Boerencampings in Zeeland, dit zijn de 15 mooiste plekjes

Reageer

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Wat is je favoriete boerencamping of minicamping in Zeeland? Die vraag heb ik gesteld aan de volgers van Kampeermeneer op social media. Resultaat was een lange lijst van minicampings en plekken waar je heerlijk kunt kamperen bij de boer in de zonnigste provincie van Nederland. Dit is een selectie van jullie favoriete Zeeuwse boerencampings, een aantal aan zee of aan het strand maar ook bij dorpen of in de polder.

Waarom Zeeland zo populair is bij kampeerders hoef ik jullie niet uit te leggen. Het is de zonnigste provincie van Nederland, het heeft kilometers zandstrand en er is altijd dichtbij iets leuks te doen in Zeeland. 

Minicamping vs. boerencamping

In deze lijst staan zowel minicampings als boerencampings in Zeeland. Wat het verschil tussen deze twee is? Een boerencamping is echt kamperen bij de boer. Er is dus nog een boerderij welke in bedrijf is. Dit kan een akkerbouw of veeteeltbedrijf zijn. Een boerencamping heeft een aantal voor- en nadelen waar ik eerder al over schreef. Er is meer reuring, kinderen kunnen vaak meehelpen, het sfeertje is er anders, maar je kunt ook meer last hebben van geluid, stank of insecten.

Een minicamping is een camping, vaak ook gesitueerd rondom een boerderij, maar deze boerderij is niet meer een actief bedrijf. Daarnaast kan het ook gewoon bij een woonhuis of ander pand gevestigd zijn. Mini campings zijn vaak wat rustiger dan boerencampings en afhankelijk van wat je zoekt past het één of het ander beter bij je.

Waarom niet alle boerencampings in Zeeland?

Behalve deze 15 campings kun je in Zeeland nog op veel meer plekken kamperen bij de boer of op een mini camping. Ik heb bewust niet geprobeerd alle kleine campings op te sommen omdat het vaak lastig kiezen is. Dit zijn de campings die door jullie zelf worden aanbevolen en passen dus bij Kampeermeneer kampeerders.

Dit zijn jullie favoriete minicampings van Zeeland

Nog even voor de zekerheid. Zelf heb ik maar een paar van deze boerencampings echt bezocht. Ik heb de aanraders echter wel nog geselecteerd op een aantal huisregels, op grootte of op sfeer zodat dit een lijst van campings is geworden waar ik zelf ook echt naartoe zou gaan op jullie advies.

Onderaan de pagina vind je alle boerencampings in Zeeland op een interactieve kaart.
boerencamping rustenpolder

Foto: Boerencamping Rustenpolder

Boerencamping Rustenpolder

Nee, op boerencamping Rustenpolder ben je niet in Australië beland maar ze hebben er wel KANGOEROES! Yep echt waar een kangoeroe boerderij in Zeeland. Niet helemaal waar want het is gewoon een akkerbouwbedrijf, maar deze grappige beestjes kun je uren naar kijken.

Behalve de kangoeroes zijn er ook nog andere kleine dieren en een trampoline en skelters om de kinderen bezig te houden. Daarnaast ligt het strand van Vrouwenpolder op fietsafstand. Met 25 plaatsen verspreid over 3 veldjes is het een kleine overzichtelijke boerencamping.

Uitspanning Oranjezon

 In Walcheren  op ongeveer een kilometer van het strand ligt minicamping Uitspanning Oranjezon aan de rand van natuurgebied Oranjezon. Door de oude monumentale boerderij waarin ook een restaurant is gevestigd ziet het er pittoresk uit.

Lees ook:  Campingtip: Camping Oosterberg was genieten van Limburg

De kleine camping is vooral voor kleinere kinderen een aanrader. Ze kunnen helpen met het voeren van de kippen, eenden, geitjes, ganzen en prachtige pauw en zich uitleven in de speeltuin met springkussen, glijbaan en andere speeltoestellen.

Boerencamping Akkerleven

Nog een echte boerencamping is Akkerleven. Het ligt op ongeveer een kilometer afstand van het Grevelingenstrand waar je heerlijk kunt uitwaaien, spetteren of zonnebaden. De camping zelf is erg ruim opgezet. Naast de camping is een dierenweide met speeltuin waar kinderen samen met de boer of boerin de dieren kunnen voeren.

Op ongeveer drie kilometer van de camping ligt het plaatsje Brouwershaven waar je een terrasje kunt pikken en de boodschappen kunt doen. Volgens Carolien een erg fijne plek om vakantie te vieren.

Boerencamping Karnemelkshoek

Boerencamping Karnemelkshoek is een akkerbouwbedrijf met een camping met 25 staanplaatsen  aan de rand van het bos en op loopafstand van het strand van de Westerschelde. Op de camping is een koffietentje gevestigd waar je heerlijk kunt genieten van goede koffie en een lekker stuk gebak.

Voor kinderen zijn er verspreid over de boerencamping verschillende speeltoestellen en skelters, er is een slechtweerruimte en gezinsdouche.  De camping ligt daarnaast op fietsafstand van de leuke plaatsjes Vlissingen en Middelburg. Genoeg variatie dus.

camping schaepenweitje

Foto: Camping ‘t Schaepenweitje

Boerencamping ‘t Schaepeweitje

Deze boerencamping met schapenwei op Walcheren si de favoriet van Lizette. Met 25 plaatsen wat mij betreft de perfecte grootte voor een kleine camping. Naast de camping ligt een weitje met schapen en kippen maar de boerderij is een akkerbouwbedrijf.

Er zijn twee kampeervelden welke beiden speeltoestellen én trampolines in het midden hebben. Daarnaast is er nog een groter voetbalveld voor de kinderen. Het strand en de duinen liggen met tweeënhalve kilometer net als Middelburg en Vlissingen op fietsafstand.

Minicamping Westerwijk

Met 15 plaatsen is Minicamping Westerwijk echt een mini camping te noemen. Gelegen op Walcheren op een kleine kilometer van zee en op fietsafstand van Zoutelande, Vlissingen en Middelburg een fijne uitvalsbasis voor een vakantie.

Voor kinderen is er een trampoline en zijn er verschillende tractoren waar ze het boerenerf mee kunnen verkennen.  Een tip van Mirthe die hier een heerlijke vakantie heeft gehad.

De Witte Baai

Minicamping de Witte Baai nog een camping aan de mooie kust van Walcheren tussen Domburg en Zoutelande in. De plaatsen zijn met 150 m2 erg ruim en voor een boerencamping voorzien van veel voorzieningen zoals Wifi en 16 ampères. .  

Voor kinderen is er naast de skelters en tractoren genoeg te ontdekken in de natuurspeeltuin. In het hoogseizoen worden er ook regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd zoals pannenkoeken eten of knutselen.

Boerencamping De Dankbare

Een ongewone boerencamping is De Dankbare. Geen standaard akkerbouwbedrijf of hordes aan koeien, maar het is een paardenhouderij. Paarden spelen dan ook een belangrijke rol op de camping. Je kunt er paardrijden, mennen of een strandrit maken. Je kunt zelfs je eigen paard meenemen.

De camping is niet heel groot, maar de sfeer is er gezellig. Kampvuren zijn toegestaan en het strand ligt op een kilometer afstand. Daar kun je heerlijk zwemmen, zonnebaden of natuurlijk met je paard door de branding rennen.

mini camping de bokkensprong

Foto: Minicamping De Bokkensprong

Minicamping De Bokkesprong

Dit mooie plekje kende ik nog niet maar volgens Anneke is minicamping De Bokkesprong een echte aanrader en alleen van de foto’s word ik al vrolijk. Een minicamping met 15 kampeerplekken, een aantal tipi’s en pods in een mooie natuurlijke setting.

Lees ook:  Natuurcampings in Groningen, dit zijn onze 5 favorieten

Het strand aan het Veerse meer ligt vlakbij en op de camping is een natuurlijk speelbos waar de kids naar hartenlust hutten kunnen bouwen en kunnen ontdekken.

Boerencamping Zwaakseveel

Boerencamping Zwaakseveel is nog zo’n natuurcamping in Zeeland die ik zelf nog ontdekken moet maar waar Esther een heerlijke vakantie heeft gehad. De plaatsen zijn echt heel ruim met tussen de 200 en 400 m2. Verder ligt het midden in een mooi natuurgebied, wel ietsje verder van het strand maar dat maakt het niet minder interessant.

Volgens Esther kunnen de kinderen zich hier zonder moeite de hele dag vermaken. Naast de skelters die je op veel boerencampings ziet hebben ze namelijk ook een eigen STOOMTREIN die door de achtertuin rijdt. Tja, dat is voor de kleintjes natuurlijk wel echt cool.

Minicamping La Ferme

Hoewel de naam La Ferme anders doet vermoeden ligt deze minicamping gewoon in Zeeland op ongeveer een twee kilometer van het strand aan het Grevelingenmeer op Schouwen-Duiveland. Het plaatsje Brouwershaven ligt op loopafstand.

In het hoogseizoen worden er vooral voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd in de vrolijke animatie caravan. Daarnaast kunnen ze zicht uitleven op de skelters.  Voor de ouders is het fijn dat er warme broodjes te bestellen zijn. Simpele boerencamping, maar wat wil je nog meer.

Minicamping Sint Anthonijshoek

Deze pittoreske theeschenkerij aan de rand van het dorp Koudekerke heeft ook een minicamping met 25 plaatsen en een pluktuin. Sint Anthonijshoek is een gezellige plek op fietsafstand van het strand.  

Voor kinderen is er een speelveld met een speeltuin en trampoline. Daarnaast is er ook nog een trapveldje om te ballen. Voor de ouders is ook hier een broodjesservice voor het ultieme vakantiegevoel.

Mini camping De Visser

Deze mini camping De Visser in Zoutelande op wederom het mooie Walcheren is iets groter, maar ook hier vind je weer fijne ruime plaatsen vanaf 160 m2. Volgens Arend is het een aanrader omdat de boerin het iedereen naar de zin maakt en er vooral voor kinderen een hoop te doen. Vooral de kleine caravan waar kinderen in kunnen logeren ziet er erg gaaf uit.

De camping heeft door alle aansluitingen op de kampeerplaatsen en zelf de aanwezigheid van enkele chalets wat meer comfort ( Ze hebben zelfs een tent opzet service!) en een wat meer georganiseerde sfeer.

Camping Zonnehoeve

Op Voorne-Putten het noordelijkste eiland dat eigenlijk bij Zuid-Holland hoort, ligt camping Zonnehoeve. Perfect als je uitstapjes naar de randstad met strand en buitenzijn wilt combineren volgens Suzan. Deze boerencamping heeft ruime plaatsen met mooi uitzicht over de polders.  Het strand in Rockanje of Oostvoorne ligt op fietsafstand net als het leuke plaatsje Brielle.

Voor de kinderen is er ook hier een mooie speeltuin met speeltoestellen en trampoline. Daarnaast kunnen ze het erf over crossen met skelters en karren. Een minder populair deel van Zeeland dan bijvoorbeeld Walcheren en ook dat heeft zijn voordelen.

natuurcamping zeeland

Boerencamping Kamperhoek

Kamperen bij de boer in Zeeland op een kleinschalige camping waar de kinderen lekker konden spelen. Dat is wat we zochten op camping ‘De Kamperhoek’ niet ver van Hulst op Zeeuws Vlaanderen. Wat we vonden was een kruising tussen een natuurkampeerterrein, een kindercamping en een boerenglamping die vooral geschikt is voor gezinnen.

Hoewel dit deel van Zeeland minder populair is omdat de stranden op een wat grotere afstand liggen is er voldoende te beleven. Op de camping zijn een grote speelweide, crossbaan, dieren en erg veel skelters en tractoren. Daarbuiten is weidsheid, maar zijn ook leuke steden in België dichtbij.  

Klik op de kaart voor een overzicht van alle boerencampings en minicampings boerencamping zeeland kaart

Genoeg inspiratie voor een boerencamping of minicamping in Zeeland

Deze 15 campings zijn jullie favoriete campings in Zeeland. Natuurlijk is de lijst niet compleet. Dus ken je nog een mooie boerencamping of minicamping die in het lijstje niet mag ontbreken laat het dan hieronder in een bericht weten.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

17 reacties

 • Bij Oest Farm&Stay, tussen Middelburg en Vlissingen en op loop afstand van de Westerschelde, kampeer je in een voedselbos in aanleg. De ruime tentplekken liggen verscholen in het bos en worden omringd door allerlei bessenstruiken, kruiden en appel- en perenbomen. Zorg voor de natuur en het streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk staan hier voorop. Het is een unieke plek en nog niet heel bekend waardoor rustzoekers hun hart kunnen ophalen.

 • Boerencamping Zonnehoeve ligt op Voorne-Putten, maar dat is niet in de provincie Zeeland. Het noordelijkste eiland van Zeeland is Goeree-Overflakkee. Daar vind je o.a. Oranje Hof

  De naam van Boerencamping Zwaakseveel is Zwaakse Weel.

 • Jammer dat je de mee gegeven kaart niet kunt vergroten. Is er iets aan te doen?
  Voor de rest lijkt het mij een prima site. Ik ben er voor het eerst, maar het staat me aan.

 • Vorig jaar heb ik in de meivakantie een week op de Kamperhoek gestaan met mijn kleinzoon en de tent. Geweldig! Een heerlijke, kindvriendelijke camping, een leuk winkeltje en veel dieren die de kinderen mogen helpen verzorgen. Er zijn ook andere prima voorzieningen voor kinderen: skelters, een hooischuur met glijbaan, een paar trampolines. Een heerlijke camping!

 • Wij staan op dit moment op mini-camping Zonnehoek in Meliskerke (Walcheren) Middelburg, Vlissingen maar ook de kust op fietsafstand. Uitzicht op de duinen nabij Zoutelande. Prima camping, schoon sanitair. Veel speeltoestellen, trekkers, skelters voor de kinderen

 • Kijk eens bij de Broodkist
  Kijk eens bij de Broodkist, een kinderparadijs in Koudekerke, ponyrijden, tennisbaan, heel veel skelters, 2 trampolines, aaibare dieren, gratis activiteiten, buikglijden, pannenkoeken eten. 25 plaatsen, privé sanitair heerlijk overzichtelijk!

  • Wij hebben deze zomer met onze caravan bij de Broodkist gestaan! Wat een relaxte leuke camping , klein maar heel goed , mensen getroffen die er al jaren voor een paar weken terug komen. Geweldig eigen sanitair . Veel extra’s die we niet vaak meemaken en inderdaad een speelparadijs voor jonge kinderen !

 • minicamping in Zeeuws-Vlaanderen
  Een leuk lijstje met mini – of boerderijcampings, alleen mis is de leuke minicampings aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Ook daar zijn mooie, leuke, minicampings te vinden.

 • Eigenaar
  Vergeet de leukste kleine camping van Zeeland niet. In een rustige landelijke omgeving dichtbij de plaats Goes. Vorige zomer is onze knusse mini camping met 15 plaatsen geopend! Neem eens een kijkje op http://www.develdherberg.nl en laat je verrassen door bijvoorbeeld ons Table d’hote concept.

  Groetjes,

  Lars & Annemarie

Laat jouw reactie achter