Overlijdensbericht van de perfecte kampeerauto en wat we nu zoeken

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk We hebben onze perfecte kampeerauto moeten verkopen. We reden met haar naar Frankrijk, Tietjerkstradeel en de Ardennen. Ze had zoveel ruimte dat eigenlijk alles mee kon naar de camping en zelfs de kinderfietsjes makkelijk in de achterbak pasten. Na 4 jaar inpakken had ik een systeem waarmee ik de auto binnen 10 minuten vakantieklaar had. Toch hebben we onze geliefde tweedehands auto moeten verkopen en nu moeten we een nieuwe kopen maar welke?

De Citroën Berlingo is wat mij betreft kampeerauto van het millennium

Tja, ik weet dat velen er niet in gezien willen worden maar onze Citroën Berlingo was echt de perfecte auto om mee te kamperen. Er zat zo ontzettend veel ruimte in. Ruimte op de achterbank, inclusief handige tafeltjes zodat de kids lekker bezig waren onderweg en elkaar niet in de haren vlogen. Vooral ook ruimte in de achterbak. Met het bagagenet gemonteerd kon je lekker hoog opstapelen en wat het inpakken echt een eitje.

inpakken kratten

Maar waarom heb je de auto dan moeten verkopen?

Was echt een eitje want onze Berlingo is helaas niet meer. Ze ging voor een kleine beurt naar de garage maar zodra we het terrein van de garage opgereden waren begaf de auto het helemaal.

Behalve de lampjes, nieuwe accu, de ruitenwissers en het kapotte raam waarvoor ze opgenomen werd, bleek er volgens de monteur nog een hele waslijst aan reparaties die er ieder moment aan zaten te komen. Het risico van een tweedehands auto kopen.

Die geintjes zouden ons de komende maanden een paar duizend euro gaan kosten. Dat was ze niet meer waard.  Dus besloten we na lang wikken en wegen de reparaties niet meer te laten uitvoeren maar de auto te verkopen.

De garage zelf was behulpzaam maar was geen auto opkoper en ze verwachtten dat we er hooguit nog €200,- voor zouden krijgen. Dat was wel even slikken want onze 13 jarige vriendin was ons nog veel meer waard. Hij kon door de autosloper worden opgehaald maar daar moesten we zelfs voor betalen.

ikwilvanmijnautoaf

Nooit gedacht dat ik ze zou gebruiken

Dus ik Googelde op ‘auto verkopen’ en ‘auto opkopen’ en zo kwam ik uit op de website van Ikwilvanmijnautoaf.nl. Ja inderdaad van die irritante reclame die zo in je hoofd blijft zitten.

Lees ook:  Zo kun je veilig internetten op de camping wifi

Omdat ik zelf de ballen verstand heb van auto’s en geen zin had om via Marktplaats 10 verschillende opkopers over de vloer te krijgen besloot ik het maar gewoon te doen. Ik zag trouwens dat je ook  je caravan en camper via hun website kunt verkopen. Wist ik niet. 

Stilstaande Berlingo te koop met grote lijst aan gebreken

Op de site van Ikwilvanmijnautoaf kon ik het kenteken invoeren, daarna nog wat vragen beantwoorden over de extra’s en de gebreken van de auto, foto’s uploaden een vraagprijs opstellen  en klaar.

Ik had ook een advertentie op marktplaats gezet maar daar waren de biedingen niet hoger dan €250,-. Op de website  gaf ik zelf een vraagprijs op die vijf keer zo hoog was. Wie niet waagt, wie niet wint.

Na een dag werd ik gebeld door Ikwilvanmijnautoaf. Ze zijn met mij een hele checklist afgelopen om de staat van de auto zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ik was bijvoorbeeld vergeten te vermelden dat er nog maar één werkende sleutel bij zat. Zo is voor zowel de auto koper en verkoper meteen duidelijk wat de staat van de auto is.

Ze gaven ook aan dat mijn vraagprijs niet reëel was, wat ik eigenlijk al wist. Een prijs van 600 euro was meer reëel. Dat was al drie keer zoveel als wat de garage had ingeschat. Al na een kwartier werd ik teruggebeld dat ze een koper hadden gevonden. Die probeerde nog wat van die prijs af te krijgen via de tussenpersoon. Ik heb toen nog €25,- van de vraagprijs afgedaan en de koop was gesloten.

Afspraak maken voor de verkoop en uitzwaaien

De koper heeft daarna telefonisch contact met mij opgenomen om een afspraak te maken voor twee dagen later.  De koper kwam die dag op de afgesproken tijd de auto ophalen.  Probeerde nog wat van de prijs af te praten maar omdat Ikwilvanmijnautoaf mij verzekerd had dat de prijs nu vast stond ben ik daar niet in mee gegaan.

Ter plekke hebben we al het papierwerk dat bij het verkopen van een auto komt kijken uitgevoerd. Je hebt daarbij de kentekencard met de tenaamstellingscode én een geldig identiteitsbewijs nodig. Ter plekke werd dit door een collega aan de telefoon ingevoerd en vijf minuten later had ik het vrijwaringsbewijs in de mail.

Toen was het tijd om onze auto waarin we zo veel kampeertrips gemaakt hebben en die zo goed bij ons paste vaarwel te zeggen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er een beetje sentimenteel van werd. 

Lees ook:  Tol voor zware campers op Autobahn Duitsland vanaf 2024

Nu moeten we op zoek naar een nieuwe perfecte kampeer auto

En toen waren we autoloos. Dat is wel even wennen en best onhandig met een vouwwagen en een kampeerseizoen dat er aan zit te komen. We zijn dus een zoektocht gestart naar een auto / caravantrekker die de lege schoenen van onze Berlingo kan vullen.

De vervanger die er moet komen zal weer een tweedehandsje zijn maar deze keer een Aziaat in plaats van een Fransman. Ook mag hij flink minder ruim want dat parkeert makkelijker, is minder vervuilend en nu we een vouwwagen hebben en kinderen die uit de luiers zijn hebben we gewoon wat minder ruimte nodig.

Op dit moment zijn de kanshebbers de Hyundai I30, Nissan Note én Honda Jazz.  We gaan ze eens bekijken en zien of we die ruimte echt kunnen missen. Als jullie nog tips hebben voor de perfecte compacte kampeer auto of het verkopen van je auto laat het hieronder weten.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

  • Zelf heb ik al 14 jaar dezelfde Honda Jazz. Nieuw gekocht en hij doet het nog steeds. Nooit mankementen aan gehad. ANWB noemt dit de meest betrouwbare auto die er is. En behoorlijk ruim van binnen.
    Deze Honda rijdt ik nu af als tweede auto. Omdat wij, met name ook op de achterbank meer ruimte nodig hadden ( twee opgroeiende pubers) hebben we er nu een Nissan Pulsar bij. Die lijkt niet heel groot maar is van binnen (ook in de kofferbak) een stuk ruimer. Het is ook een Aziaat en de prijs is ongeveer gelijk aan de Honda jazz. De auto kost je per maand ongeveer 2 tientjes meer ten opzichte van de Honda.

Laat jouw reactie achter