8.0
gemiddeld

ACSI CampingCard getest, is dat echt goedkoop kamperen in het laagseizoen?

ACSI Campingcard
Beoordeling
 • Voordeel:
  8.0
 • Gebruiksgemak:
  8.0
 • Campingaanbod:
  8.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kamperen met korting in het laagseizoen. Dat is wat de ACSI CampingCard kortingskaart belooft. Geeft deze kaart voldoende voordeel voor kampeerders om de investering van €13,95 terug te verdienen. Deze review is onderdeel van een uitgebreide vergelijking van kortingskaarten voor kamperen.

Zijn camping kortingskaarten überhaupt de moeite waard?

Met camping kortingskaarten zoals de ACSI CampingCard, officieel heet hij CampingCard ACSI, krijg je korting op de overnachtingsprijs op een camping. De kortingen, voorwaarden en manieren waarop je de verschillende kaarten kunt gebruiken verschillen nogal van elkaar. De meeste kaarten geven de grootste kortingen in het laagseizoen.

Hoewel de meeste campings sowieso lagere tarieven hebben in het laagseizoen is een kortingskaart zoals de ACSI CampingCard nog steeds handig. Vaak, maar niet altijd,  zijn de kortingen die je met de kaart ontvangt nog net wat meer dan het gewone laagseizoentarief. Daarnaast kun je een dergelijke kaart vaak ook als identiteitskaart gebruiken. Bij de ACSI Camping Card is dat echter niet het geval, ACSI heeft daar een aparte ACSI Club ID kaart voor.

En de ACSI CampingCard dan?

Dit is misschien wel de bekendste CampingCard tezamen met de Camping Key Europe van de ANWB.  De ACSI CampingCard van de gelijknamige uitgever van campinggidsen heeft met 3400 campings het grootste aanbod van campings waarop je in het laagseizoen korting krijgt.

Rekenvoorbeeld:

Op Camping Nieuw Bovenhuis in Winterswijk betaal je in het laagseizoen zonder ACSI Campingcard €15,- per nacht voor een stel van 2 personen of €21,- voor een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen. Met de campingcard betaal je als stel en gezin €12,-. Dat is een korting van 20% voor een stel en 43% voor een gezin. Een stel verdient de kaart in dit geval in 6 nachten terug, een gezin in 2 nachten.

Wat is de ACSI CampingCard?

De ASCI CampingCard is een pasje waarmee je op 3400 campings in 22 verschillende landen in Europa tot 60% korting ontvangt op jouw kampeerverblijf in het laagseizoen. Bij het pasje ontvang je standaard een campinggids met de deelnemende campings aan de ACSI CampingCard.

Naast de campinggids is er ook een app welke je tegen bijbetaling kunt downloaden en gebruiken. Speciaal voor camperaars is er een speciale editie van de ACSI Campingcard welke ook een overzicht biedt van de beschikbare camperplaatsen.

Lees ook:  Wat is het beste kinderzakmes? Dit zegt de test...

Welke landen?

De 3400 campings liggen verspreid over heel Europa. Het grootste deel, ruim 1500 campings, ligt in Frankrijk. Ook in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje is er een behoorlijk groot aanbod. In de andere landen is er een beperkter aanbod.

Wat is bij de campingprijs inbegrepen?

Betaal je een tarief van €12, €14, €16, €18 of €20 afhankelijk van de camping voor: 2 personen + maximaal 3 kinderen tot 5 jaar, een standplaats, auto + kampeermiddel, inclusief elektriciteit en douchemuntjes 1 hond en BTW.

Bij de prijs zitten geen: toeristenbelasting, milieuheffing, ecotax, afvalbijdrage of andere verplichtingen aan de lokale overheid., reserveringskosten en warm afwaswater in. Met deze eventueel bijkomende kosten dien je nog rekening te houden.

Tot 3 kinderen onder de 5 jaar gratis

De ACSI Campingcard is ook erg geschikt voor jonge gezinnen zonder schoolgaande kinderen. Kinderen tot en met 4 jaar vallen namelijk op 650 campings ook binnen het standaardtarief. Hier hoeft dus niet extra voor te worden betaald.

Extra kortingen

Bij een deel van de deelnemende campings krijg je met de ACSI CampingCard boven op het CampingCard tarief nog extra kortingen bij een langer verblijf. Deze staan in de gids vermeld en vaak ook op de website van de camping zelf. Dit wordt aangegeven met 4=3, 7=6 of 14=12. Dit betekent dat je bij een verblijf van 4 nachten slechts 3 nachten hoeft te betalen.

Wat kost de ACSI Campingcard?

De ACSI Campingcard inclusief campinggids kost €16,95 wanneer je deze los besteld als niet lid, neem je een abonnement of ben je lid van ACSI dan krijg je korting,  ACSI leden krijgen een euro korting. Het is ook mogelijk om via de ACSI-website een abonnement af te sluiten  inclusief  app welke automatisch ieder jaar verlengd wordt. Je ontvangt dan jaarlijks €3,- korting. De ACSI Campercard voor campers inclusief camperplaatsen  app heeft het normale tarief + €5,49 voor de campingplaatsen app. 

ACSI Campingcard
Beoordeling
ACSI Campingcard
8.0
gemiddeld
Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492023896 | 2044 pagina's
 • Voordeel:
  8.0
 • Gebruiksgemak:
  8.0
 • Campingaanbod:
  8.0

Eindoordeel review ACSI Campingcard

De ACSI Campingcard geeft je in vergelijking met andere camping kortingskaarten de meeste korting bij de meeste campings (3400) in het laagseizoen vooral in de bekende kampeerlanden inclusief Nederland. De ACSI Campingcard is qua aanschafprijs vanaf €17,95 echter ook de duurste. Dan krijg je wel als enige van de 4 onderzochte kaarten een fysieke campinggids thuis gestuurd.

Voor het gebruik van de app moet je bijbetalen. Als je veel in het laagseizoen kampeert, meer dan 10 dagen, dan is de ACSI-kortingskaart een voor de hand liggende keuze. ACSI is de enige kortingskaart waarbij 3 kinderen onder de 5 jaar bij 650 campings bij de prijs zijn inbegrepen. Dit maakt het vooral voor jonge gezinnen zeker de beste keuze.  Jammer is wel dat je deze kaart niet als identiteitskaart kunt gebruiken en daar een aparte ACSI Club ID voor nodig hebt.

Deze blog is onderdeel van een uitgebreide kampeer kortingskaarten test. De andere kortingskaarten voor kamperen in de test waren: 
– Review ANWB Kampeerkaart KCE (voorheen Camping Key Europe)
– Review  Camping Card International CCI
– Review Best Deal card

 
 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

9 reacties

 • Is het in Nederland gebruikelijk dat er btw boven de ACSI kaart prijs moet worden betaald
  Viel mij nu voor het eerst op dat ik boven de prijs van €18,00 nog €5,50 moest worden betaald.
  Totaal bedrag was nu €23,59× de 31 dagen is totaal €728,50
  Kan mij niet herinneren zoveel op een acsi camping te hebben betaald

 • Geen goede acceptatie
  we zijn nu in Spanje en merken dat de acsi card geen zin meer heeft,je krijgt op de campings de plaatsen die klein en achter op de camping zijn.
  wil je een fatsoenlijke plaats hebben moet je bij betalen…ik denk dat de cardioloog zijn langste tijd heeft gehad

 • Ook voor 1 persoon korting of alleen paren?
  Ik zie overal staan: voor 2 personen. Ik reis alleen, neem aan dat de korting hetzelfde is als je alleen reist?

  • Hi Jessica, De korting is ook van toepassing als je alleen reist. In de voorbeeldberekeningen zijn we uitgegaan van 2 personen omdat dat bij de gebruikers qua samenstelling het meeste voorkomt.

 • Kortingskaart
  Ik wil alleen de Asci kortingskaart aanschaffen, is dit mogelijk ?
  Al die campingboeken heb ik niet nodig, en vind het milieu vervuiling ieder jaar nieuwe boeken.
  Ik zoek de campings op het internet, en kijk of ze korting geven met de Acsi kortingskaart.
  Heb dan geen overbodige boeken meer, maar hoe kan ik een losse Asci kortingskaart kopen.
  Ik hoop dat er iets aangedaan word, en je ook de losse Acsi kortingskaart kunt aanschaffen.
  Er zijn meer kortingskaarten, zoals van de Anwb en Capfun, en de campings kun je gewoon op internet opzoeken.
  Wie kan mij hierbij helpen om een losse Asci kortingskaart te kunnen aanschaffen.

Laat jouw reactie achter