19 x het leukste buitenspeelgoed van 2024

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Wat is het leukste buitenspeelgoed van 2024? Ieder jaar komt er weer nieuwe speelgoed om lekker mee buiten te spelen bij. Op de camping zie ik vaak mooi buitenspeelgoed voorbij vliegen, plonsen of mijn tent inrollen. Dan heb ik het echt niet alleen over voetballen, badmintonnen en Kubb. In 2024 zijn een aantal buitenspellen terug van weggeweest en is sport buitenspeelgoed populair.

kinderzakmes

1. Zijn of haar eerste kinderzakmes

Mijn zoon heeft sinds zijn zevende verjaardag een eigen My First Victorinox en heeft er al de mooiste en stoerste kunstwerken mee gemaakt.  Hij gaat er erg zorgvuldig mee om ook al leidde het zoals ik al in mijn review schreef eerst wel tot een snee. Voor ieder kind is er een geschikt kinderzakmes bleek uit de kinderzakmessen test die ik eerder deed. 

shuttles die licht geven

2. Shuttles met een LED lichtje

De eerste is dan toch het buitenspeelgoed dat al decennia de camping domineert. Badminton in een nieuw jasje.  Deze lichtgevende shuttles hebben namelijk een LED-lichtje waardoor je ook nadat de zon is onder gegaan lekker door kunt spelen.

phlatball buitenspeelgoed

3. De phlatball een kruising tussen de frisbee en bal 

Is het een frisbee? Is het een bal? Nee, het is een phlatball. De bal die je plat kunt vouwen en als een frisbee weggooid, maar als een bal aankomt.  Kan voor hilarische taferelen zorgen en is vorig jaar geintroduceerd, maar dit buitenspeelgoed is nu volop op de camping aanwezig.Slackline cadeau

4. Slacklines, uhhh slackwattus? 

De slackline is één van die cadeaus die de campings in 2024 gaat veroveren. Speelgoed voor volwassenen én kinderen. Span één of twee van deze lijnen tussen bomen en dan begint het klimmen of koorddansen. 

blikgooien camping

5. Blikgooien is back

Eën van die retro spellen die helemaal terug is is het blikgooien. Dit buitenspel zie ik opeens weer overal in de schappen liggen en kleine kinderen vinden het fantastisch om te doen. Wat is er dan ook leuker dan dingen kapot, cq om gooien?

spikeball cadeau

6. Spikeball, één tegen één of in teams

Spikeball ook vaak Roundball genoemd is een mix tussen handbal en volleybal en dit campingspel gaat om snelheid en samen spelen. Het kan alleen gespeeld worden maar één tegen één maar in teams van 2 is leuker.  Je staat met zijn allen rondom het net op de grond en mag de bal maximaal drie keer aanraken als ‘team’ voordat je hem via het net overkaatst. Kan het andere team er niet meer bij? Dan heb je een punt.  Spikeball zie je op steeds meer campings gespeeld worden. Er is ook een Decathlon versie die net wat goedkoper is. 

Lees ook:  Opvouwbare bolderkar? Onze 10 favorieten!

game camping

7. Mölkky is het nieuwe Kubb 

Kubb kennen we inmiddels allemaal en wordt bijna op ieder campingveldje en in ieder park gespeeld. Mölkky is het nieuwe Scandinavische houten spel dat als buitenspeelgoed de campings veroverd.  Paaltjes met nummers, je mag er per beurt maar één omgooien en dan krijg je het aantal punten dat op het paaltje staat, gooi er meer om dan krijg je 1 punt. Wie het eerste precies 50 punten heeft, heeft gewonnen.

waterpistool cadeau buitenspelen

Tip 8. Een echt goed waterpistool

Het is altijd een beetje vreemd om met Sinterklaas of Kerst een waterpistool te geven maar een goede Supersoaker is altijd leuk! Helaas zijn veel waterpistolen na één seizoen kapot. De Nerf waterpistolen daar schieten mijn kinderen nu al drie jaar mee én ze hebben vaak een echt goede harde straal waardoor je die watergevechten nog sneller wint. 

masker camping

9. Snorkelmasker superdeluxe 

Snorkelmaskers zijn helemaal terug. Vroeger had je dan een aparte bril en snorkel, maar de snorkelmasters van 2024 hebben alles in één waardoor je gewoon kunt ademen alsof je boven water bent. Erg comfortabel en met supergoed zicht onder water.

goaltje camping

10. Vouw jij de goal op? 

Dit buitenspeelgoed zie je op steeds meer campings verschijnen. Je kunt natuurlijk gewoon je slippers als doelpaal gebruiken maar een echte goal is natuurlijk veel cooler. Handig aan deze dingen is dat ze makkelijk op te vouwen zijn, weinig wegen en met een paar haringen goed vast te zetten zijn. Voetballen maar.

buitenspeelgoed camping

Tip 11. Boogschiet set

Wat is er stoerder dan met papa, mama of je vriendjes boogschieten thuis of op de camping?  Niet zo veel.  Deze boogschiet set voor kinderen heeft zuignappen en de koffer is opvouwbaar waardoor hij makkelijk mee te nemen is. VEr is ook eenzelfde set maar dan met stalen punten maar deze is niet geschikt voor op de camping of ongeoefende boogschutters. 

duikringen buitenspeelgoed

12. Duik wedstrijdje?

Lekker spelen in het zwembad op de camping? Deze duiksticks en duikringen zijn al jaren op de markt, maar je ziet ze de laatste tijd weer overal opduiken.  Dit zijn de simpele versies, maar ze zijn ook als torpedo, my little pony of vissen te verkrijgen. Niet echt buitenspeelgoed, maar wel leuk en klein voor tussen de campingspullen.

 

Leukste buitenspeelgoed

13. Rubberboot uit protest

De rubberboot zet ik toch maar tussen het buitenspeelgoed van 2024. Niet omdat het zo nieuw is, hoewel er dit jaar wel veel luchtbedden in gave vormen verkrijgbaar zijn, maar wel omdat je eigenlijk bijna ieder jaar een nieuwe moet kopen.  Het kan aan mij liggen, maar rubberboten zijn gewoon leuk om mee te spelen op plassen, in riviertjes.

Lees ook:  10 écht fijne kindercampings in Bretagne, groot én klein!

sevylor puddle jumper

14. De Puddle Jumper is een uitkomst

We hebben inmiddels 12 verschillende setjes zwembandjes in de kast liggen omdat ik die altijd vergeet, maar sinds anderhalf jaar hebben we de Puddle Jumper en die vergeet ik nooit meer. Het is een uitkomst. Door het drijfvermogen blijven peuters zonder problemen drijven en worden op hun rug met het hoofd naar boven gedwongen. Onze jongste is er ontzettend watervrij door geworden. Let op, het is geen reddingsvest en je moet in de buurt blijven, maar je laat je kinderen toch met een geruster hart rondlopen. Lees ook mijn uitgebreide review...

verrekijker kinderen

15. Een verrekijker is wel echt buitenspeelgoed

Een kinderverrekijker is supertof buitenspeelgoed voor nieuwsgierige kids.  Ze voelen zich een beetje Freek Vonk en detective tegelijk. Ook maakt het boswandelingen of bootritjes die voor kinderen al snel saai worden een stuk spannender. 

loopfiets camping speelgoed

16. Loopfiets, het buitenspeelgoed van het decennium

Er zijn mensen die een hekel hebben aan loopfietsjes op de camping. Van mij mag deze loopfiets echter uitgeroepen worden tot buitenspeelgoed van het decennium. Het geeft kinderen zoveel vrijheid, vertrouwen en de mogelijkheid om de motoriek en balans te oefenen, dan neem ik daar graag een paar crossende peuters voor lief.

beste buitenspeelgoed

17. Opvouwbaar volleybal, tennis en badminton net –  

Echt nodig is het natuurlijk niet zo’n net, maar je wordt er wel meteen een stuk fanatieker van tijdens een spelletje volleybal of badminton. Dit stuk buitenspeelgoed is net als de doeltjes eerder makkelijk opvouwbaar en kan dus voor meerdere sporten gebruikt worden. Voor je het weet heb je een toernooitje op je veld.

tennispaal buitenspeelgoed cadeau

18. Swingball, de ultieme tennispaal – 

Tennissen zonder tennisbaan resulteert op de camping en thuis vaak in glazen die van tafel worden geslagen, ramen die aan diggelen gaan of ballen die met een rotvaart tegen caravans worden aangeslagen. Met deze goede tennispaal heb je dat probleem niet meer. Je kunt er met zijn tweeën of alleen mee spelen, de bal komt altijd terug en auto’s, caravans en campers hoeven niet bang te zijn voor deuken.

19. Opblaasbare sup

opblaasbare sup

Suppen is helemaal hot. Het is natuurlijk leuk om met zo’n plank te spelen in het water of tochtjes te maken. Daarnaast is het ook nog eens heel erg zen en goed voor je conditie en stabiliteit. Er zijn opblaasbare sups die je in een grote rugzak mee kunt nemen. 

Wat is het beste buitenspeelgoed van 2024?

Wat het beste buitenspeelgoed van 2024 is, verschilt voor iedereen. De één wil lekker sportief bezig zijn, de ander lekker zwemmen en weer een ander doet liever een rustig spelletje zoals Mölky. Niet al het buitenspeelgoed spelen ze ook even veel mee. Oh, en gewone spelletjes kun je ook buiten op een kleedjes spelen hé. Voor iedere leeftijd en ieder activiteitsniveau is er leuk buitenspeelgoed op de markt om het thuis of op de camping gezellig mee te maken. Je kunt ook nog altijd zelf je speelgoed maken, zoals een waterraket. Wat is jouw favoriete buitenspeelgoed op de camping?

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

  • Het probleem tegenwoordig is dat de kinderen weinig tot geen ervaring hebben met buitenspeeltjes. In ieder geval worden er aardig wat opties meegegeven, die voor heel wat plezier kunnen zorgdragen. Top!

Laat jouw reactie achter