12 x de beste familietent voor een gezinsvakantie!

8da6aad278abf0b97e006b84228e911e?s=55&d=mm&r=g Rick De geur van de warme bakker, dicht bij de natuur slapen en iedere avond het gezoem van de krekels. Ik hou van het leven op de camping. Van kleins af aan kampeer ik al met de tent en staan we jaarlijks weer op een camping in Frankrijk. Nu ik sinds kort een kleintje heb gekregen, is het tijd om eens in de gezinstenten te duiken. Want welke modellen zijn er allemaal en wat zijn de voor- en nadelen. Ik heb 12 verschillende gezinstenten op een rij gezet.

Wat is de beste gezinstent? 

Tja, wat de beste familietent is? Dat is niet zo eenvoudig te zeggen, want het hangt van veel factoren af. Blijf je lang op één plek of trek je rond? Uit hoeveel personen bestaat je gezin? Ga je vooral naar het hete zuiden of blijf je in Nederland? Moet je de tent alleen opzetten of helpen je partner of de kinderen ook mee? 

Al die factoren bepalen wat de beste familietent voor jou is. In een eerder artikel gaven we je tips voor het kopen van een gezinstent. Maar hieronder hebben we 12 verschillende gezinstenten geselecteerd in verschillende prijsklassen waar wij zelf of onze lezers erg enthousiast over zijn. Let op, het is geen top 12-lijst. Dus kijk vooral naar de hoeveelheid personen, het soort tentdoek en de prijs. Wat vind jij belangrijk bij een gezinstent?

Er valt veel te kiezen, dus eerst zetten we al de beste De Waard tenten en de beste Decathlon tenten voor een gezin op een rij. 

beste familietent de waard albatros

#1 De Waard Albatros

Personen: 4
Prijs: €€€
Opzetsysteem: Stokken
Tentdoek: Katoenen tentdoek

Een echte klassieker in de tentenwereld is een De Waard Albatros. ‘’Echte’’ kenners zie je wijzen wanneer je met deze tent op de camping staat. De Albatros is de reden dat De Waard uit is gegroeid tot het bekendste tentenmerk van Nederland. Is deze 4-persoons Albatros te klein voor je? Dan zijn er verschillende luifels en voortenten om hem nog groter te maken.

Het voordeel van een De Waard is dat zelfs voor deze familietent uit 1959 nog steeds alle onderdelen verkrijgbaar zijn. Dus is een onderdeel stuk, dan kan deze gewoon gemaakt worden. Misschien toch eens een kijkje nemen op de zolder van opa en oma of een tweedehands De Waard kopen.

Voordelen:

+ Onderdelen zijn altijd verkrijgbaar
+ Bij de Waard hebben ze optimale service voor terugkomende klanten
+ Het katoenen tentdoek is erg duurzaam en sterk
+ Kan tegen allerlei weersomstandigheden

Nadelen:

– Deze tent is erg zwaar (50 kg)
– Niet gemakkelijk in te pakken voor een snelle vakantie
– Opzetten kost flink wat tijd
– De Waard tenten zijn vaak prijzig


#2 Vaude Badawi tent

Personen: 4/6
Prijs: €€
Opzetsysteem: Stokken
Tentdoek: Polyester tentdoek

De Vaude Badawi is een optimale gezinstent die gemakkelijk op te zetten is met stokken. Het opzetten gaat net zo makkelijk als het afbreken. Je hebt een compacte tent die in praktisch iedere kofferbak past. In het midden is de tent 2,3 meter hoog. Hierdoor kan je er makkelijk in staan en bewegen. Er zit geen luifel bij deze familietent, hierdoor ben je bij regen genoodzaakt om binnen te zitten.

Er zijn twee verschillende varianten van deze tent. Dus vind je die van 4 personen toch iets te krap, dan heb je voor een paar centen meer de 6-persoons Vaude Badawi Long tent.

Voordelen:

+ Is makkelijk op te zetten met instructies
+ Heeft veel ruimte in de slaapcabines
+ Veel ventilatiemogelijkheden in de tent

Nadelen:

– Aan de zware kant (+/- 10 kg) voor een (lichtgewicht) tent
– Beperkte zitruimte in de tent
– Geen bijpassende luifels
– Je hebt een extra onderzeil nodig

Waar te koop?


2021 05 23 16.37

2021 05 23 16.37

#3 Quecha Kampeertent Air Seconds 6.3 Polycoton

Personen: 6
Prijs: €€€
Opzetsysteem: Opblaasbaar
Tentdoek: Technisch Katoen

Deze opblaasbare familietent van Quecha is ideaal voor grote gezinnen. Je kan ervoor kiezen om met 6 personen te kamperen in deze tent. Maar hij heeft twee of drie dichte slaapcabines, afhankelijk van met hoeveel mensen je hem gebruikt. De meeste kampeerders nemen deze tent dus vooral om de grote leefruimte en kamperen met 4 of 5 personen. Met slecht weer op de camping is dat ideaal.

Wil je geen gehannes met tentstokken, dan is deze opblaasbare gezinstent ideaal en dit is één van de weinige katoenen tenten van Decathlon voor een best schappelijke prijs als je bekijkt wat je daarvoor krijgt. Misschien wel de beste familietent van Decathlon. Lees ook onze uitgebreide review.

Voordelen:

+ Door het Fresh & Black systeem wordt het minder warm
+ Goed bestand tegen hevige regenval
+ Veel leefruimte
+ Polykatoen
+ Makkelijk op te zetten

Nadelen:

– Klantenservice bij defecten niet altijd even goed (reviews)
– Grote campingplek nodig
– Zware tent 

Waar te koop?


 
beste gezinstent karsten family

#4 Karsten Family 350+

Personen: 4/6
Prijs: €€€
Opzetsysteem: Opblaasbaar en stokken
Tentdoek: Katoen

Dit is de prijzigste familietent die ik in de lijst heb verwerkt. Maar voor zo’n prijzige tent krijg je ook echt wat. Dit is één van de ruimste gezinstenten op de markt. Het gaat hier om een Karsten basis tent 350 met een extra koppeltent 220 en daarbij nog een regenluifel, afsluitwand en comfortluifel. Hierdoor heb je de meest complete familietent die ze bij Karsten in het assortiment hebben en misschien ook wel de beste gezinstent in hun assortiment.

Je hebt bij de Karsten Family+ 350 ruimte voor 4 tot 6 personen. Ook is er voldoende ruimte in de tent. Bij slecht weer zit je dus onder de open luifel heerlijk een spelletje te doen. Het grote voordeel is het katoenen doek dat voor extra verkoeling zorgt in de zomer. Het grote nadeel is het gewicht van 87,2 kilo in totaal. Daarmee is het ook gelijk de zwaarste tent.

Voordelen:

+ Lichtgewicht aluminium stokken
+ Gedeeltelijk opblaasbaar
+ Wordt een elektrische pomp bijgeleverd
+ Goede ventilatie
+ Veel ruimte en comfort

Nadelen:

– Gewicht van de tent bijna 90 kilo
– Grote campingplaats nodig
– Duurt lang om alle onderdelen op te zetten
– Het is een dure tent

Waar te koop?


 
beste familietent bardani 410

#5 Bardani AirSpace 410 TC AIR

Personen: 5
Prijs: €€€
Opzetsysteem: Opblaasbaar
Tentdoek: Polykatoen

Lees ook:  SOEK!, een mysterieus spel, maakt van je tent een Escape Room!

Veel tenten hebben schuine wanden, maar bij de Bardani hebben ze gekozen voor rechtere wanden, zodat je in de Bardani 410 TC Air meer ruimte hebt in je familietent. Er zijn in totaal vier verschillende compartimenten in de tent. Je hebt de voorluifel, die helemaal open kan. Daarachter heb je een zitgedeelte met kuipzeil, dat helemaal doorloopt richting de twee slaapvertrekken.

Er is gekozen voor een gecombineerd materiaal. Door polyester en katoen te combineren heeft deze familietent een beter ademend vermogen, maar blijft hij toch lichter in gewicht. Deze gezinstent kan je oppompen en daarmee staat hij snel. Zo kan je sneller genieten van je welverdiende vakantie. 

Voordelen:

+ Gemakkelijk op te zetten
+ Veel ruimte in de tent
+ Rechte wanden en drie ruime slaapvertrekken
+ Pomp wordt meegeleverd

Nadelen:

– Gewicht is 60 kg, dus een zware tent
– Een grote pakmaat, tillen met twee personen
– Neemt erg veel ruimte in op een campingplaats

Waar te koop?


 
airseconds 5.2 f b review

#6 Quechua Kampeertent Air Seconds 5.2

Personen: 5
Prijs: €€
Opzetsysteem: Opblaasbaar
Soort tentdoek: Polyester tentdoek

Wil je een gemakkelijk op te zetten tent? Dan is de Quechua Air Seconds 5.2 Bij Decathlon hebben ze veel verschillende opblaasbare tenten. Je komt de camping op gereden en binnen de kortste keren staat je tent rechtop.

Er wordt vaak geklaagd over de warmte in polyester tenten. Maar bij Decathlon hebben ze de Fresh & Black technologie toegepast. Hierdoor blijft deze gezinstent koeler en aangenamer ook in warm weer. Lees ook onze uitgebreide review.

Voordelen:

+ Komt in een rechthoekige tentzak
+ Opzetten is erg gemakkelijk
+ Heeft voldoende binnenruimte en korte voortent
+ twee slaapcabines

Nadelen:

– De pomp wordt niet meegeleverd, deze moet je dus zelf aanschaffen
– Het is een zware tent (21,8 kg)
– Neemt meer ruimte in door de luchtbuizen
– Luchtbuizen kunnen beschadigen door scherpe voorwerpen

Waar te koop?


 
beste gezinstent esvo

#7 ESVO Sahara 250 tunneltent

Personen: 4
Prijs: €€€
Opzetsysteem: Stokken
Tentdoek: Katoen

Tunneltenten zijn vaak gemaakt van polyester, maar deze tunneltent is gemaakt van katoen. Hierdoor heeft hij mooie looks als je het mij vraagt. Hij heeft veel ruimte in de tent en achter in de tent twee slaapcabines die je kan scheiden. Het handige van de ESVO Sahara 250 is dat je hem kan samenstellen met verschillende luifels of extra seperatiewanden. Hierdoor wordt je tent een stuk nuttiger en veelzijdiger.

Deze tent is geschikt om 3 seizoenen mee te kamperen. Voor in de winter zal je toch wel een kacheltje extra nodig hebben. Door het zware katoenen tentdoek is deze tent onverwoestbaar.

Voordelen:

+ Sterk katoenen tentdoek
+ Levensduur van 25 jaar (met fabrieksgarantie)
+ Aluminium stokken om het gewicht te beperken

Nadelen:

– Tent weegt zo’n 29 kilogram
– Niet geschikt voor lange mensen met 190 maximumhoogte
– Extra onderdelen (zoals luifels) zijn duur om bij te kopen

Waar te koop?


 
beste gezinstent quechua 4.2

#8 Quecha Kampeertent Air Seconds 4.2

Personen: 4
Prijs: €€
Opzetsysteem: Opblaasbaar
Tentdoek: Polyester

Bij Quecha hebben ze nog een Air Seconds gezinstent, alleen deze variant is er voor 4 personen. Je hebt twee verschillende slaapcabines aan beide kanten van de tent. Je hebt één hoofdingang en bijna 2×2 ruimte om binnen te zitten. De maximale stahoogte is 1,95 meter. Daarmee kan je in slecht weer ook heerlijk binnen zitten.

Twijfel je nu toch over bijvoorbeeld de duurzaamheid van deze tent? Verdubbel jij het geld van deze tent, dan heb je een luxe Air Seconds 4.2 gezinstent. Deze is gemaakt van polykatoen en heeft compactere en stevigere luchtbuizen. Zo heb je een duurzamere tent, maar daar tel je wel wat extra euro’s voor neer.

Voordelen:

+ Snel op te zetten
+ Gemakkelijk in te pakken
+ Heeft een vierkante tentzak
+ Veel leef- en slaapruimte

Nadelen:

– De Fresh en Black technologie zit niet overal, waardoor hij alsnog op bepaalde plekken licht doorlaat.
– Laat je de tent niet goed drogen, kan je schimmelvorming krijgen
– Er wordt geen pomp geleverd bij de tent
– Het is een zware gezinstent (18,5 kg)

Waar te koop?


beste gezinstent coleman

#9 Coleman Meadowood 4L tunneltent

Personen: 4
Prijs: €€
Opzetsysteem: Stokken
Tentdoek: Polyester

Sinds 2021 is de Coleman Meadowood 4L de bestverkochte Coleman gezinstent. De prijs is zeer goed voor zo’n grote tent. Hij heeft royale ruimtes en twee verschillende slaapcabines. Daarnaast kan je hem nog groter maken met de Porch Closure luifel. Deze moet je wel los aanschaffen. Hij zet makkelijk op en heeft een handige draagzak. De tent weegt in totaal 22,5 kilogram.

Lekker slapen gaat zeker lukken in de Coleman Meadowood 4L tunneltent. Dit komt onder andere door de BlackOut technologie. Hierdoor blijven de slaapcabines heerlijk donker en koel. Er is gekozen voor een andere waterkolom dan bij de Castle Pines serie van Coleman. Hierdoor is hij een stuk lichter in gewicht, maar kan hij ook minder goed tegen hevige regenval.

Voordelen:

+ BlackOut, koel en donkere slaapcabines
+ Makkelijk op te zetten en af te breken
+ Veel ruimte

Nadelen:

Grondzeil is niet erg sterk
– Heeft een mindere waterkolom

Waar te koop?


 
beste familietent obelink

#10 Obelink Summer 4 EasyAir tunneltent

Personen: 4
Prijs: €€
Opzetsysteem: Opblaasbaar
Tentdoek: Polyester

Snel en zonder al te veel zorgen op pad? Dan zou ik zeker aanraden om eens te kijken naar de Obelink Summer 4. Deze tent is niet erg groot waardoor je hem snel hebt staan. Deze tent is perfect als jij het liefst rondtrekt tijdens je vakantie. Hij heeft een groot slaapgedeelte waar je met 4 personen tegelijk in kan liggen. Maar voor twee personen heb je goed wat extra ruimte.

Je krijgt bij deze tent een handpomp waarmee je de tent binnen een paar tellen overeind hebt staan. Hij is makkelijk op te bergen en past ook altijd weer in de hoes. Het mooie is ook dat je kunt kiezen tussen een polyester en katoenen versie. De reviews over deze compacte 4-persoons tent zijn lovend.

Voordelen:

+ Handige tent voor roadtrips
+ Makkelijk op te pompen
+ Past altijd weer in de tas
+ Lovende reacties

Nadelen:

– Weinig binnenruimte voor 4 personen 
– Je moet altijd een pomp meenemen
– Garantieperiode van maximaal 24 maanden

Waar te koop?


<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/9H9KATqq0Sg?si=rVPub8Eciw9-JAUL” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Lees ook:  Voor jou geprobeerd: Dare to be Different daktent 180L

#11 Outwell Norwood 6

Personen: 6
Prijs: €€€
Opzetsysteem: Stokken
Ttentdoek: Polyester

In combinatie met de Universal luifel is de Outwell Norwood  6 de langste gezinstent in deze lijst. De tent is hiermee geschikt voor maar liefst 6 personen. Je hebt dan ook nog extra ruimte in de tent zelf om bijvoorbeeld te koken of zelfs om spelletjes te doen aan een tafel.

Dit is niet je typische roadtrip tent omdat het opzetten rond de 30 minuten kost. Maar hij is wel geschikt als tent om op te zetten en de hele zomer in te genieten op de camping. Je kinderen en jij hebben alle ruimte om te spelen zonder elkaar in de weg te zitten.

Voordelen:

+ Veel binnenruimte
+ Is uit te breiden met extra bijpassende luifel
+ Verschillende compartimenten en slaapcabines
+ Staat erg stevig

Nadelen:

– Komt zonder een onderzeil
– Neemt met scheerlijnen veel ruimte in
– Een zware tent (25 kg)

Waar te koop?


beste gezinstent bell tent

#12 Hypercamp Emperor XL Ultimate Bell tent

Personen: 6
Prijs: €€
Opzetsysteem: Stokken
Soort tentdoek: Katoen

Een tent om in te leven. Dat is hoe ze de Hypercamp Emperor XL Ultimate Bell tent tent ook wel noemen. Het is een tent waar je met 6 personen in kan slapen. Je kan ook aparte cabines maken of juist alles openhouden. Deze katoenen Bell tent heeft niet alleen veel ruimte en staat als een huis, maar hij ziet er ook nog eens heul stoer uit. 

Je betaalt er flink voor, maar dan weet je zeker dat je een hoogwaardige tent in huis haalt. Eén die met goed onderhoud een heel leven mee kan gaan.

Voordelen:

+ Je hebt keuze uit verschillende kleuren
+ De parel van de camping
+ Is erg duurzaam en sterk

Nadelen:

– Gewicht is meer dan 61 kilogram
– Je moet hem met twee personen opzetten
– Je hebt een grote campingplaats nodig

Waar te koop?

 

Wat is de beste familietent voor jou? 

Ben je er al uit wat de beste gezinstent is voor jouw gezin? Hieronder zetten we nog even kort de voordelen en nadelen van stokkententen vs. oppomptenten en van de verschillende soorten tentdoek op een rij. 

Opblaasbare gezinstent vs. tent met tentstokken

In dit artikel heb ik gekozen voor twee verschillende soorten tenten. Zo heb je de bekende en klassieke tent met stokken. Maar de opblaasbare tent is erg in opkomst de laatste jaren. Ik zet even de voor- en nadelen van beide tenten voor je op een rij.

Voordelen van een opblaasbare tent:

 1. Makkelijk op te zetten:  Je komt aan op de camping, gooit je tent uit en sluit de elektrische pomp aan op de auto. Nu zet je zelf je campingstoeltje op. En de tent is klaar terwijl u wacht. Zo kan je nog vlotter genieten van de zomer.
 2. Inpakken in 3-2-1: Hoe makkelijk je hem opzet, zo makkelijk breek je hem ook weer af. Je hoeft geen stokken met kleurtjes bij elkaar te leggen. Gewoon de lucht eruit laten lopen en ‘’klaar is Kees’’.

Nadelen van een opblaasbare tent: 

 1. Mindset: Er heerst nog altijd het idee dat oppomptenten kwetsbaarder zijn, wat vooral een gevoel is, want in de regel zijn de knappende buizen van 10 jaar geleden echt verleden tijd. Zorg vooral dat je ze niet te hard opblaast, maar daar kan het wijzertje op de pomp je bij helpen. 
 2. Zwaar en pakmaat: Qua pakmaat en gewicht trek je bij een opblaasbare tent van gelijke grootte altijd aan het kortste eind. Ze zijn nu eenmaal zwaarder en vragen meer ruimte in de bagage. 
 3. Altijd een pomp bij de hand: ‘Oeps, de pomp vergeten’. Dat kan eigenlijk niet wanneer je een opblaasbare tent meeneemt op vakantie. Je bent altijd afhankelijk van de pomp. Hierdoor ben je toch weer ruimte kwijt in je kofferbak.

Voordelen van een tent met tentstokken

 1. Stevigheid: Regelmatig zat ik als kind in een zware Alpenstorm aan de voet van de berg. Maar toch konden we ieder jaar weer dezelfde tent meenemen. Een opblaasbare tent kan een beetje storm ook best aan, maar beweegt daarbij wel veel meer. Dat spaart het tentdoek, maar is wel best spannend. 
 2. Pakmaat: Zowel in gewicht als in pakmaat wint een stokken gezinstent het haast altijd van een opblaasbare tent. Dan blijft er ruimte over voor je dikke slaapmat. 
 3. Unieker: Tenten met tentstokken zijn er in alle vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie Bell tent. Of kijk naar een unieke koepeltent. Bij een opblaasbare tent heb je vaak maar een paar verschillende keuzes.

Nadelen van een tent met tentstokken

 1. Moeilijker opzetten: Ze zeggen weleens: ‘Alleen in een goed huwelijk kan je samen een tent opzetten’. Dat moet je niet willen proberen met de klassieke canvas tenten. Want vaak komen ze met een variatie aan stokken en hebben ze ingewikkelde handleidingen. Een tent met stokken is vaak moeilijker op te zetten dan een opblaasbare tent. Ook heb je vaak meer dan één persoon nodig. 
 2. Inpakken duurt langer: Nadat je een heerlijke vakantie hebt gehad, wil je het liefst niet nog een uur bezig zijn met het afbreken van je tent. Bij een grote gezinstent met tentstokken is dit helaas vaak wel het geval. Dus bereid je voor op nog een flinke klus voordat je weer de camping afrijdt.

Soorten tentdoeken en hun voor- en nadelen

Toen we begonnen met kamperen in tenten, gebruikten we vooral canvas doeken zoals je ziet bij de Bell tenten of een De Waard tent. Maar inmiddels heb je ook tenten met nylon, polyester, polykatoen, silnylon, PU-gecoat polyester, ripstop nylon en dyneema fiber tentdoeken. Ik geef je de voor- en nadelen van 3 meest gebruikte tentdoeken. Wil je meer informatie over tentdoeken, klik dan op deze link.

Polyester

Dit is één van de meest gebruikte tentdoeken tegenwoordig. Je hebt deze tentdoeken in verschillende varianten: PU-gecoat polyester en bijvoorbeeld polykatoen. Het is een duurzaam materiaal, het behoudt in verschillende weersomstandigheden goed zijn kleur. Polyester vervormt niet snel. Het is weerbestendig en niet erg gevoelig voor condensatie. Het is wel zwaarder dan nylon. Condensatie kan nog steeds voorkomen. Wordt vaak snel warm in de tent met warm weer.

Nylon

Voor lichtgewicht trekkerstenten wordt vaak nylon gebruikt. Dit is omdat het licht is, maar ook een compacte pakmaat heeft. Nylon is qua materiaal duurder dan polyester. Bij nylon kan je kiezen tussen verschillende diktes in doek. Hoe dikker, hoe sterker en hoe langer de levensduur zal zijn. Het is lichtgewicht en ontzettend handzaam.

Nylon is goed geschikt voor tijdens trektochten of fietsvakanties. Droogt erg snel. Kan gecombineerd worden met ripstop waardoor het minder snel scheurt. Is gemakkelijk schoon te houden.  Te veel uv-licht kan de waterkolom snel beschadigen. Ademt niet tot nauwelijks. Wordt erg snel warm in de tent bij warm weer. Meer condens dan bij tentdoeken van andere materialen. 

Katoen/canvas

De echte doorgewinterde kampeerders kiezen toch het meest voor katoen als tentdoek. Er zijn erg veel voordelen en vooral de duurzaamheid en het leefklimaat van een katoenen tentdoek zijn erg goed. Door het goede ademend vermogen zonder condens voelt het in de tent fijn. Katoen isoleert goed waardoor je zelfs kan winterkamperen. Blijft koel tijdens warm weer. Het is goed waterdicht en niet gevoelig voor uv-licht. Tenten met een katoenen tentdoek zijn wel vaak zwaar. Daarnaast is het een duur materiaal. Het kan krimpen en onderhoud kost meer tijd en energie. Een alternatief is een combinatie van polyester en katoen. Dat combineert de voordelen van beide materialen. 

 

 

Auteur

Rick is een echte camperblogger van Ik Wil Hiken. Getrouwd met Laura en samen reizen zij sinds 2019 continue en wonen sinds 2020 in een camper. Inmiddels hebben ze al veel landen gezien. Ze schrijven wekelijks blogs over ons camperleven op @simply.nomads... Maar ook schrijft hij met Ik Wil Hiken veel over kamperen in het wild. Genoeg te lezen dus als je van avonturen houdt.  Lees alle artikelen van Rick

5 reacties

 • Andere NL tent
  Mooi overzichtelijk artikel. Weet dat NL een tentenfabrikant rijker is: Oxcamp via Moosecamp. De voordelen van een Katoenen Bell tent in lichter scheur en schimmelbestendig katoen! Game changer.

  • Zware tenten
   Wat een zware tenten allemaal. Voor rondtrekken zijn veel van deze tenten minder of niet geschikt.
   Ik ben nu aan het kijken naar de Tentipi Safir 9 omdat deze relatief licht is, en snel is op te zetten. Ik hoop dat jullie hier eens een artikel aan kunnen wijden.

 • Makkelijker camperen
  Mooi overzicht maar mis de vrijbuiter piramide tent.
  Ik overweeg mijn vrijbuiter piramide tent om te ruilen voor een Bell tent. Dit om gewicht en handelingen te reduceren. Enige twijfel. Bell tenten hebben geen luifel…. Dat is wel een dingetje. Ik kampeer in Nederland met mijn drie puber zoons van 1.90 meter. Allemaal in tentjes is leuk maar gedoe. Een grote ronde tent gezellig…. Maar dan… het buiten leven hoe organiseer je dat. Dan is mijn goed old piramide tent nog steeds de beste optie…. Wat zijn de ervaringen hierin…

  • Tarp
   Hallo, wij hebben ook een belltent en gebruiken een grote tarp erbij. Meestal die van 4 bij 4, soms ook die van 4 bij 6. Hier zitten we met zijn allen, beschermd tegen zon , regen en afhankelijk van hoe je je hem opzet ook nog de wind.

Laat jouw reactie achter

Sending