6.7
gemiddeld

Camping Card International, is de CCI korting het waard?

Camping Cart International
Beoordeling
 • Voordeel:
  5.0
 • Gebruiksgemak:
  7.0
 • Campingaanbod:
  8.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Met korting kamperen in het laagseizoen maar ook in het hoogseizoen in heel Europa. Dat is wat je kunt met de Camping Card International. De kortingen lopen op tot 40% maar hoe vaak is dat het geval? De extra voordelen zoals het gebruik als identiteitskaart of de WA verzekering heb je daar wat aan? We hebben de ICC kaart onder de loep genomen als onderdeel van een vergelijking van camping kortingskaarten.

Zijn camping kortingskaarten überhaupt de moeite waard?

Met camping kortingskaarten zoals de Camping Card International krijg je korting op de overnachtingsprijs op een camping. De kortingen, voorwaarden en manieren waarop je de verschillende kaarten kunt gebruiken verschillen nogal van elkaar. De meeste kaarten geven de grootste kortingen in het laagseizoen.

Hoewel de meeste campings sowieso lagere tarieven hebben in het laagseizoen is een kortingskaart zoals de Camping Card International nog steeds handig. Vaak, maar niet altijd,  zijn de kortingen die je met de kaart ontvangt nog net wat meer dan het gewone laagseizoentarief. Daarnaast kun je een dergelijke kaart vaak ook als identiteitskaart gebruiken.

Camping Card International

De Camping Card International kortingskaart is ook een oude vertrouwde in kampeerland. Deze kaart gaat al heel wat jaren mee maar is in de loop der jaren wel aan veranderingen onderhevig geweest.

Wat is de Camping Card International card?

De Camping Card International of CCI is een kortingskaart, identiteitsbewijs en verzekering in één en in dat opzicht vergelijkbaar met de Camping Key Europe van de ANWB. Deze kaart is geldig op een kleine 3100 campings in Europa in het hoog- en laagseizoen.

Een kortingskaart die dus te gebruiken  is als identiteitskaart op de deelnemende campings waardoor je jouw paspoort niet hoeft af te geven. De kaart functioneert ook als een verzekeringsbewijs. De WA verzekering geldt voor schade aangebracht aan anderen of de bezittingen van anderen op de camping. Voor Nederlanders die standaard een WA verzekering hebben, meestal met Europa of werelddekking, is deze toevoeging mijn inziens minder van toegevoegde waarde.

Hoeveel korting krijg je?

De karting is geldig in het hoog- en laagseizoen. In het hoogseizoen ontvang je korting bij 1600 campings en on het laagseizoen bij 2300 campings. De kortingen lopen uiteen van 5% tot 40%. Bij het merendeel van de campings ligt het kortingspercentage onder de 15%. De tarieven staan vermeld op de CCI website en soms ook op de website van de camping zelf.

Lees ook:  Checklist kamperen met baby: Wat moet je meenemen?

Rekenvoorbeeld

Op Camping Las Palmeras in Girona betaal je normaliter in het laagseizoen €41,30 voor een overnachting met 2 personen én elektriciteit. Met de Camping Card International betaal je €37,17 per nacht. Dat is een korting van 10% per nacht gelijk aan €4,13. Binnen 2 nachten heb je hier jouw kaart terugverdient.

Wat opvalt bij de CCI is dat het aantal campings niet evenredig over Europa is verdeeld. In Noorwegen en Finland zijn helemaal geen campings. In Duitsland en Spanje zijn weinig deelnemende campings én in Nederland juist relatief veel.

Wat is bij de campingprijs inbegrepen?

Bij de CCI is de korting geldig op het tarief per nacht voor 2 volwassenen, een standaard staanplaats inclusief kampeermiddel en inclusief BTW. Of eventuele huisdieren, douches en elektriciteit ook bij de prijs zijn inbegrepen wordt door de Camping Card International niet expliciet vermeldt.

Net als bij de meeste camping kortingskaarten zit bij de prijs geen: toeristenbelasting, milieuheffing, ecotax, afvalbijdrage of andere verplichtingen aan de lokale overheid., reserveringskosten en warm afwaswater inbegrepen. Ook kosten voor extra personen en kinderen komen bovenop het kortingstarief.

Wat kost de Camping Card International kaart?

De CCI is in Nederland te koop via de NKC. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn. De kosten bedragen €7,50 inclusief verzendkosten en gratis gebruik van de  website van Camping Card International. De app lijkt niet langer beschikbaar in de appstores. 

Camping Cart International
Beoordeling
Camping Cart International
6.6
gemiddeld
Camping kortingskaart met kortingen toto zo'n 15% korting.
 • Voordeel:
  5.0
 • Gebruiksgemak:
  7.0
 • Campingaanbod:
  8.0

Pluspunten

+ Tot 40% korting op overnachtingen
+ Goedkoop in aanschaf
+ Ook korting in het hoogseizoen
+ Inclusief WA verzekering
+ Ook als identiteitskaart te gebruiken
+ 3100 deelnemende campings

Minpunten

– Merendeel campings tot 15% korting
– Campingzoeker website niet gebruiksvriendelijk
– Kinderen tot 5 jaar niet bij prijs inbegrepen

Eindoordeel Review Camping Card International

De Camping Cart International te bestellen bij de NKC geeft tot 40% karting op overnachtingen op 3100 campings in Europa in het voor- én laagseizoen. Bij het overgrote deel van de campings ontvang je echter maximaal 15% korting zowel in het laag- als hoogseizoen. Deze kaart is met €7,50 de goedkoopste kaart in aanschaf en door de 1600 campings die ook in het hoogseizoen een korting bieden voor een bredere doelgroep interessant.

Het zoeken naar campings verloopt echter niet altijd vlekkeloos want de website blinkt niet uit in gebruikersgemak. Net als bij de ANWB is aan de kaart een WA verzekering verbonden waarvan het nut beperkt is voor de meeste Nederlandse kampeerders. Deze kaart kun je echter wel ook als identiteitsbewijs gebruiken wat zeker handig is.

Lees ook:  ACSI CampingCard getest, is dat echt goedkoop kamperen in het laagseizoen?

Deze blog is onderdeel van een uitgebreide kampeer kortingskaarten test. De andere kortingskaarten voor kamperen in de test waren: 
– Review ACSI CampingCard
– Review ANWB Kampeerkaart KCE (voorheen Camping Key Europe)
– Review Best Deal card

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

5 reacties

 • CCI Kaart niet meer te koop?
  Ik zoek me een ongeluk maar ik kan nergens meer de Camping Card International aanschaffen. Ook bij de NKC is het alleen nog beschikbaar voor leden. Is er bekend waarom de kaart niet meer wordt aangeboden?

  • Lukt mij ook niet om de cci kaart te bestellen.
   Hans ,hier precies hetzelfde . Ik dacht dat het aan mij lag . Ik hoop dat ze reactie geven vanuit de site .
   Martijn

 • CCI ook niet meer met NKC
  Ook als lid van de NKC kun je geen CCI kaart meer aanvragen. De combi-card is ‘heel stilletjes‘ verdwenen, er is opeens geen samenwerking meer.
  Volgens de NKC kun je de kaart nog steeds apart kopen maar dan moet je lid zijn van een andere organisatie. (NTKC of NCC)

 • NKC is onder valse voorwendselen gestopt
  NKC meldt op hun site
  “Om ervoor te zorgen dat we minder papier/plastic verbruiken en zo een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving, wordt de NKC/CCI-pas niet meer gedrukt “ ik was vorig jaar met de digitale kaart op de CCI app begonnen .. Corrie ik ga zelf opzeggen bij NKC

Laat jouw reactie achter