Slapen in een glazen box, hoe cool (of hoe warm) is dat?

64d50467ce3ab4c72923183c1b6ddca6?s=55&d=mm&r=g Wijtske In de gemeente Boxtel hebben de ondernemers en de gemeente de handen ineengeslagen en een nieuw concept bedacht, slapen en ontwaken in de natuur in een Box and Breakfast. Om dit gevoel te versterken hebben ze bedacht om op vier plaatsen in de gemeente een glazen box neer te zetten met een goede boxspring zodat je echt de natuur van alle kanten kunt beleven, maar kunt slapen als een prins en prinses. 

Box and breakfast

Speurtocht naar de ‘geheime’ Box and Breakfast

Na een rit naar Boxtel, waar we even doorheen geslenterd hebben, rijden we naar Café ‘t Groene Woud waar Jos ons de weg vertelt naar de Box. Deze ligt namelijk verscholen in een weiland achter een grasveld. De kaart die Jos ons meegeeft, versterkt een beetje het gevoel dat we iets geheims gaan doen, in ieder geval naar een plek gaan die niemand weet.

Hij legt uit dat we over een onverhard pad moeten rijden, onze auto moeten parkeren op een zijpad tegen het prikkeldraad aan en dan langs de koeien moeten lopen, over het pad dat in het maisveld gemaaid is en dat we dan rechts onze box zien staan. Zo gezegd zo gedaan, en het voelt inderdaad als een speurtocht. We krijgen een koeltas mee met het ontbijt voor de volgende ochtend en een thermoskan met heet water. 

Gaan we reeën zien vanavond? 

Als we onze auto parkeren, zien we inderdaad een paar koeien in de wei staan, waarbij blijkbaar net een kalfje geboren is, want de navelstreng hangt er nog aan. We lopen inderdaad langs de koeien, door het maïs, en zien inderdaad een gemaaid weiland met rechts in de hoek de box van Box and breakfast. We verblijven in Box Wildspot, wat ons belooft dat we waarschijnlijk ‘s avonds reeën kunnen zien lopen door de wei. We installeren ons, zetten de koeltas in de koelbox en gaan lekker buiten zitten genieten en de sfeer absorberen. 

boxtel glamping

Wat kun je verwachten van de Box?

De Box and Breakfast is voorzien van een heerlijk boxspringbed met een klamboe, een koelbox, een jerrycan met water en een portapotti. In de kast vind je servies, EHBO-tasje, een brandblusser, muggenmelk en een tekentang. Ook staat er een oplaadbare ledlamp en ligt er een powerbank om je telefoon te kunnen opladen. Buiten staat een tafel met twee stoeltjes en het hele weiland is je tuin. De muggenmelk is geen overbodige luxe, want er zoemen best wel wat muggen om ons heen. We lopen een rondje door onze “tuin” en ervaren hoe rustig het daar is.

Lees ook:  Cool: de maasplassen ontdekken met een Treibgut vlot

glamping boxtel

De gordijnen laten we open vannacht

Het is grappig om te ervaren hoe verscholen de Box ligt, je zou nooit bedenken dat er achter een weiland en een maïsveld zo’n locatie is bedacht om te gaan verblijven, midden in de natuur. Het is extra bijzonder om daar te mogen slapen.

Ik had gedacht dat het nodig zou zijn om de gordijnen dicht te doen, maar niets is minder waar, het is echt niet nodig, want niemand kan je zien. Ook is de box niet heel erg warm omdat deze op het zuidwesten geplaatst is, het ochtendzonnetje schijnt er wel op, maar deze verdwijnt na verloop van tijd achter de bomen, waardoor het niet heel erg heet wordt in de box. Je kunt natuurlijk ook de deur openzetten voor een beetje frisse lucht. 

En wat is er te doen in de omgeving van Boxtel? 

Er is genoeg te doen in Boxtel, van actief tot cultureel en er is zelfs een dino museum voor (kleine) kinderen  (Het oertijdmuseum). Je kunt natuurlijk ook prachtige wandelingen en fietstochten maken door het mooie Brabantse land. Rondom de kerk in Boxtel zitten genoeg restaurants en eetcafés waar je kunt genieten van lunch en diner. 

Genieten van de avond

Als we terugkomen in de box, is het nog lekker lang licht, dus we zitten heerlijk buiten te lezen en te genieten van de stilte om ons heen. Helaas hebben de reeën zich niet laten zien, een belofte die niet waargemaakt is 😉 Als het wat koeler wordt, besluiten we lekker naar bed te gaan. Binnen is er niet de mogelijkheid om te zitten, behalve op bed. Ik denk dat als het slecht weer is, het een hele andere ervaring is om van de box te genieten. 

box en breakfast boxtel

boxtel bed and breakfast

De volgende ochtend

We worden natuurlijk vroeg wakker, de dageraad dringt snel door in de box. Het geluid van de omgeving zwakt af door de plexiglazen ramen, dus de vogels hebben mij niet gewekt. We weten het te rekken tot een uur of negen, dan wassen we ons provisorisch met het water uit de jerrycan en zetten de ontbijtspullen uit de koeltas op tafel. Het uitpakken van de tas is ook weer een feestje: bolletjes, kaas en vleeswaren en lekkere verse sapjes komen tevoorschijn. Er is ook gedacht aan yoghurt en muesli, al met al een volledig ontbijt waar we van smullen. Het water uit de thermoskan is inderdaad heet genoeg gebleven voor een lekker kopje thee en (oplos)koffie. 

Lees ook:  Review: Met de blokhutboot op pad, wat een vrijheid

Box and Breakfast een beetje kamperen als een prinses

Slapen in de Box and breakfast is echt een heerlijke ervaring, je voelt je echt verscholen in het bos en het voelt alsof je iets illegaals aan het doen bent. De ondernemers en de Gemeente Boxtel hebben het keurig verzorgd, ik kan het aanraden aan mensen die eens wat anders willen dan een standaard overnachting in een Bed & Breakfast of op een camping. Het is een mooie combinatie van beide, maar hou er wel rekening mee dat er dus geen sanitair voorhanden is, anders dan een portapotti en een jerrycan water. Maar desondanks hebben wij genoten van ons plekje aan de rand van ons weiland. 

Auteur

Ik ben Wijtske, 50jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.
Leer Wijtske kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter