De Black Diamond Moji is een kleine compacte camping- en outdoorlamp. Ik heb hem getest in het kader van een grotere campinglampentest. Is de Black Diamond handig in gebruik? Geeft hij voldoende licht? Welke kleur heeft het licht? Dat wilde ik weten, dus heb ik deze campinglamp eens flink uitgeprobeerd.

moji black diamond review

Kleine lamp voor de wat ruigere kampeerder

Deze kleine campinglamp van ongeveer 7 x 6 cm heeft echt een handig formaat. Je gooit hem zo in een rugzak om mee te nemen. Je kunt de lamp op tafel leggen, maar aan de onderkant zitten ook 2 haken waarmee je de campinglamp kunt ophangen. Omdat de Black Diamond Moji bol is, schijnt hij ook recht naar beneden.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


black diamond moji review

Dimbaar, maar felste stand net genoeg

De Black Diamond Moji is een simpele lamp met één knop. Met deze knop kun je, door hem ingedrukt te houden, de lamp dimmen. Op de felste stand geeft de lamp 100 lumen licht. Hoewel je zou verwachten dat dat meer dan genoeg is om bij te kunnen lezen, voelde het voor mij als net voldoende.

Het soort licht van de Moji is wel erg fijn. Het is een warm LED licht dat zeker in gedimde toestand echt voor een beetje sfeer kan zorgen. Omdat hij ook nog eens in allerlei leuke kleurtjes te verkrijgen is een ware ‘sfeermaker’. Gmpfff, gmpfff

De Black Diamond Moji kan wel tegen een stootje

Wat ook erg fijn is aan de Moji is dat je aan alles merkt dat hij wel tegen een stootje kan. Je kunt hem laten vallen, maar daar is hij niet van onder de indruk. Het rubbermateriaal ligt goed in de hand en zorgt voor extra grip. Daarnaast is de lamp ook spatwaterdicht, waardoor hij ook in wat ruigere omstandigheden prima gebruikt kan worden. Ik heb hem in de regen laten staan en ondergedompeld, maar de binnenkant bleef droog.

black diamond moji

Er moeten wel batterijen in

De Moji is een batterijlamp. Hij werkt op 3 x AAA batterijen. Dat zorgt er mede voor dat hij behoorlijk licht weegt. Inclusief batterijen weegt deze outdoorlamp 120 gram.

De batterijen houden het op de hoogste stand ongeveer 10 uur vol, op de laagste stand 70 uur. Ik heb hem aan laten staan op de hoogste stand en dan houdt de Black Diamond Moji het inderdaad iets minder dan 10 uur uit. Wel is duidelijk dat de felheid van het licht afneemt naar mate de batterij aan power verliest.

Er is ook een oplaadbare variant van de Moji die het opgeladen ongeveer 16 uur volhoudt. 

Voordelen / nadelen Black Diamond Moji

Plussen
+ Klein
+ Kan tegen een stootje
+ Waterresistant
+ Dimbaar
+ Staan en hangen

Minnen
– Gebruikt batterijen
– Niet de felste lamp

Conclusie review: Black Diamond Moji ook voor outdoorkampeerders

De Black Diamond Moji is een simpele campinglamp. De lamp is klein en ligt goed in de hand, maar kan ook staand of hangend gebruikt worden. Hoewel deze outdoorlamp niet één van de felste is, geeft hij net genoeg licht om er een boek bij te kunnen lezen. Hij is ook nog dimbaar en de kleur van het licht warm wit en fijn aan de ogen is. Maar wat misschien nog wel het grootste voordeel van deze lamp is, is dat hij tegen een stootje en tegen flink wat water kan. Voor wandelaars, fietsers of kanokampeerders een prima keuze.

Actuele Prijsvergelijking

Hieronder vind je de actuele aanbiedingen voor de Black Diamond Moji. De prijzen worden eens per week bijgewerkt. 

 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter