7.0
gemiddeld

Review: Bo-Camp Ruby stormlantaarn, een beetje sfeer op de camping

Bo-Camp Stormlantaarn 25cm
Beoordeling
 • Kwaliteit:
  6.0
 • Gebruiksgemak:
  7.0
 • Licht:
  9.0
 • Accuduur:
  6.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De Bo-Camp Ruby stormlantaarn is een ouderwetse olielamp voor op de camping die er door zijn kekke rode kleurtje ook mooi uitziet. Hij is bedoeld om een beetje sfeer bij jouw tent of caravan te brengen en de boel wat te pimpen. Maar is de lamp een beetje duurzaam en makkelijk in gebruik?

bo camp olielamp

Deze olielamp kun je ook gewoon thuis op het terras neerzetten

De Bo-Camp Ruby olielamp is een stormlantaarn van ongeveer 25 cm hoog en zorgt meteen voor sfeer. Hij ziet er gezellig uit en als je hem thuis op de tuintafel hebt staan, dan kun je hem daarna gewoon meenemen naar de camping. De lamp is namelijk verzinkt, waardoor hij niet snel gaat roesten. De rode verf die erop zit, is echter wel een beetje kwetsbaar. Vooral de bescherming rondom het glas.

Olielampen zoals de Ruby ademen sfeer, sfeer, sfeer

Misschien nog wel meer dan een gaslamp zorgt een olielamp voor sfeer. Het warme licht van de vlam ademt gezelligheid uit. Bij de Ruby kun je de grootte van die vlam stellen in laag of hoog en daarmee fel of minder fel. Als de vlam op de hoogste stand staat, heb je net genoeg licht om daar ook gewoon een boek bij te kunnen lezen. Hij is te verkrijgbaar in het roodbrons, blauw en grijs

bo camp stormlantaarn rood

olielamp bo camp

Vullen en omgooien maar geen olie

De lamp vul je met lampolie door de zinken dop eraf te draaien (indrukken en draaien tegelijk, want er zit een kinderslot op) en de fles erin leeg te schenken. Schenk hem niet tot het randje vol, maar ongeveer tot de bovenkant van de tweede bolling. Draai de dop er weer voorzichtig en recht op, dan lekt hij niet, ook niet als hij omvalt. De eerste keer draaide ik de dop er scheef op en toen lekte hij wel.

Bo-Camp Stormlantaarn 25 Cm
Beoordeling
Bo-Camp Stormlantaarn 25cm
7.0
gemiddeld
Deze olielamp beschikt over een kinderveilige sluiting die enkel te openen is door 2 onafhankelijke bewegingen. Extra beveiligd doordat de stormlantaarn niet direct lekt wanneer deze omvalt. Voldoet aan de normering EN-14059:2002.

Pluspunten

+ Sfeervol licht
+ Dimbaar
+ Lekt niet
+ Kinderslot
+ Staan en hangen

Minpunten

– Kinderslot is even wennen
– Rode verf kwetsbaar

Conclusie review: Bo-Camp Ruby stormlantaarn

Stormlantaarns en olielampen zijn al eeuwen oud. De Bo-Camp stormlantaarn is een olielamp die gewoon goed werkt, niet lekt, waarbij je wel even moet oefenen op de kindersluiting, maar bovenal sfeervol is. De kekke rode kleur daar word ik gewoon vrolijk van. Hij is verzinkt en kan dus buiten blijven staan, ook in de regen, hoewel de rode verf op sommige plekken wel een beetje kwetsbaar is. Maar de prijs van slechts € 10 is de investering in sfeer wel waard.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter