Bo-Camp Urban Outdoor begrijpt wat ik met VTwonisering bedoel

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Weet je nog? Eén van de grote kampeertrends die ik eerder dit jaar op de camping spotte is nu echt aan het doorbreken. Ik noemde het eerder dit jaar de VTwonisering van de camping. Mijn voorspelling dat VT Wonen met een eigen kampeerlijn zou komen is (nog) niet uitgekomen maar bij Bo-Camp hebben ze in de nieuwe Urban Outdoor lijn echt begrepen wat ik met deze nieuwe trend op de camping bedoel.

Wat bedoel je met VTwonisering is dé trend op de camping?

In mijn kampeertrends blog van begin 2018 vertelde ik over deze VTwonisering. Daarin staat styling centraal. Styling is één van de grote trends op de camping van dit moment. Het pimpen en stylen van retro caravans is al een aantal jaren populair. Ook het versieren van je tent met lichtjes, lampions en slingers heeft een vlucht genomen. Kampeerders vinden het steeds belangrijker om ook op de camping gezelligheid om zich heen te hebben, zich thuis te voelen en te kunnen laten zien wie ze zijn. Daarnaast verdwijnt door deze trend voor een deel het verschil tussen kampeerspullen en tuinspullen. Veel van deze kampeerspullen zijn mooi genoeg om ook thuis te gebruiken in de tuin of zelfs binnen.

pimp je tent

Bo-Camp had als eerste door dat de VTwonisering er aan zat te komen

Vorig jaar was Bo-Camp met haar Urban Outdoor collectie één van de eerste kampeermerken die begrijpt wat ik met deze trend bedoel. Ze brachten een hele trits aan hip kampeerservies, kampeerstoelen en gave tentkleden op de markt met leuke patroontjes. Geen goedkope neon- en primaire kleuren voor de stoelen of donkergroene mokken die de helft van de camping heeft maar moderne kleuren die we thuis ook in ons interieur hebben. Mijn hippe zus zou het geloof ik met een mooi woord ‘Retro Robuust’ noemen.

bo camp outdoor

Wat vind ik van deze styling trend op de camping?

Eerlijk is eerlijk ik moest best even aan deze trend wennen. Vooral alle lampjes en lampions daar ben ik eigenlijk geen voorstander van omdat het LED licht voor mij juist afdoet aan de sfeer. Ik hou echter wel van mooie spullen zoals bijvoorbeeld die in de Bo-Camp Urban Outdoor collectie, daar word ik echt hebberig van. Inmiddels hebben we dus onder andere zo’n een mooi zwart wit geruit kampeerkleed, staan de emaille mokken bij ons weer op de kampeertafel en de vuurschaal (met inklapbare poten) en Dutch oven gaan ook weer mee naar de camping.

Lees ook:  Alles wat je nog niet wist over zonnebrand

Niet alleen mooi maar ook gewoon praktisch

Wat ik wel belangrijk vind is dat die ‘Retro Robuust kampeerspullen niet alleen maar mooi zijn maar ook praktisch. Het tentkleed van Urban Outdoor is bijvoorbeeld van gerecycled kunststof gemaakt en met kleine buisjes geweven. Daardoor is het isolerend en lekker warm voor de kinderen om op te spelen maar daarnaast ook makkelijk om schoon te maken. Ook de kampeertafels en kasten zien er door de combinatie van aluminium en bamboe niet alleen mooi uit maar zijn ook nog steeds redelijk licht, goed opvouwbaar en watervast. Eigenlijk is de hele essentie van deze trend dat mooi en praktisch op de camping best samen kunnen gaan.

urban outdoor

De Bo-Camp Urban Outdoor collectie is in 2018 nog verder uitgebreid

In 2017 was Bo-Camp met haar Urban Outdoor collectie het eerste aanbieder die op de VTwonisering op de camping insprong. Inmiddels komen langzaam aan nieuwe merken. Voor Bo-Camp lijkt het echter pas het begin want in 2018 hebben ze hun Urban Outdoor collectie nog verder uitgebreid. Zo zijn er onder andere mooie relaxte kampeerstoelen, nieuwe hangmatten, comfortabele boxmatrassen en die opvouwbare vuurschaal van mij bijgekomen. Allemaal in dezelfde ‘Retro Robuust’ style. De producten zijn zowel in online als in de kampeerwinkels te koop

retro kampeerspullen

Heeft straks iedereen op de camping een perfect gestylde tent of camper?

Nee, een gestylde tent, caravan of camper is niet voor iedereen. Maar ik denk wel dat we het steeds meer gaan zien op de camping. Bo-Camp heeft met haar Urban Outdoor kampeerspullen het voor kampeerders makkelijker gemaakt om op de camping net als thuis te stylen. Ik word er in ieder geval erg hebberig van en denk ik echt dat de afstand qua interieur tussen thuis en op de camping kleiner zal blijven worden.

Blijf de blog in de gaten houden want binnenkort volgt een coole winactie met Bo-Camp Urban Outdoor kampeerspullen.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending