Ode aan onze biertafel met bierbanken op de camping!

954dc0784751598477e9c465a063bc70?s=55&d=mm&r=g Gast Ken je dat? Je zit op de camping en ziet bij de buren opeens een heel handig item waarvan je denkt: wow, dat is slim bedacht! Ik heb er inmiddels een ware fascinatie voor als het gaat om lifehacks op de camping. Hoe kun je het kampeerleven nog aangenamer maken dan het al is? Met een biertafel dus!

Mijn zoektocht naar dé perfecte campingtafel

Mijn grootste frustratie op de camping is vaak de campingtafel. Met ons gezin van 4 maken we veel gebruik van de tafel. Iedere maaltijd, koffie, spelletjes, knutselen… een goede tafel is in mijn ogen onmisbaar en persoonlijk vind ik die maar moeilijk te vinden.

biertafel

Gevonden dé biertafel met banken!

Tot ik tijdens een kampeerweekend weg was en ik een set zag staan bij onze kampeerburen. Een biertafelset. Deze set heeft een grote tafel die stabiel en groot genoeg is voor een gezin om aan te eten, spelletjes te spelen, zelfs de uitgebreide versie van Carcassonne, en dan nog is er ruimte voor spullen die tijdens een vakantie bij ons regelmatig op tafel belanden, zoals boeken en campinglampen.

Wat ook fijn is aan deze biertafelset, zijn de twee banken aan weerszijden. Genoeg voor wel 8 personen om aan te schuiven. In mijn ogen was dit de ultieme camping tafelsetup.

biertafel set

Missie: welke biertafel past?

Ik was dus meteen verkocht en nog diezelfde middag ging ik op zoek naar mijn nieuwe camping biertafelset. Wij kamperen met een vouwwagen, dus met een meetlint dook ik de vouwwagen in om te meten wat de maximale lengte kon zijn voor onze nieuwe tafel, zodat we hem makkelijk kunnen opbergen.

Handig van de biertafelset is dat de banken en de tafel volledig plat zijn als je ze inklapt. Wij leggen hem op de bodem van onze vouwwagen zodat alle andere spullen daar gewoon bovenop kunnen staan.

Keuzes, keuzes

Als je je gaat verdiepen in de wereld van biertafelsets kom je erachter dat hierin veel keuzes te maken zijn. Biertafelsets zijn er in alle maten, soorten en in veel prijscategorieën. Ik heb een set met een tafellengte van 1.80 meter, maar er zijn al sets verkrijgbaar vanaf 1.10 meter. Ook de breedte van het tafelblad is in verschillende afmetingen te krijgen. Wij hebben een tafelbreedte van 50 centimeter en dat is, in combinatie met de lengte, breed genoeg. Zo kun je dus je eigen set helemaal samenstellen.

tafel met banken op de camping

Prijs en kwaliteit

Het grootste prijsverschil zit hem in de kwaliteit van het houten blad. Nu wordt onze set minder intensief gebruikt dan tijdens de Duitse Oktoberfesten, dus ik heb vooral gelet op gewicht. Wij hebben gekozen voor een biertafelset van Tectake. Het tafelblad van deze set is gemaakt van dennenhout in plaats van eikenhout en dat maakt de set een stuk lichter en bijkomend voordeel: ook een stuk goedkoper.

Lees ook:  Getest: Redwood Javelin 3D: vouwstoel én standenstoel in één

Ze kunnen tegen een stootje

Niet onbelangrijk voor ons gezin met 2 jongens: de biertafel kan tegen een stootje. Als ze een polonaise op tafel bij de Oktoberfesten in München overleven, dan lukt kamperen, zelfs met onze boys, ook. Het blad is gelakt, dus een omgevallen beker drinken of een regenbui is ook geen punt.

tafel banken camping

De biertafelset blijkt multifunctioneel

Inmiddels wordt het onze derde vakantie met deze camping set en het blijkt een veelzijdig ding. De bierbanken doen meer dan eens dienst als bijzettafel tijdens de koffie of de borrel als we in onze luie stoel voor de tent zitten.

Bij ieder kampvuur is onze bank een uitkomst, de biertafel doet regelmatig dienst als pingpongtafel en hoe gezellig is het dat alle kids aan kunnen schuiven als er geknutseld wordt. Lang tafelen heeft bij ons een totaal nieuwe betekenis op de camping!

Elk voordeel heeft zijn nadeel

Eerlijk is eerlijk, er zijn ook dingen die minder handig zijn.

Allereerst is deze set zwaarder dan de gemiddelde campingset. Hier moet je dus goed rekening mee houden tijdens het inpakken. Onze set weegt bijna 20 kilo en dat zijn vaak meer kilo’s dan de kampeerstoelen en campingtafel die de meeste mensen meenemen op vakantie.

Heel comfortabel zit zo’n bank natuurlijk niet. Het blijft een houten plank. Tijdens het eten hebben wij hier geen last van en de kinderen horen wij er niet over. Een kussentje of schapenvel helpt, maar wij hebben ook nog twee relaxstoelen mee om echt lekker te zitten als we een boek willen lezen. Een van de banken fungeert dan als voetenbankje, ook handig!

Daarnaast is zo’n set een minder handig idee als je alleen met een dakkoffer op je auto of kleine aanhanger op pad gaat. Maar, voor wie ruimte heeft en geniet van gezellige momenten aan tafel, dan is deze camping lifehack echt een aanrader!

Schuif je aan bij mijn biertafel?

Mocht je nu twijfelen en het eerst even willen ervaren: ik heb deze zomer plek genoeg aan mijn biertafel op onze camping aan de Tarn, dus schuif gezellig aan!

Waar te koop? 


Amarens blogger klein

Dit is een gastblog van Amarens: Amarens kampeert al haar hele leven. Samen met haar man en twee boys trekt ze er regelmatig op uit met de vouwwagen. Ze kampeert het liefst op mooie plekjes met veel natuur en ruimte. Als er dan ook nog een kampvuurtje aan mag, kun je haar niet gelukkiger maken. Verliefd op Scandinavië, maar Frankrijk blijft stiekem favoriet. 

Auteur

Dit artikel is een bijdrage van een gastblogger op Kampeermeneer.

3 reacties

  • Wat een leuke blog! Wij gebruiken de biertafel als de kinderen jarig zijn en hun slaapfeestje geven op de camping. Ideaal zes tieners aan hun eigen tafel met banken voor de vouwwagen.

    Ooit op een camping gezien dat buren met een watervaste stift de naam van de camping en een jaartal op hun biertafel schreven. Een unieke herinnering aan mooie kampeervakanties.

Laat jouw reactie achter

Sending