Kamperen met je buren? Dat doe je op de buurtcamping

954dc0784751598477e9c465a063bc70?s=55&d=mm&r=g Gast Houd je van kamperen en vind je het leuk om je buurtgenoten beter te leren kennen? Dan kun je deze zomer weer terecht op De Buurtcamping. Dit sympathieke initiatief is in een paar jaar tijd uitgegroeid van één camping in één park in 2013 tot wel 37 parken deze zomer in heel Nederland.

Kamperen in het park om de hoek

Het idee is simpel: een park wordt voor een weekend omgetoverd tot vakantieoord, compleet met sanitaire voorzieningen, barbecues, optredens en kindervertier. Een paar dagen met elkaar genieten van het campingleven moet leiden tot een fijnere buurt. Zoals je gewend bent op de camping: waarin je elkaar groet, kent en helpt. De Buurtcamping dus. 

Zo zie je ineens je buurman met een verslapen hoofd uit zijn tent komen, speel je een potje badminton met dat leuke gezin van drie straten verderop of loop je met je wc-rol onder de arm op met die buurtbewoonster die je altijd tegenkomt in de supermarkt. Kamperen verbroedert, dat weten jullie als liefhebbers maar al te goed.

rsz kopie van bingo 2 1

Iedereen is welkom op de buurtcamping

Tegelijkertijd is De Buurtcamping ook een plek waar mensen die het financieel niet breed hebben er even tussenuit kunnen. Aan de hand van donaties zorgt de stichting achter het initiatief ervoor dat kamperen mogelijk wordt gemaakt voor iedereen.

In 2019 twee keer zoveel buurtcampings

Dit jaar zijn er al bijna twee keer meer buurtcampings dan vorig jaar. De stichting verwacht dat er in totaal zo’n zesduizend mensen hun kampement opzetten in een park in (de buurt van) hun woonplaats.

Door de variatie aan verschillende achtergronden van de campinggasten helpt De Buurtcamping naar eigen zeggen mee aan integratie. “Verschillen vervagen op een camping. Je ziet namelijk niet in wat voor auto iemand rijdt of waar de boodschappen worden gedaan. Iedereen is gelijk en helpt elkaar.”

De bedenkers van het kampeerweekend dromen ervan dat uiteindelijk “heel Nederland elkaar ontmoet op de Buurtcamping”.

rsz 1kopie van foto lideweij bosman 4 1

Ga je mee naar de Buurtcamping? 

Denk je nu: dit is iets voor mij? Check dan of er nog plek is bij jou in de buurt op www.debuurtcamping.nl en reserveer een plekje! Je vindt de campings nog de hele zomer in onder meer in Amsterdam, Tilburg, Zaanstad, Den Haag, Norg, Leeuwarden, Utrecht en Dordrecht. 

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om low budget in de buurt te kamperen. Zo kun je met een staycation vakantie vieren in je eigen tuin en zijn er vele manieren om je tent op te zetten bij particulieren in de tuin

Auteur

Dit artikel is een bijdrage van een gastblogger op Kampeermeneer.

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending