13 Must-have apps voor een roadtrip in Nieuw-Zeeland

d93e1e3b7cb28f39c1de73173e335410?s=55&d=mm&r=g Laura Welke apps gebruik je nu écht tijdens een camper of kampeer roadtrip door Nieuw-Zeeland? Het land van kilometers rijden door een heuvelachtig landschap met schapen als enige levende wezens in de buurt. Toch wel handig als je dan weet waar het volgende tankstation is, waar de benzine het goedkoopst is en waar je kunt kamperen vanavond? Hoe kom je daar zonder internet? Allemaal vragen waar je met behulp van deze 13 apps de antwoorden op krijgt.

Apps heb je al nodig bij de voorbereiding

Een kampeertrip naar Nieuw-Zeeland boek je niet zomaar. Uiteraard ben je al weken of zelfs maanden bezig met de

Download de apps vóór vertrek!

Van de meeste van onderstaande apps heb je wellicht al eens gehoord. Sowieso raad ik je aan om alle apps uit deze blog thuis op WiFi te downloaden en alvast te installeren. Hou je weer data over om te facetimen tot het vliegtuig vertrekt.

Nieuw-Zeeland camper huren

Apps ter voorbereiding op je reis naar Nieuw-Zeeland

1. Skyscanner voor goedkope tickets

Waar vind je goedkope tickets? Skyscanner ken je misschien wel. Dit is een metasearch zoekmachine die alle prijzen van alle vliegmaatschappijen vergelijkt. Vroeger was dit mijn eerste stop om tickets te vinden, maar ik heb ook een andere favoriet.

2. Expedia, voor nog goedkopere Tickets?

Verschillende zoekmachines proberen loont. Want wij vonden onze tickets op Expedia. Vergelijk vooral vliegtickets van meerdere sites dus. Zo was ons vliegticket naar Nieuw-Zeeland €1000 goedkoper op Expedia. Je eerste bespaartip dus!

3. WiFox, altijd gratis WiFi

Lange tussenstop of vertraging? Geen zorgen met WiFox. Dit is een database met wachtwoorden voor wifi-netwerken op vliegvelden over de hele wereld. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. De wachtwoorden in de app zijn afkomstig van reizigers die ze hebben gedeeld. Het is mogelijk dat de wachtwoorden niet meer geldig zijn.

4. Currency, wisselkoers bij de hand

€1 is ongeveer gelijk aan NZD 1,81. Een lastige wisselkoers om mee te rekenen, zeker omdat deze fluctueert. Gelukkig zijn er genoeg apps die je hierbij helpen. Zelf maak ik al jaren gebruik van de app. Hiermee reken je niet alleen de Nieuw-Zeelandse Dollar om, maar ook andere wereldwijde valuta. Dat scheelt je toch een hoop hoofdrekenen.

Lees ook:  Kamperen in Nieuw-Zeeland, alles wat je moet weten

5. WieBetaalWat, digitaal bierviltje

Over (hoofd)rekenen gesproken… Ga je samen met een vriend, vriendin, broer, zus, partner of kennis? Dan is het handig om bij te houden wie wat betaalt met de app: WieBetaaltWat. In deze app kan je al je uitgaven invoeren en aangeven wie deze uitgave heeft gemaakt. De app houdt eenvoudig bij wie er het meest heeft uitgegeven en hoeveel de een aan de ander is verschuldigd. Wanneer je de lijst verrekend kun je gelijk een betaalverzoek sturen. Scheelt jou weer een kopzorg!

apps nieuw zeeland

5 handige apps voor verblijf en vervoer

6. Hostelworld, voor de tofste hostels

In de grote steden zoals Auckland, Christchurch en Wellington vonden we het wel eens leuk om ook eens in een normaal bed te slapen en ons wat meer luxe toe te eigenen. Hiervoor zochten we naar hotels, appartementen of hostels. Voor iedere vorm van verblijf hadden we een andere app. Zo geeft Hostelworld het meest overzichtelijk weer welke hostels er in een stad zijn en wat de voordelen (en prijs) zijn. ‘

7. Booking, werkt ook in Nieuw-Zeeland

Voor een hotel maken we algauw gebruik van Booking. Overigens geeft Booking.com ook hostels en guesthouses weer. De prijs en beoordeling check ik vervolgens weer op Hostelworld. Just to be sure.

8. AirBnB, voor kamers en appartementen

Mocht uit Booking én Hostelworld geen resultaat naar wens komen dan kijk ik op AirBnb. Hier heb je vast al ooit van gehoord of gebruik van gemaakt. Hierop verhuren mensen zoals jij en ik een slaapkamer of appartement. Fijn om het gevoel van ‘thuiskomen’ te hebben terwijl je aan de andere kant van de wereld zit!

9. Uber, voor je taxi

In Christchurch leverden we onze camper, Gary genaamd, in. Echter zat de inleverlocatie ver uit het centrum. Met een Uber geraakten we toen in het centrum. In de Uber app kun je altijd zien hoe ver je taxichauffeur nog van je vandaan is en in welke auto hij komt. Superhandig om van A naar B te komen als er geen openbaar vervoer in de buurt is.

10. Navigatie zonder WiFi of 4G

Mijn favoriete vervoermiddel blijft de benenwagen. Maar ook met de camper is het handig om offline kaarten te hebben. Het 4G-netwerk van Nieuw-Zeeland is niet 100% dekkend zoals bij ons in Nederland.

Met de app Maps.Me download je gebieden of landen. De kaart heeft zoveel inhoud, dat je zelfs kunt zoeken naar supermarkten of restaurants in de buurt. Ik gebruik het vaak als back-up mocht internet niet meewerken. Je kunt ook offline kaarten downloaden op Google Maps, maar voor mij blijft Maps.Me een soort plan B. Geeft mij een veilig gevoel dat ik altijd en overal de weg weet.

Lees ook:  Mooiste camperreis door Nieuw-Zeeland in 6 weken | Onze route!

Tip: download de kaarten wel echt op WiFi. Het zijn vaak grote kaarten met veel GB. Zonde van je bundel.

3 echt onmisbare camper apps in Nieuw-Zeeland

Als je met een camper of auto met daktent reist door Nieuw-Zeeland zijn Campermate en Rankers NZ echt de fijnste apps om een camping of camperplaats te vinden:

11. Campermate, voor de beste campingspots

Campermate is een betaalde app. Weliswaar eenmalig +/-€7 wat ik de moeite waard vond. Op Campermate kan je namelijk ook selecteren wat je bij een camping aan eisen wil (wasmachine, wifi etc.) Op een kaart kun je ook zoeken op openbare toiletten, warme of koude douches, dumpstations etc.

12. Rankers NZ, Ranking the camperspot

Rankers is een gratis app en is fijn in gebruik omdat elke camperplaats een score krijgt. Op Rankers staat zo nu en dan een camping die niet op campermate staat en andersom. Wij gebruikten ze daarom door elkaar heen.

13. Gaspy, goedkoop tanken

De camper die wij hadden was niet echt zuinig en had ook geen hele grote tank. Dit resulteerde dat we regelmatig moesten tanken. We wilden dit wel zo voordelig mogelijk doen en daarvoor was de app Gaspy echt een uitvinding.

Hierop zie je alle tankstations. Als je er voorbij rijdt, kun je aangeven of de huidige benzineprijzen nog kloppen. Zo help je ook andere reizigers. Het bepaalde voor ons regelmatig of we nog doorreden of al gingen tanken.  

Nieuw-Zeeland rondreis

Welke apps heb ik écht nodig in Nieuw-Zeeland?

Het lijkt misschien veel, maar als reis- en kampeerfanaat heb ik bovenstaande apps in Nieuw-Zeeland écht allemaal met regelmaat gebruikt. Mocht ik ooit weer teruggaan (staat wel weer op mijn To Camp list voor over een aantal jaar) dan zou ik bovenstaande apps zeker opnieuw downloaden. Welke apps kun jij echt niet missen bij het maken van een (kampeer)reis?

Auteur

Met bloedgroep Avontuurlijk is Laura altijd in voor een reis. Met haar vriend én hondje Scotty ontdekt ze graag Europa met tent. Maar voor weidse avonturen is ze ook altijd in: met een daktent door IJsland en Australië of een camper huren in Nieuw-Zeeland Zolang er mooie natuur om haar heen is, is ze in haar element.

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending