De Barebones Forest V1.2 is een oplaadbare campinglamp die je alleen voor zijn ‘looks’ al zou kopen. Hij ziet er gewoon stoer en robuust uit, maar is deze tafellamp ook handig in gebruik op de camping? Hoelang gaat de accu mee? Is het licht fel genoeg om goed bij te kunnen lezen zonder dat je jouw campingbuurman verblindt? In deze review deel ik jullie mijn ervaringen met de Barebones Forest lamp en die zijn eigenlijk best positief.

barebones forest review

Deze Barebones campinglamp is een echte sfeermaker

De Barebones Forest ziet eruit als een oude stallamp en omdat hij gemaakt is van staal in plaats van plastic, voelt hij ook zo robuust aan als hij eruitziet. In eerste instantie val ik voor deze lamp om zijn ‘looks’, want zowel de knalrode als de oud bronzen versie stralen één en al gezelligheid uit en ook het licht zelf is gezellig, maar daarover later meer. Maar hoe is het gebruiksgemak?

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


De lamp is vooral bedoeld als tafellamp om bij te lezen of een spelletje bij te spelen. Er zitten wel nog een hengsel en een oog aan waarmee je hem kunt ophangen. Het nadeel is echter dat wanneer je hem hoog ophangt, het licht niet naar beneden straalt, maar naar opzij. Het kan dus wel, maar je zult de Forest 1.2 toch voornamelijk op tafel gebruiken. Het broertje van de Forest, de Barebones Beacan light, heeft eenzelfde uitstraling, maar is juist bedoeld om op te hangen.

De lamp is simpel in de bediening. Door op de zwarte ronde knop te drukken zet je hem aan en uit. Door aan deze zelfde knop te draaien dim je het licht. Deze knop lijkt wel een beetje de zwakke plek van de Barebones Forest, want hoewel de rest van deze campinglamp juist heel sterk en stevig voelt, voelt deze knop een beetje kwetsbaar.

barebones lamp

oplaadbare campinglamp

Warm, gezellig, helder licht dat goed is te dimmen

De Barebones Forest 1.2 heeft niet alleen een gezellig uiterlijk, maar het licht is ook warm voor led-begrippen. Eerder een beetje gelig dan dat felle wit. Ook omdat het licht traploos dimbaar is, kun je de felheid van de campinglamp heel goed stellen. Als je gewoon zit te kletsen zet je hem laag, als je wilt lezen iets hoger en als je op zoek moet of een noodsein moet uitsturen, zet je hem op de hoogste stand.

Een noodsein, want op de hoogste stand geeft de Forest 325 Lumen en dat is erg fel. Daar kun je makkelijk een hele grote voortent mee verlichten. Zelf gebruikten we deze stand nauwelijks, omdat hij gewoon te fel was en ook op iets minder dan de helft opengedraaid, kun je nog prima een boek lezen.

5 uur opladen is tot 80 uur licht

De Forest 1.2 is een oplaadbare campinglamp met een 2x8W Lion accu. Het volledig opladen van een lege accu duurt net geen 5 uur. De groene indicatielichtjes geven aan hoeveel accu de lamp nog heeft of hoever hij is opgeladen.

Op een volle accu houdt de lamp het op de felste stand ongeveer 3 uur vol. Dat is niet zo veel maar die felste stand is zo fel dat je daar echt geen 3 uur naar wilt kijken. Wij hadden de Forest op leesstand (ongeveer 40%) staan en dan moet je hem ongeveer 1 x per week opladen als je hem iedere avond gebruikt. Je laadt hem trouwens op via de meegeleverde mini USB-kabel. Er zit geen stekker bij, hiervoor moet je de stekker van bijvoorbeeld je smartphone gebruiken.

forest campinglamp

De Barebones Forest kan ook je telefoon opladen

In de Barebones lamp zit ook een powerbankfunctie. Via de USB-poort kun je jouw smartphone, e-reader of welk ander oplaadbaar apparaat ook aansluiten en opladen. Dat kan ook terwijl de Barebones lamp zelf opgeladen wordt. Best handig, zeker wanneer het aantal stopcontacten beperkt is.

Barebones Forest Red V1.2

75,00  in stock
Koop op Kampeerwereld.nl
Kampeerwereld.nl
as of 18 December 2019 14:02

Voordelen / nadelen Barebones Forest Lantaarn

Plussen
+ Stoer uiterlijk
+ Warm licht
+ Oplaadbaar
+ Staal, stevig
+ Traploos dimbaar
+ Staan en hangen
+ USB-poort

Minnen
– Vooral tafellamp
– Bedieningsknop kwetsbaar
– Niet de goedkoopste

barbones forest review

Conclusie review: Barebones Forest Lantaarn mooi uiterlijk én licht

Deze Barebones lamp, daar word je gewoon verliefd op vanwege zijn uiterlijk en dan kom je erachter dat het innerlijk ook helemaal niet zo slecht is. Het licht is warm van kleur en traploos dimbaar. De felste stand is zo fel dat je die eigenlijk amper zult gebruiken. De accu, als je hem op de leesstand gebruikt, gaat al snel zo’n 20 uur mee. De zwakke plek is de aan-en-uitknop, maar de rest van de lamp is van staal en sterk plastic waardoor deze Barebones Forest tegen een stootje kan en tegelijk jouw (voor)tent mooi kan pimpen.

Actuele Prijsvergelijking

Hieronder vind je een actuele prijsvergelijking voor de Barebones Forest campinglamp. De aanbiedingen worden wekelijks bijgewerkt. 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter