Bijzondere campers en caravans op marktplaats tot €7500,-

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Ik ben een ontzettende marktplaatsfan. Onze tent komt van marktplaats, de helft van onze inboedel  komt van marktplaats en zelfs ons huis hebben we via marktplaats gekocht. Heerlijk vind ik het ook om lekker te struinen op marktplaats naar mooie pareltjes. En ik ben niet de enige die kampeerspullen op marktplaats koopt. Daarom ben ik voor jullie de marktplaats zolder opgeklommen om eens te kijken wat voor gave campers en caravans je op marktplaats voor minder dan €7500 kunt scoren. En het resultaat mag er zijn.

Oldtimer hippie camper Ibiza

Deze hippie camper uit 1983, een echte hippie leeftijd heeft hij dus niet, zorgt er voor dat je in ieder geval elke dag vrolijk je campingbed uitstapt. Met zijn vrolijke kleuren binnen en buiten ben je op de camping of een festival in ieder geval een bezienswaardigheid. Voor € 6.950 kun je de blits gaan maken.

Brandweerauto camper, nog wel even ombouwen

Je moet nog wel even flink klussen om van deze prachtige Mercedes LF408 brandweerauto uit 1976. een mooie camper te maken maar dan heb je én flink veel ruimte én je bent op iedere camping een bezienswaardigheid.  Tot 2015 is de brandweerauto in Duitsland nog gewoon in dienst geweest. Hij is niet vaak uitgerukt in al die jaren want er staat slechts een dikke 17.000 kilometer op de teller. Voor  € 7.150 kun je slapen als een brandweerman.

Amerikaanse schoolbus marktplaats camper

Toen ik 17 was ging ik tijdens mijn High School jaar in Chicago elke dag met zo’n bus naar school, nu zou ik er in kunnen kamperen, want deze stoere Amerikaanse schoolbus is omgebouwd tot camper. Handig is het zeker al die ruimte want er zitten voldoende vaste slaapplaatsen in voor twee volwassenen en drie kinderen. Helemaal binnen budget is deze schoolbus niet want hoewel de eerste biedingen rond de €7500 waren gaan ze nu al richting de €13.000. Voor een iets kleiner budget kun je al een Doblo, Kangoo of Berlingo zelf ombouwen

Otten retro caravan

Wil je echt retro kamperen dan moet je deze caravan hebben. De huidige eigenaar heeft hem in 1981 nieuw gekocht en er bijna 35 jaar in gekampeerd.  Volgens de eigenaar is hij nog in goede en originele staat. Maar of dat nou juist is wat je wilt, valt te bezien, want van de binnenkant, inclusief de energie slurpende koelkast, durfde de eigenaar geen foto’s op Marktplaats te zetten. Je kunt er met zijn tweeën in slapen en de keuken zit heel modern in de kop. Voor €3.500 mag je hem aan je trekhaak hangen.

Lees ook:  Caravan of camper naar de stalling? 21 caravanstalling tips

Is het een vouwwagen, tent of toch een caravan?

Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Als het op de weg rijdt heeft het midden tussen een paardentrailer en een zweefvliegtuig. Als het op de camping staat lijkt het een combinatie van een vouwwagen, caravan en tent.  Het is een cross-over caravan van Holtkamper met de spannende naam ‘The Wind Touchdown.  Voor onderweg heb je binnen 3 minuten een slaapplek voor twee personen. In 5 minuten staat de iets uitgebreidere versie voor een weekend en wil je uitgebreider kamperen, dan moet je ook de tent opzetten en ben je iets langer bezig.  Voor €7500 kun jij mensen voortaan laten vertwijfelen wanneer je de camping op rijdt.

Genoeg gekke marktplaats, campers en caravans dus. Mijn favorieten zijn de hippie camper en de Holtkamper cross-over maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de prijskaartjes wel een beetje aan de hoge kant vind. Inmiddels zijn ze ook allemaal verkocht. 

Image bron: Marktplaats

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

1 reactie

Laat jouw reactie achter