Is het een camping? Nee. Is het een vakantiepark? Nee. Het is Buitenplaats Beekhuizen. Een bijzondere plek in de Veluwezoom bij Arnhem, aan de rand van de Veluwe. Het is geen camping, want met je eigen tent of caravan kun je er niet terecht, maar in één van de glampingaccommodaties is het goed toeven. Afgelopen carnavalsvakantie waren we er twee dagen en dat beviel zeker, ook al kwam de regen met bakken uit de hemel.  

Een glampingpark?

In Nederland is het een relatief nieuw fenomeen. Vakantieparken met enkel glampingaccommodaties. Op Buitenplaats Beekhuizen heb je het comfort van een vakantiepark, want de pods en safaritenten zijn voor kampeerstandaarden luxe, maar wel met het gevoel van een camping. De accommodaties voelen net zo knus aan als een tent of caravan. Ook hier word je door de natuur naar buiten gezogen om lekker buiten te leven. De opzet van het park is heel natuurlijk, waardoor het toch een beetje als een camping voelt.

glamping veluwezoom

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


slapen in een pod

Geen strakke paadjes op Buitenplaats Beekbergen

Het woord vakantiepark doet mij denken aan keurige huisjes, bestrate paadjes en gemillimeterd gras. Buitenplaats Beekbergen doet daar in niets aan denken. Ik zou het dan ook liever een natuurglampingpark noemen.

De bijna 50 glampingaccommodaties staan namelijk kriskras verspreid door het bos. Omdat het landschap van de Veluwezoom glooiend is, ligt ook het park tegen een heuvel aan. De pods en safaritenten zijn zo geplaatst dat je behoorlijk wat privacy hebt. Op het voorste veld loopt er een stroompje vanaf de waterpomp naar beneden naar de speeltuin onderaan bij het restaurant.

glamping veluwe

Dammen bouwen en takken slepen, kids vervelen zich niet

Op het glampingpark is voor kinderen tot een jaar of tien genoeg te beleven. Vooraan in het park ligt een speeltuin met bomen waarop ze kunnen klimmen, een glij- en kabelbaan. Met de waterpomp wordt uitgebreid gespeeld door onze kinderen. Dammen bouwen, ze weg laten spoelen en opnieuw opbouwen. Daarnaast liggen overal stenen en takken waarmee gespeeld kan worden.

glamping beekhuizen

Chillen in een hut tub in de regen met wilde zwijnen

Op Buitenplaats Beekhuizen kun je de knal oranje hot tub voor een dagdeel reserveren. Wij deden dit op een dag dat de regen met bakken uit de hemel kwam. De houtgestookte hot tub heeft ruim twee uur nodig om op temperatuur te komen, maar daarna is het echt genieten. Zeker ook in de regen.

Echt chillen in een bubbelbad zonder bubbels, of je moet er zelf een fles bij pakken, met uitzicht op de Veluwse stuwwal. Wij hebben ze niet gezien maar volgens de eigenaren kun je er als het rustig is en het weer goed is, ook herten en wilde zwijnen spotten. Oh, nog een handige tip. Zet je schoenen niet onder de rand van de hot tub als je daarna niet nog twee dagen een zwembad in je schoenen wilt hebben.

glamping arnhem pod

Pods en Lodgetenten

Wij verbleven in een superior pod  voor vier personen. Een heel knus klein huisje waar wij met vier personen makkelijk in pasten. Ze voelen erg comfortabel aan. Je hebt een keukentje met koelkast, gootsteen en magnetron. Er is geen gasstelletje, maar dat mag je wel zelf meenemen of kun je huren bij de receptie.

De badkamer is voorzien van een toilet, wastafel en een erg fijne warme douche, waarin je overigens geen claustrofobie moet hebben. Er is een tweepersoonsbed in een soort bedstee en de kinderen sliepen op het bed met een onderschuifbed dat overdag dienst doet als bank.

pod huren

buitenplaats beekhuizen

pod slapen

Behalve het gaspitje is er eigenlijk niets wat we hebben gemist of het moet een gordijntje zijn om de bedstee af te sluiten, zodat de kinderen afgesloten kunnen slapen als je ’s avonds nog een drankje wilt doen.

Terwijl de regen op het dak kletterde, voelde het voor ons echt als een knusse plek op de camping, maar met net wat meer comfort. Wel fijn zo, in de late winter. Er zijn op het park ook nog wat ruimere lodgetenten en pods speciaal voor twee personen.

glamping park veluwe

veluwe glamping

De Posbank is zóóóóó mooi in ieder jaargetijde

Buitenplaats Beekhuizen ligt eigenlijk direct tegen de Posbank aan. Een stuwwal op de Veluwe waar het één groot glooiend landschap is, waar bos, zandverstuivingen en hei elkaar afwisselen. Vanaf de glamping kun je direct met je fietstocht, wandeling of mountainbikeroute beginnen.

Victor de vos kinderspeurtocht

Zelf hebben we vanuit het bezoekerscentrum Veluwezoom met de kinderen de Victor de Vos-speurtocht gelopen. Een tocht van ongeveer twee uur en zo’n vijf kilometer, waarbij je door wisselend landschap wandelt en tegelijk natuurvragen beantwoordt. Onze kinderen van vijf  en tien renden van paal naar paal en genoten van het buiten zijn.

Praktische Buitenplaats Beekhuizen

Op het glampingpark wordt volop voor je gezorgd. Bij aankomst krijg je uitgebreide uitleg en een handige lamp voor de avond op het park. Niet onnodig, want het is er ’s avonds echt pikdonker. Je kunt zelfs een compleet ontbijt laten bezorgen bij je pod of gewoon warme broodjes bestellen in de morgen. Verder is er een restaurant in een oude zeecontainer op het park dat in het hoogseizoen dagelijks heerlijke gerechten op tafel zet of waar je een lekkere cappuccino kunt scoren terwijl de kids ernaast in de speeltuin spelen.

beekhuizen buitenplaats

Buitenplaats Beekhuizen: glamping met een campinggevoel

Glampingpark Buitenplaats Beekhuizen, voor ons een plek waar we graag nog een paar nachtjes langer gebleven waren.  De pod was erg comfortabel, hoewel ik er ook met onze tent graag was gaan staan: de sfeer die ze neer hebben gezet, is luxe in de natuur met een tintje festival. Dat bevalt wel. Wij komen vast nog een keer terug voor een weekend.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

1 reactie

  • Zijn hier ook een keer geweest met een familie weekend, echt een plek die je het liefst voor jezelf houdt. De buitenplaats was toen nog niet helemaal af en dus minder accommodaties toen. Het terrein is overigens wel een voormalige camping, die de eigenaren vakkundig hebben omgetoverd tot dit mooie parkje.