Kampeerverhalen zijn altijd leuk om te lezen. Dus ben ik wel benieuwd naar jullie kampeerverhalen. Daarom wil ik een nieuw item introduceren. Bijna op…. en weer thuis van de camping.  De verwachtingen van kampeerders voor vertrek en hun verhalen achteraf. Jij kunt ook mee doen maar deze week de ons eigen verhaal van onze vakantie in de Cantal.

Bijna op de camping

Wie: Tjerk (35, docent), Karlijn (32, maatschappelijkwerkster ), Teun (5) en Fien (10 maanden)
Waar: Camping Moulin de Chaules, De Cantal, Frankrijk
Kamperen sinds: Allebei van jongs af aan en zo gaat dat ook bij onze eigen kinderen.
Hoe lang: 20 dagen
Kampeermiddel: Onze mega Hypercamp tunneltent
Budget: €2.250,-

Wat neem je absoluut mee?  Waterschoenen voor de hele familie want er is een beekje bij de camping vol met stenen. Voor Teun een super speelplek en voor de rest van de familie lekker afkoelen als het te warm wordt.

Wat hebben jullie aan voorbereiding gedaan?  We hebben dit jaar een nieuwe tweedehands tent gekocht omdat onze vorige met vier personen aan de krappe kant is. Verder hebben we de camping vooruit geboekt en hebben we op internet een beetje gekeken wat er in de omgeving te doen is. Op de website van de camping hebben we  de filmpjes bekeken om alvast voor te genieten.  Voor de heenreis hebben we bij Vierzon een hotel geboekt. Dat maakt de reis voor de kinderen en voor ons als ouders wat aangenamer. Best veel voorbereiding dus deze keer.

Hoe wordt het weer? De voorspellingen zijn eigenlijk hartstikke goed. Rond de 28 graden en veel zon!

Wat gaan jullie doen? Veel op de camping blijven want met een baby die nog twee keer slaapt zijn veel uitstapjes een beetje gedoe. Dus lekker zwemmen in de beek en in het zwembad. Ook een dagje naar Rocamadour staat ook nog op het programma. Dat schijnt een schitterend stadje te zijn.

Waar kijk je naar uit? Even lekker niets doen, genieten van het lekkere weer en bij elkaar zijn zonder al te veel gedoe.  En O ja de botenrace op de camping dat schijnt echt een spektakel te zien. Alle kinderen racen dan door de rivier met een zelfgemaakte boot.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Persoonlijk  Doe jij mee met: ‘Bijna op... en weer thuis van de camping'?

Weer thuis van de camping

Hoe was het? Het was een heerlijke vakantie op een supermooi plekje maar aan echt uitrusten zijn we niet toegekomen. Teun heeft genoten van de beek bij de camping en met de vele campingvriendjes waren we hem soms uren kwijt. Maar onze jongste had veel moeite met het slapen in de tent. In het begin dachten we dat het een kwestie van wennen was maar ze bleek een flinke oorontsteking te hebben. We hebben dus de halve camping wakker gehouden en Tjerk is bijna iedere ochtend om zes uur met haar gaan wandelen in de draagzak. We kunnen nu nog wel een vakantie gebruiken.

Zijn jullie nog van de bestemming afgeweken? Nee we zijn  inderdaad naar camping Moulin de Chaules geweest. We hebben nog getwijfeld om op de terugreis ook nog een paar dagen Parijs te doen maar we hebben besloten dat te doen als de jongste iets groter is.

Hoe lang zijn jullie uiteindelijk weggeweest? We zijn twee dagen eerder naar huis gegaan omdat de weervoorspellingen niet zo best waren en we dan nog een paar dagen thuis hadden voordat we weer moesten werken.

Hoe ging het met het budget? We hadden een ruim budget. De camping kostte ons €570,-, de hotels op de heen en terugweg ook €200,- en aan diesel en tol hebben we ook ongeveer €380,- uitgegeven. De rest is opgegaan aan leuke dingen. We hebben deze vakantie ook behoorlijk veel in het restaurant op de camping gegeten omdat we gewoon geen zin hadden om te koken. In totaal waren we €1.950,- kwijt.

Hoe was het weer? De eerste week was het heerlijk rond de 28 graden, de tweede week was het super heet met regelmatig 36 graden en aan het einde ging het regenen maar toen zijn we dus vertrokken.

Wat was het hoogtepunt? Jaaahhhh de botenrace was echt top. De hele week zijn de kinderen en de vaders en moeders al bezig om de snelste en mooiste boot te maken voor de botenrace. Onze boot ‘De platte wesp’ bleek geen speedboot maar won wel de prijs voor de boot met de mooiste naam. Teun was helemaal verguld.  Rocamadour hebben we trouwens niet meer gezien, dat bleek toch te ver rijden.

Wat was een tegenvaller? Die rottige dubbele oorontsteking van onze jongste maakt wel dat het een hele andere vakantie werd. Je bent dan veel aan het zorgen en komt weinig aan uitrusten en ontspannen toe en dat is jammer.

Wat is jullie vakantie tip?  We zijn naar de Gouffre de Padirac geweest. Een enorme grot waar je met een boot doorheen kunt varen. We hadden niet door dat dat zo’n grote attractie was.  Daardoor moesten we ruim drie uur in de rij wachten. Onze campingburen hadden online tickets gekocht en konden zo doorlopen. Dat checken wij een volgende keer dus ook! Scheelt een hoop tijd, zweet en frustratie.

Meedoen met Bijna op…. en weer thuis van de camping?

Of je lang of kort gaat ver weg of dicht bij dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Het gaat om jouw verhaal.  Ga je deze zomer ook op camping of glampingvakantie en lijkt het je leuk om jouw verwachtingen en uiteindelijke ervaringen  te delen met de Kampeermeneer lezers?  Vul dan onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

[contact-form-7 id=”7301″ title=”Thuis… en weer thuis van de camping”]

Like Kampeermeneer ook op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste kampeertips, mooiste campings en bakken kampeerinspiratie!

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter