5x B&B Vol Liefde campings en glampings en wat ze kosten!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk B&B Vol Liefde is één van mijn guilty pleasures, ik vind het heerlijk om de sociale capriolen van de ‘verliefde’ stellen te zien. Maar die campings en glampings van B&B Vol Liefde zien er best cool uit. Kun je daar echt kamperen? Hoe ziet de glamping van Debbie er uit? Hoeveel kost het om bij Walter van B&B Vol Liefde te kamperen?  Dat zocht ik uit!

Campings en glampings van B&B Vol Liefde

B&B Vol Liefde is ieder jaar in de zomer een grote hit met meer dan een miljoen kijkers. Een beetje gênant is het wel om de excentrieke B&B eigenaren in het spel van de liefde te aanschouwen, maar ook ontzettend vermakelijk.

Niet bij alle deelnemers van B&B Vol Liefde kun je kamperen of een glamping accommodatie huren, meestal hebben ze alleen een B&B zoals een Bed & Breakfast bedoeld is, maar bij deze vijf deelnemers kun je wel kamperen:

B&B Vol Liefde camping van Walter

1. Tantra B&B én camping van Walter, Le Domaine Vert

De 54-jarige Walter is dé ster van B&B Vol Liefde 2023 mijn zijn groene paradijsje Le Domaine Vert. Zijn tantra sessies, ‘tempel’ en lange knuffels doen een hoop stof op waaien. Zijn B&B en camping liggen in Corrèze, in Zuidwest Frankrijk.

Deze B&B die nog maar niet Vol Liefde wil stromen, hoewel er wel veel verbinding is, heeft naast kamers ook een yurt, blokhut en camping met 9 plekken. De camping is basic en niet alle plekken hebben elektriciteit, maar er is wel heel veel ruimte en een schitterende natuurlijke omgeving.

Bij Walter kun je kamperen van  april tot oktober, vanaf ongeveer €24 per nacht. Een overnachting in de yurt is er voor ongeveer €100 per nacht.

Bekijk de camping en B&B van Walter >>

B&B Vol Liefde van Debbie

2. B&B én glamping van Debbie, Can Portell

Mijn persoonlijke favoriet van B&B Vol Liefde 2023 is Debbie en haar Can Portell, zij en Paul draaien flink om elkaar heen en matchen wel erg goed in de kleurrijke B&B van Debbie. Ik wens ze alle liefde toe.  

Deze B&B van Debbie ligt in Sant Andreu del Terri, in Catalonië, Noord-Spanje, net buiten Girona. Een schitterende omgeving en niet ver van de Middellandse Zee, Barcelona en mooie musea. De B&B is een oude boerderij die met veel liefde en kleur is opgeknapt. In de tuin verhuurt Debbie caravans, tuinkamers en pipowagens.

Lees ook:  Winactie: Kidsproof Kamperen: Campinggids vol kindvriendelijke Franse campings

Deze Glamping van Debbie in de tuin is al even kleurrijk als de rest van de B&B. Slapen in de tuin in één van de 2 traditionele zigeunerwagens of caravans kan vanaf €77. Je mag dan ook gebruikmaken van het zwembad.

Bekijk de glamping en B&B van Debbie >>

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bram eijgenhuijsen (@heimdallsgard)

3. De B&B van Bram in Zweden, Heimdall’s gård

De ietwat norse, maar lieve Bram heeft in Zweden zijn ecoparadijs Heimdall’s gård gebouwd en daar zoekt hij nog een vriendin met groene vingers voor. Op zijn B&B boerderij zijn naast kamers ook een glamping kabouterhuisje of Viking Cabin te huur én je kunt er ook kamperen.

Op het terrein van de boerderij is namelijk ruimte voor campers en tenten om vanaf de schappelijke prijs vanaf €10 per nacht je tent op te zetten. Je moet er wel basisvoorzieningen voor lief voor nemen en er is een kans dat er ’s nachts een lynx komt rondneuzen om je tent.

Bekijk de camping en B&B van Bram >>

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Richard van der Meulen (@vandermeulenrichard)

4. De Tipi camping van Richard: Villa Tipi Algarve

Uit B&B Vol Liefde 2022 is natuurlijk ook nog de ruwe bolster Richard die in Portugal zijn eigen Tipi Kamp aan het bouwen is. Die vent heeft een ADHD en optimisme waar je al moe van wordt als je er naar kijkt, maar hij heeft het wel allemaal voor elkaar gekregen.

Op zijn Tipi Kamp website lees ik nog niets over Tipi’s, maar wel over de huisjes en vila’s die je kunt huren. Ook de camping staat nog niet op de website maar via zijn instagram weten we inmiddels dat de eerste kampeerders gesignaleerd zijn en camperplaatsen gebruikt zijn dus ook bij Richard zijn B&B is inmiddels een camping, wat het kost dat moet je Richard zelf maar vragen.

Bekijk de camping en B&B van Richard >>
B&B Vol Liefde camping van Hans

5. De Paarden B&B én camping van Hans, Du Passe-Temps

De B&B van Hans uit seizoen 2022, Du Passe Temps, zit inderdaad Vol Liefde! In ieder geval de liefde voor paarden. Want je kunt hier op ruitervakanties en hij organiseert trektochten. Je kunt zelfs je eigen paard meenemen.

Lees ook:  De favoriete blogs van Kampeermeneer lezers

Naast de B&B van Hans kun je op het terrein ook kamperen met je eigen tent, vouwwagen of caravan.  Er is ruimte genoeg, voor de liefhebber elektriciteit en hoewel de faciliteiten basic zijn is dit voor paardenliefhebbers een ultieme camping spot.  Een nachtje basic op de B&B camping van Hans kan vanaf €17,50 per nacht.

Bekijk de camping en B&B van Hans >>

 

Welke B&B Vol Liefde camping of glamping kies je?

Oh, voordat jullie over de Mount Joy glamping van Joy beginnen, ja die had ook mooie glamping accommodaties, maar inmiddels is die alles aan het verkopen. Die heb ik dus even buiten beschouwing gelaten.

Zelf zou ben ik vooral weg van het mooie plekje van Debbie. Die heeft echt haar eigen paradijsje gemaakt van die historische boerderij. Met al die kleur en bombarie zou ik daar wel een nachtje of 2 in een pipowagen willen doorbrengen.

Fotocredits cover: RTL

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending