Wat is het leukste buitenspeelgoed van 2020? Ieder jaar komt er weer nieuwe speelgoed om lekker mee buiten te spelen bij. Op de camping zie ik vaak mooi buitenspeelgoed voorbij vliegen, plonsen of mijn tent inrollen. Dan heb ik het echt niet alleen over voetballen, batmintonnen en Kubb. In 2020 zijn een aantal buitenspellen terug van weggeweest en is sport buitenspeelgoed populair.

1. Zijn of haar eerste kinderzakmes

Mijn zoon heeft sinds zijn zevende verjaardag een eigen My First Victorinox en heeft er al de mooiste en stoerste kunstwerken mee gemaakt.  Hij gaat er erg zorgvuldig mee om ookal leidde het zoals ik al in mijn review schreef eerst wel tot een snee. Voor ieder kind is er een geschikt kinderzakmes bleek uit de kinderzakmessen test die ik eerder deed. 

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

2. Shuttles met een LED lichtje –  €6,50

De eerste is dan toch het buitenspeelgoed dat al decennia de camping domineert. Badminton in een nieuw jasje.  Deze shuttles hebben namelijk een LED lichtje waardoor je ook nadat de zon is onder gegaan lekker door kunt spelen.

3. De phlatball een kruising tussen de frisbee en bal – €14,99

Is het een frisbee? Is het een bal? Nee het is een phlatball. De bal die je plat kunt vouwen en als een frisbee weggooid maar als een bal aankomt.  Kan voor hilarische taferelen zorgen  en is vorig jaar geintroduceerd maar dit buitenspeelgoed is nu volop op de camping aanwezig.

4. Slacklines, uhhh slackwattus? 

De slackline is één van die cadeaus die de campings in 2020 gaat veroveren. Speelgoed voor volwassenen én kinderen. Span één of twee van deze lijnen tussen bomen en dan begint het klimmen of koortdansen. 

5. Blikgooien is back –   €9,99

Eën van die retro spellen die helemaal terug is is het blik gooien. Dit buitenspel zie ik opeens weer overal in de schappen liggen en kleine kinderen vinden het fantastisch om te doen. Wat is er dan ook leuker dan dingen kapot, cq om gooien?

6. Mölkky is het nieuwe Kubb –   €19,99

Kubb kennen we inmiddels allemaal en wordt bijna op ieder campingveldje en in ieder park gespeeld. Mölkky is het nieuwe Scandinavische houten spel dat als buitenspeelgoed de campings veroverd.  Paaltjes met nummers, je mag er per beurt maar één omgooien en dan krijg je het aantal punten dat op het paaltje staat, gooi er er meer om dan krijg je 1 punt. Wie het eerste precies 50 punten heeft wint.

7. Snorkelmasker superdeluxe –   €24,99

Snorkelmaskers zijn helemaal terug. Vroeger had je dan een aparte bril en snorkel maar de snorkelmasters van 2020 hebben alles in één waardoor je gewoon kunt ademen alsof je boven water bent. Erg comfortabel en met super goed zicht onder water.

8. Vouw jij de goal op? –   €16,99

Dit buitenspeelgoed zie je op steeds meer campings verschijnen. Je kunt natuurlijk gewoon je slippers als doelpaal gebruiken maar een echte goal is natuurlijk veel cooler. Handig aan deze dingen is dat ze makkelijk op te vouwen zijn, weinig wegen en met een paar haringen goed vast te zetten zijn. Voetballen maar.

9. Duikstick wedstrijdje? –   €5,99

Lekker spelen in het zwembad op de camping? Deze duiksticks zijn al jaren op de markt maar je ziet ze de laatste tijd weer overal opduiken.  Dit zijn de simpele versies maar ze zijn ook als torpedo, my little pony of vissen te verkrijgen. Niet echt buitenspeelgoed maar wel leuk en klein voor tussen de campingspullen.

 

10. Rubberboot uit protest –  vanaf €29,99

De rubberboot zet ik toch maar tussen het buitenspeelgoed van 2020. Niet omdat het zo nieuw is, hoewel er dit jaar wel veel luchtbedden in gave vormen verkrijgbaar zijn, maar wel omdat je eigenlijk bijna ieder jaar een nieuwe moet kopen.  Het kan aan mij liggen maar rubberboten zijn gewoon leuk om mee te spelen op plassen, in riviertjes maar om de één of andere reden gaan ze bij mij altijd lek. op van die rotplekken die amper te plakken zijn. Dus kopen we gewoon weer een nieuwe dit jaar.

11. De Puddle Jumper is een uitkomst –   €22,95

We hebben inmiddels 12 verschillende setjes zwembandjes in de kast liggen omdat ik die altijd vergeet maar sinds anderhalf jaar hebben we de Puddle Jumper en die vergeet ik nooit meer. Het is een uitkomst. Door het drijfvermogen blijven peuters zonder problemen drijven en worden op hun rug met het hoofd naar boven gedwongen. Onze jongste is er ontzettend watervrij door geworden. Let op, het is geen reddingsvest en je moet in de buurt blijven maar je laat je kinderen toch met een geruster hart rondlopen. Lees ook mijn uitgebreide review...

12. Een verrekijker is wel echt buitenspeelgoed –   €13,5o

Coghlan’s heeft een superleuke collectie met allerlei buitenspeelgoed voor kleine natuurliefhebbers op de markt gezet. Hierin zit onder andere deze verrekijker, een hoofdlamp, een insectenonderzoekset en kompas. Leuk buitenspeelgoed om je kinderen op ontdekkingspand in de natuur te sturen.

13. Loopfiets, het buitenspeelgoed van het decennium –   €69,95

Er zijn mensen die een hekel hebben aan loopfietsjes op de camping. Van mij mag de loopfiets echter uitgeroepen worden tot buitenspeelgoed van het decennium. Het geeft kinderen zoveel vrijheid, vertrouwen en de mogelijkheid om de motoriek en balans te oefenen dan neem ik daar graag een paar crossende peuters voor lief.

14. Opvouwbaar volleybal, tennis en badminton net –   €19,99

Echt nodig is het natuurlijk niet zo’n net maar je wordt er wel meteen een stuk fanatieker van tijdens een spelletje volleybal of badminton. Dit stuk buitenspeelgoed is net als de doeltjes eerder makkelijk opvouwbaar en kan dus voor meerdere sporten gebruikt worden. Voor je het weet heb je een toernooitje op je veld.

15. Swingball, de ultieme tennispaal –   €31,19

Tennissen zonder tennisbaan resulteert op de camping en thuis vaak in glazen die van tafel worden geslagen, ramen die aan diggelen gaan of ballen die met een rotvaart tegen caravans worden aangeslagen. Met een goede tennispaal heb je dat probleem niet meer. Je kunt er met zijn tweeën of alleen mee spelen, de bal komt altijd terug en auto’s, caravans en campers hoeven niet bang te zijn voor deuken.

Wat is het beste buitenspeelgoed van 2020?

Wat het beste buitenspeelgoed van 2020 is verschilt voor iedereen. De één wil lekker sportief bezig zijn, de ander lekker zwemmen en weer een ander doet liever een rustig spelletje zoals Mölkky. Niet al het buitenspeelgoed spelen ze ook even veel mee.  Oh en gewone spelletjes kun je ook buiten op een kleedjes spelen hé. Voor iedere leeftijd en ieder activiteitsniveau is er leuk buitenspeelgoed op de markt om het thuis of op de camping gezellig mee te maken. Je kunt ook nog altijd zelf je zpeelgoed maken, zoals een waterraket. Wat is jouw favoriete buitenspeelgoed op de camping?

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en soms een camping review.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

1 reactie

  • Het probleem tegenwoordig is dat de kinderen weinig tot geen ervaring hebben met buitenspeeltjes. In ieder geval worden er aardig wat opties meegegeven, die voor heel wat plezier kunnen zorgdragen. Top!