7 écht mooie bamboe campingtafels om je tent te pimpen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De natuurlijke uitstraling van een  bamboe campingtafel kan ervoor zorgen dat de sfeer onder jouw luifel of voor je tent er net wat minder klinisch en gezelliger uit ziet. Ze zijn er in 100, 120 en 140 cm en met zwarte of aluminium poten. Maar is dat nu wel handig zo’n bamboe tafel en wat vinden wij de mooiste?

Eerlijk is eerlijk, een bamboe campingtafel staat supermooi

De zogenaamde vt-wonisering van de camping: alles moet naast functioneel ook mooi zijn, is al een tijdje bezig. Ik ben er een beetje gevoelig voor. Ik hou ervan als het er gezellig uitziet. Zelf hebben we de Defa bamboe campingtafel met een mooi glad bamboe blad van ongeveer een cm dik. Als we die voor onze tent of vouwwagen zetten, ziet dat er toch knusser uit dan met onze, overigens prima werkende, witte Lafuma California campingtafel. Qua vt-wonenpunten scoort een bamboe tafel voor buiten gewoon punten.

bamboe blad campingtafel

bamboe blad campingtafel

Hoe praktisch is een bamboe blad eigenlijk?

In eerste instantie was ik bang dat zo’n ‘houten’ blad niet goed tegen weersinvloeden kon en dat je daar dus mee moest oppassen. Het tegenovergestelde blijkt waar te zijn. De meeste bamboe campingtafels kun je prima buiten laten staan. Het is dan ook niet erg is als hij nat wordt door regen of dauw. We laten hem dus ook ’s nachts gewoon buiten staan. Tot op heden zit er nog geen schrammetje op.

Een bamboe campingtafel is echter niet bedoeld om op een seizoenplaats altijd buiten te laten staan. Dan kan de bamboe langzaam gaan vergrijzen. Wij hebben de bamboe tafel zo’n 8 weken per jaar voor de tent staan en hij is nog niet verkleurd.

Welke maat campingtafel?

Bij een campingtafel is het verleidelijk om vooral op het uiterlijk te focussen, maar ook de maat is van belang. Ruwweg worden de meeste campingtafels in lengtes van 80, 100, 110, 120 en 140 cm gemaakt.

Welke maat je nodig hebt, hangt vooral van je gezinssamenstelling en je bagageruimte af. 80 cm is vooral geschikt voor stellen, vanaf 100 cm kun je er comfortabel met een gezin van vier aan eten. Denk ook aan de pakmaat. Sommige campingtafels zijn niet, of enkel over de lengte inklapbaar. In de meeste kofferbakken past een tafel van 100 cm nog wel, van 120 cm lang wordt het al lastiger. Een bamboe roltafel kan dan ook een oplossing zijn.

Lees ook:  Welke Lafuma vlinderstoel voor op de camping?

Wel of niet verstelbaar?

Niet iedere tafel heeft verstelbare poten. Persoonlijk heeft een tafel met verstelbare poten wel mijn voorkeur, omdat je hem dan ook als bv. speeltafel voor de kinderen laag kunt gebruiken of hem recht kunt zetten bij een ongelijke ondergrond. Maar bij verstelbare tafels moet je er wel rekening mee houden dat die een maximale belasting hebben van bv. 30 kg. Bij een hoger gewicht, als je er op gaat zitten of op leunt bijvoorbeeld, zakken ze dan naar beneden.

Van deze bamboe campingtafels word je blij

Oké, genoeg over de praktische kanten. Laten we eens kijken welke mooie bamboe campingtafels er zijn:

Bo-camp maryland bamboe campingtafel

Bo-camp Maryland

Bo-Camp Maryland Lamel tafel

Deze Bo-Camp Maryland Lamel campingtafel heeft een bamboe rolblad. Ze noemen zo’n tafel ook wel een roltafel. Ze zijn iets meer werk om op te zetten, maar staan door de mooie zwarte kruispoten en dwarsbalk erg stabiel. De roltafel is relatief klein op te bergen in de meegeleverde draagzak. Belasting van de tafel is 30 kg en hij is te krijgen in twee maten 80 x 63 cm en 111 x 72 cm.

obelink bamboe campingtafel  

Obelink Bamboo 110 roltafel

Deze Obelink Bamboo 110 roltafel heeft door de zwarte poten een robuust uiterlijk. Hij staat door de kruispoten en dwarsbalk stevig, en is met de stelpoten ook stabiel te stellen bij een ongelijke ondergrond. Het tafelblad van 110 x 71 cm is van bamboe, is tot 30 kg belastbaar en oprolbaar, waardoor hij redelijk compact in de draagzak opgeborgen kan worden. De pakmaat is 16 x 20 x 109 cm. Het handige opbergnet krijg je erbij. Deze tafel vergt wel iets meer tijd om in elkaar te zetten.

bamboe campingtafel

Eurotrail Rochefort bamboe tafel

Dit is een beetje vreemde eend in de bijt. Het blad is namelijk niet van bamboe, maar van composiet, maar wel met een bamboe look. Het ziet er iets minder natuurlijk uit, maar je weet zeker dat het de komende jaren niet gaat werken. Door het blad en de lichtgewicht aluminium zwarte poten die wel goed verstelbaar zijn en door de brede voetjes niet snel wegzakken. Hij is er in twee maken M 80 x 60 cm en L 100 x 68 cm. Het blad is niet inklapbaar waardoor de pakmaat relatief vlak is: 100 x 68 x 5 cm.

Skandika Bambus Tolja bamboe tafel

Skandika Bambus Tolja

Skandika Bambus Tolja bamboe tafel

De Tolja bamboe campingtafel heeft een blad van 120 x 70 cm waardoor je er met 6 personen aan kunt zitten en eten. Het blad is van weerbestendig bamboe en anders dan bij de meeste campingtafels vouwbaar over de breedte, waardoor het makkelijker in de kofferbak past en een pakmaat heeft van 10 x 60 x 70 cm.

Lees ook:  Review: Helinox Chair One, is ie echt zo goed?

Ik heb het niet geprobeerd, maar hij is belastbaar tot 80 kg, waardoor hij niet inzakt als je er op leunt. De poten zijn in hoogte verstelbaar en hebben stelpootjes. Daarnaast krijg je er ook nog een net voor onder de tafel bij en een opbergtas. Best een functionele tafel, alleen jammer dat het frame niet zwart is.

obelink bamboe campingtafel

Obelink bamboo 120

Obelink bamboo 120 tafel

Ook deze Obelink bamboe campingtafel misstaat niet in dit rijtje. Hij is te verkrijgen in twee formaten 120 x 72,5 cm en 140 x 72,5 cm. Het frame is aluminiumkleurig en net als bij de Defa tafel kun je het blad over de lengte doormidden klappen, waarna je een pakmaat van 9 x 37 x 120 cm overhoudt. Opbergen doe je in de meegeleverde draagzak. Deze tafel heeft geen verstelbare poten, maar stelpootjes waarmee je hem op oneffen terrein stabiel kunt zetten.

campingtafel bamboe

Defa bamboe campingtafel

Dit is de tafel die ikzelf al 2 jaar heb en waar ik nog steeds erg blij mee ben. Defa is onderdeel van Dukdalf en een echt kwaliteitsmerk. Het bamboeblad ziet er nog steeds mooi uit. De poten zijn allemaal verstelbaar in hoogte zodat de tafel altijd waterpas staat. Het tafelblad dat wij hebben is 100 x 72 cm maar hij is er ook in 120 x 70 cm en 140 x 70 cm.

Inklappen gaat makkelijk over de lengte, waardoor hij een pakmaat in de draagzak heeft van 100 x 35 x 8 cm. Nog altijd een fijne tafel. Hoewel het fijn zou zijn geweest als het draagvermogen nog iets meer dan 30 kg was geweest. Hier lees je de hele review…

 
tafel bamboe buiten

Obelink Bamboo Light

Obelink Bamboo Light 100 bamboe campingtafel

De Obelink Bamboo Light 100 is een campingtafel met bamboe tafelblad  van 100 x 70 cm en een mooi zwart frame. De naam van de tafel Light duidt op de kleur bamboe én het lichtgewicht aluminium frame. Hij is erg mooi, maar met 9,3 kg is de tafel behoorlijk zwaar. Dit zorgt wel voor veel stabiliteit. De poten zijn in hoogte verstelbaar en hebben ook nog stelpootjes voor een oneffen ondergrond. Je kunt de tafel alleen plat vervoeren. De pakmaat is dan 70 x 100 x 7,5 cm. Wat mij betreft wel een mooie én praktische bamboe campingtafel.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending