun je lekker droog of warm zitten op een koude avond.

Comfortabel slapen in een boomhut

Dit keer hoef ik me echter helemaal niet druk te maken over regen of kou. Wij genieten namelijk van de luxe die de Boomhut Suites te bieden hebben. Deze Suites kunnen gezien worden als kleine hotelkamers in de boom. Je treft de Suite aan met opgemaakte bedden, handdoeken en badjassen. Er liggen boeken, tijdschriften en spelletjes. En alsof je daarmee niet al genoeg verwend wordt, staan er ook nog een Nespresso apparaat en een Nestlé theezetter. Net zo luxe als een hotelkamer, maar dan met beter uitzicht! Glampen is echt geen kreperen. Op andere plekken in Nederland zijn zelfs boomhutten met jacuzzi. 

Lees ook:  Renske sliep in een Yurt in Renkum

Boomhut suite 5

De Suite beschikt over een terras op hoogte, dat ongeveer net zo groot is als de Suite zelf. Hier staan twee comfortabele stoelen en een zitje met tafel. Heerlijk ontbijten tussen de vogels. Pak ook gerust de verrekijker even uit de boomhut, zo kun je deze mooie beestjes nog beter bekijken. Onder de boomhut staan nog twee stoelen en een vuurkorf.

Boomhut suite 4

Dankzij het kacheltje en de fleecedekens in de boomhut hebben we het geen moment koud hoeven hebben. Oké, bijna geen moment. Toen ik ’s nachts uit de boomhut moest afdalen voor een toiletbezoekje, was het best wel fris. Toch nog een echte kampeerervaring!

Sanitaire voorzieningen

In de boomhut zitten dus geen sanitaire voorzieningen. Voor water, toilet en douche gebruiken de gasten van de boomhutten doorgaans het gemeenschappelijke sanitair. Ons bezoek aan de Suite valt echter midden in de tijd van COVID-19. Tot onze blijdschap wisten de eigenaren van Buytenplaets Suydersee pijlsnel privé sanitair te regelen. Dit werd goedgekeurd door de veiligheidsregio en zo kon ons avontuur – en dat van velen met ons – toch doorgaan.

Ons privé sanitair bevindt zich in een wagen en is enkel te openen met de juiste sleutel. We hebben de beschikking over een toilet, een brede wastafel en een comfortabele douche. Er is zelfs een bankje om op te zitten. Mijn eerste ervaring van ‘kamperen’ met privé sanitair is positief.

Wat neem je mee naar de boomhut?

Aangezien de Suite is ingericht als hotelkamer hoef je niet zo veel mee te nemen. Het bed is opgemaakt, er zijn handdoeken en badjassen. Ook zijn er borden, kopjes, glazen en bestek. Enkel kookfaciliteiten ontbreken. Mocht je dus zelf je potje willen koken, neem dan even een pannensetje en afwasspulletjes mee naar de boomhut. Dit laatste is sowieso wel prettig voor het aanwezige serviesgoed. Koken kan je eventueel bij de gemeenschappelijke kookplek. Een keukenhanddoek en theedoek zijn aanwezig.

Op de camping kun je een heerlijk uitgebreid ontbijt bestellen. Koffie en thee kun je zelf zetten in de boomhut. Er ligt een winkelcentrum op 900 meter afstand. Hier kun je boodschappen doen of eten afhalen.

Liever in een boomhut met je gezin of vrienden?

Klinkt slapen in een boomhut je als muziek in de oren, maar wil je dit avontuur juist graag delen met je kinderen of vrienden? Van de drie boomhutten op Buytenplaets Suydersee zijn er twee ingericht als tweepersoons suites. De derde, de boomhut Family, is geschikt voor vier personen en is meer basic als een trekkershut ingericht.

Lees ook:  De dagcamping, wat is het en waar kan het?

Wat valt er te beleven in Lelystad?

Op loopafstand van de camping liggen een indoor speelparadijs en een tropisch zwemparadijs – de laatste is gratis toegankelijk voor campinggasten. In Lelystad zelf vind je Batavialand en Bataviastad fashion outlet. Omdat wij Buytenplaets Suydersee ten tijde van Covid-19 bezoeken, ondernemen wij enkel buitenactiviteiten waarbij we de grote mensenmassa’s kunnen ontlopen. Zo ontdekken wij dat er rondom Lelystad verrassend veel mooie natuur te vinden is. Voor de Oostvaardersplassen en de mountainbikeroute – die we nu hebben overgeslagen – komen we graag nog eens terug.

Stiltebos

Direct naast de camping ligt het Stiltebos. Dit kleine bosje bereik je in nog geen 5 minuten lopen. Het Stiltebos is zeer geschikt voor een korte ochtend- of avondwandeling. Ten Noorden van Lelystad ligt het belevenissenbos, naar eigen zeggen het grootste speelbos van Nederland. Er is onder andere een plas waarin kinderen kunnen spelen en een klimbos met allerlei houten obstakels. Het park bevat zowel brede verharde paden als heerlijke kruip-door-sluip-doorpaadjes om over te wandelen.

Ten zuiden van Lelystad ligt het Natuurpark, beheerd door het Flevolandschap. In dit enorme park worden in grote omheinde gebieden dieren gehouden die in het wild weinig of niet meer voorkomen. Het is geweldig hoeveel ruimte de dieren hier krijgen. Als consequentie lukt het je niet altijd om de dieren te zien. De wisenten, edelherten en elanden waren ons bijvoorbeeld te slim af. Een extra reden om vaker op ‘safari’ te gaan in dit prachtige gebied.

Boomhut Suite 7
De Boomhut Suite: luxe in de natuur nu met 25% korting

De combinatie tussen de luxe van de Boomhut Suite en de ligging in de natuur was fantastisch. Nog voordat we goed en wel onze intrek in de boomhut hadden genomen, zat er al een boomkruiper op 10 centimeter voor ons raam.  Naast boomkruipers verblijdden ook koolmeesjes en roodborstjes ons regelmatig met een bezoekje. Maar het hoogtepunt was toch wel de grote bonte specht die op onze boomhut begon te timmeren. Als je op zoek bent naar een flinke dosis luxe in de natuur is deze boomhut absoluut een aanrader. Ook als je van minder luxe houdt, is Buytenplaets Suydersee een absolute aanrader voor je kampeeravontuur. Wij komen zeker nog eens terug! 

 

Auteur

Ik ben Corine Westerink. Om los te komen uit mijn werk en uit mijn hoofd, trek ik de natuur in. Daar vind ik rust, daar vind ik vrijheid. Het liefst doe ik dit al lopend met m'n tentje op mijn rug. Mijn streven is ooit alle LAW’s in Nederland af te lopen.
Leer Corine kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter