7 tips om je toilettas handig in te pakken

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Is het bij jou soms ook zo’n chaos in je toilettas? Er zijn natuurlijk erg ruime toilettassen waarbij je niet echt hoeft op te letten op wat je er in stopt en juist hele kleine trekking toilettassen die je eigenlijk alleen met miniverpakkingen kunt gebruiken. Maar wat voor toilettas je ook hebt als alles er uit dondert word je daar niet vrolijk van. Een beetje orde kan je een heleboel gevloek en doucheminuten schelen. Deze inpaktips voor je toilettas maken je vakantie of reis daarom net een stukje makkelijker.

1. Gebruik een reis toilettas

Je hebt lovers en haters van reis toilettassen maar ik ben zeker een lover. Het grote voordeel van een reistoilettas is dat hij je enerzijds dwingt om na te denken wat je mee moet nemen. Hierdoor sjouw je je geen breuk. Het andere voordeel is dat alles een eigen plekje heeft waardoor je overzicht hebt. Je hebt reistoilettassen met grote vakken, toilettassen waarbij alles een vaste plek heeft en echte trekking toilettassen voor lichtgewicht kampeerders of backpackers. Ik ben in ieder geval fan. 

2. Stop miniverpakkingen in je toilettas

Als je gaat vliegen heb je sowieso miniverpakkingen nodig maar ook als je compact wilt kamperen of op fietsvakantie gaat is het handig om kleine verpakkingen mee te nemen. Op de camping heb ik altijd een mix van grote verpakkingen voor, deet, douchegel en shampoo maar kleine voor bijvoorbeeld deo en gel.

3. Gebruik scheerolie

Scheerolie is een uitkomst. Scheerschuim of gel zit vaak in grote spuitbussen maar dat hoeft niet. Deze kleine potjes scheerolie gaan eindeloos mee want je hebt maar één druppel nodig om een hele baard te scheren. Scheelt weer ruimte in je toilettas. 

4. Geef alles een vaste plek in je toilettas

Denk één keer goed na over een handige indeling voor je toilettas. Ga er gewoon eens voor zitten. Leg alles wat je aan toiletspullen mee wil nemen voor je neer. En dan kan de puzzel beginnen. Wat is logisch, wat gebruik je veel  en moet voor het grijpen liggen, wat kan in dat onderste vakje? Geef alles een vaste plek zodat je nooit hoeft te zoeken. Vooral bij reis toilettassen werkt dit goed. Als je éénmaal alles goed georganiseerd hebt ben je voor altijd klaar. 

Lees ook:  Alles wat je nog niet wist over zonnebrand

5. Koop alles dubbel

Het klinkt misschien een beetje overdreven en verspillend maar als je van al je toiletspullen twee stuks hebt word je leven echt een stuk makkelijker. Neem dus geen spullen mee van thuis maar heb een speciale set toiletspullen voor in je toilettas. Zo is het inpakken van je toilettas een kwestie van hem uit de kast pakken en gaan.

6. Gebruik hervulbare flacons

Bij de drogist zijn kleine siliconen flacons te krijgen waar je jouw eigen shampoo etc in kunt schenken. Dat is duurzamer dan miniverpakkingen  en scheelt toch ruimte. Twee kleine flacons met douchegel wegen ook minder dan de hele fles. Ook nog een lichtgewicht dus. Een ander voordeel van deze flacons is dat ze extra goed afsluitbaar zijn waardoor het geen kliederboel wordt in je hangende toilettas.

7. Geen losse items in je toilettas

Zorg dat alle toiletartikelen goed vastzitten. Check dus altijd of alle ritsen dichtzitten en of de flacons klem zitten in de toilettas. Als je een zogenaamd grabbelvak hebt mag daar natuurlijk wel wat in liggen maar als je de toilettas ophangt moet alles gewoon blijven zitten. Als alles eruit dondert baal je als een stekker. Uit mijn eerdere toilettasen test bleek dat daar nogal wat verschil in zit per toilettas. 

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

8. Leg je toilettas niet bovenop je bagage

Vaak zie je dat kampeerders toilettassen los boven op de kampeerspullen in de auto leggen of of de achterbank. Doe dat niet! Bij het inpakken van de auto op deze manier worden het projectielen op het moment dat je onverwacht moet remmen. 

Met deze tips kun jij op reis met je toilettas zonder dat het een choas wordt of dat je onder de douche een half uur moet zoeken naar de creméspoeling. Zeker als je op de camping maar 5 minuten mag douchen scheelt dat toch weer. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

  • Kijk eens naar een shampoo bar. Kan je je haar en lijf mee wassen. Neemt amper plek in.
    En tandpastatablets ook zo’n uitkomst. Scheelt ook weer veel plastic!

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending